Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews

“Omdat ik niet constant hetzelfde liedje wil horen”

Sinterklaas is al bijna twee weken geleden vertrokken, maar dat weerhoudt de oudste er niet van nog steeds Sinterklaas liedjes te zingen. Ik hoor haar ‘s-avonds in bed “de zak van Sinterklaas” op haar manier ten gehore brengen. Hij is zo’n baas wordt dan veranderd in de jongens zijn de baas. Ach, daar komt ze vanzelf ooit nog achter. Sinds een paar dagen is er wel een nieuw lied aan haar repertoire toegevoegd, namelijk Jingle Bells. De eerste woorden kent ze goed, maar de rest van het liedje weet ze niet meer en dat lost ze op door lukraak wat kerstkreten eruit te gooien zoals “slee en kerstman”. Als ik haar probeer uit te leggen wat er gezongen wordt, zegt ze altijd dat ze het op haar eigen manier wil doen.

Haar eigen manier betekent ook vaak, want volgens de kleuter zit alles in de kracht van herhaling. Dit heeft ze van mij geërfd, want als ik een liedje leuk vind, kan ik deze rustig tientallen keren achter elkaar beluisteren. Manlief beweert dat ik daardoor menig nummer voor hem verpest heb. Onze oudste heeft dus dezelfde neiging en ik begrijp nu beter wat manlief al die jaren bedoeld heeft. Nu hoef ik sowieso niet elke dag kinderliedjes aan te horen, maar dan ook nog eens tien keer hetzelfde nummer is me echt teveel van het goede. Het was dus tijd voor een andere oplossing.

Bij Coolblue zag ik de JBL JR300 Headphones. Dit zijn koptelefoons speciaal gemaakt voor kinderhoofdjes. Niet alleen zit het comfortabel, maar er zit ook een begrenzing op qua geluid. Dat is voor mij echt belangrijk, want gehoorschade is zo opgelopen. Ik zelf heb vroeger het volume nog wel eens te hard gezet waardoor ik nu in een drukke ruimte soms moeite heb om mensen te verstaan. Ik noem het borreldoof, want in een volle kroeg hoor ik bijna niets. Dat wil ik mijn kinderen niet aan doen, vandaar dat het een must is dat het geluid van een koptelefoon niet te hard mag zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat de kwaliteit ervan minder mag zijn, maar gelukkig geldt dat niet bij de JBL JR300 Headphones. Verder is de koptelefoon ook zeer gemakkelijk in te klappen om mee te nemen en met de bijgeleverde stickers leuk te pimpen. Ik heb het zelf ook nog even opgezet (dat gaat gemakkelijk met de verstelbare hoofdsteun) en het zit inderdaad erg comfortabel. Ik kon mijn omgeving wel nog horen, terwijl men om mij heen niets van het geluid door de koptelefoon hoorde.

Ik kan me ook al voorstellen dat de koptelefoon een uitkomst gaat zijn in de auto. Wij hebben namelijk dvd schermpjes achter in voor de lange ritten. Het nadeel daarvan is, dat we niet gelijktijdig dan de muziek aan kunnen zetten omdat dit het geluid van de film overstemt. Met zo’n koptelefoon kan dat dan weer wel (zolang we onze muziek niet op standje kabaal zetten). Daar kan ik me al op verheugen, want er zijn bepaalde films die ik inmiddels woord voor woord kan mee zeggen. Die hoef ik dan nu niet meer “te vergeten”. Het betekent alleen wel dat ik nu nog een set moet aanschaffen. Misschien wel een leuk idee voor onder de kerstboom.

Advertisement

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Complete surrender 😍
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
  • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
  • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
  • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Disney On Ice 2017: de show en enkele tips

Na wekenlang wachten was het gisteren eindelijk zo ver. De ...

Sluiten