Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Review innovatief speelgoed Qixels (en winactie gesloten)”

Één van de huishoudelijke verplichtingen, die ik zo lang mogelijk uitstel omdat ik het gewoon echt verschrikkelijk vind, is strijken. Wie heeft er ooit verzonnen, dat alles strak en kreukvrij moest zijn? Ik had zoveel tijd kunnen besparen als ik niet elke keer die ellendige overhemden hoefde te strijken. Je kan je voorstellen, dat als er nieuwe kleren gekocht worden, ik er ook goed op let of het geijzerd moet worden of niet. Waar ik het enigszins beperken kan doe ik dat!

Zo denk ik ook over het speelgoed. Alhoewel ik heel goed begrijp dat het ontzettend leuk is om ermee te spelen en ik ook absoluut de Muppets wil stimuleren creatief te zijn, zal ik naar alle waarschijnlijk geen strijkkralen in huis halen. Nou ja, niet te vaak althans. De voorpret is leuk, maar uiteindelijk sta ik in mijn eentje op zolder alle gemaakte creaties aan elkaar te strijken. Dat moest toch anders kunnen, dacht ik. En toen waren er Qixels.

Qixels zijn op de markt gebracht door BOTI (Big On Toy Innovation) en is bedoeld voor alle stoere jongens en meisjes om op constructieve wijze creatief te zijn. Met behulp van kralen en water zouden kinderen de mooiste creaties kunnen maken. Dat vroeg er gewoon om om getest te worden. Sepp van vier en Tess van twee hebben hier gehoor aan gegeven en dit is hoe zij het ervaren hebben:

img_9195Hoe je het precies uitspreekt is de vraag, maar een leuk tijdverdrijf is het zeker. Beide kinderen hadden een sjabloon uitgezocht en zaten er klaar voor. Voor Tess waren de qixel-kralen echt nog te klein, maar die kon natuurlijk niet achterblijven als Sepp wel aan de slag ging. Sepp kon er behoorlijk mee uit de voeten en ging enthousiast aan het werk. Wat vooral heel erg aantrekkelijk was, was het feit dat er een waterpistool bij zat, waar hij mee mocht spuiten toen zijn sjabloon helemaal volgeprikt was. Om eerst nog het geduld op te brengen om het sjabloon vol te maken was wel een dingetje. De qixel-kralen zijn behoorlijk klein, maar vormen wel leuke figuren. Ook het meegeleverde bakje waarin de verschillende kleuren qixels gedaan kunnen worden is wat krap (voor helpende grote mensen-vingers vooral). Leuk is dat er twee standaardjes en wat kleine attributen (zoals een zwaardje voor een van de figuren van de sjablonen) bijgeleverd werden. Na een eerste rondje sproeien, een nachtje wachten, loshalen van het bordje en een herhaling bij de achterzijde, staan de gemaakte kunstwerken inmiddels te pronken op de kast. Ze zijn ook behoorlijk stevig en vallen dus niet zomaar alsnog weer uit elkaar. Test geslaagd! 

Niet alleen voor Sepp en Tess was het een geslaagde test, maar ook voor de mama die dus niet hoefde te strijken!  Ideaal dus voor moeders zoals ik. Wat ik zelf persoonlijk ook wel fijn vind aan dit product is dat het niet alleen de fantasie stimuleert, maar ook goed is voor de fijne motoriek. Daar wordt vaak geen aandacht aan gegeven. Al met al, dus een leuk nieuw product en zeker een kadotip voor de feestdagen.

[huge_it_gallery id=”3″]

Namens BOTI mag ik iemand blij maken met ene Fuse Blaster en een navulset de ruimte. Je maakt kans door onder dit bericht een reactie achter te laten. Ik zou het overigens erg op prijs stellen als je het bericht op de facebookpagina een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaar wordt over een week bekend gemaakt op de facebookpagina. Heb je geen facebook? Zet dat even in je reactie erbij, zodat ik je kan bereiken op een andere manier.

 

 

 

Facebook Comments

«

»

16 COMMENTS
 • elisabeth maria martina

  3 jaar ago

  leuk kado voor mijn kreabea kleindochter

 • Marieke

  3 jaar ago

  Zou ik superleuk vinden voor Elin

 • Heleen

  3 jaar ago

  Mijn oudste zoon houdt onzettend van dit soort priegel knutselwerkjes, dus ik zou graag willen winnen voor hem. Hij is bijna jarig en 1 cadeautje kan er altijd bij, hihi

 • Marjo

  3 jaar ago

  Mijn zoontje moet oefenen voor zijn fijne motoriek, dit lijkt mij erg leuk!

 • Kelly Aarts

  3 jaar ago

  Superleuk dit! Mijn dochter is helemaal gek van strijkkralen, alleen moet ik me er elke keer toe zetten haar werkjes te strijken. Er liggen er nu alweer 4 op zolder op me te wachten. Dus erg herkenbaar, je verhaal hahaha.

 • Marcia Kan

  3 jaar ago

  Wat een uitvinding! Ook hier een ‘dan maar kreukels’ moeder die zo min mogelijk strijkt, dus een erg herkenbaar stuk! Met twee creatieve dochters zou deze Qixels-set een geweldige aanwinst zijn en waag daarom dan ook graag een kansje!

 • Heleen

  3 jaar ago

  Wat leuk om samen met mijn dochter te doen. Lijkt me ook grappig om met het waterpistool de qixel nat te spuiten

 • Nicole

  3 jaar ago

  Wat super leuk zeg. Het waterpistool maakt het helemaal af.

 • Liesbeth

  3 jaar ago

  Leuk, leuk, leuk! Ik doe heel graag mee!

 • Tamara

  3 jaar ago

  Heel tof!!

 • brants

  3 jaar ago

  leuk voor mijn kleinzoontjes

 • kempenaers

  3 jaar ago

  leuke actie, doe graag mee voor mijn kleinzoontjes

 • Marian

  3 jaar ago

  Leuke actie weer. Dit is wel wat wat voor mijn zoontje. Zeker een leuk tijdverdrijf nu het weer minder wordt en er meer binnen gespeeld wordt.

 • Oma Will

  3 jaar ago

  Wow, echt iets moois voor mijn knutsel kleinzoon.
  Ik volg je op Bloglovin en doe graag mee.

 • Fleur

  3 jaar ago

  O wat leuk! Ik heb ook een hekel aan strijken 😉

 • Claudia Diependaal

  3 jaar ago

  Geweldig wij doen mee….

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Af en toe vind ik nog een ontbrekende sok. We geven niet op!
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Teleurgesteld als je een dochter krijgt

Afgelopen weekend hoorde ik een verhaal, dat ik echt gewoon ...

Sluiten