Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“IJsjes maken met het ijskasteel van Play-Doh”

In sommige opzichten is mijn peuter echt een ander kind dan ik was. Voor 90% procent is ze een kopie, maar de andere 10% herken ik absoluut niet. Ze is bijvoorbeeld namelijk dol op kleien. Ik krijg er altijd de kriebels van als ik de klei in mijn handen voel, maar Sanne vindt niets fijner dan het tussen haar vingers door te persen. Ze wordt er zo blij van dat ik niet anders kon dan haar het ijskasteel van Plah-Doh te laten testen. Voor haar het ideale speelgoed, want ze is ook dol op ijsjes.

Het ijskasteel
Het kasteel an sich is vrij snel in elkaar geklikt. Je moet even goed kijken waar en hoe de gaatjes zitten, maar daarna is het een eitje. Op de lepeltjes en hoorntjes na zijn alle onderdelen redelijk goed vast te zetten. Dat maakt het wat makkelijker, want om de klei (het ijs) door de torens (spuiten) heen te persen is wel wat kracht nodig. Althans,voor een driejarige was het even wat zwaarder, maar op een gegeven moment had ze het trucje en weet de ene na de andere sliert eruit geperst. De bedoeling was dat het in het bekertje eronder zou vallen, maar Sanne vond de slierten te mooi om er een ijsje van te maken. Het gevolg was een tiental kleurige slangvormige kleicreaties op tafel. Al snel (her) ontdekte de peuter dat alle kleurtjes ook bij elkaar gevoegd kunnen worden voor vrolijke regenboogtaartjes. En uiteraard moest mama ook een hapje proeven.

Voordat ik de doos met Play-Doh in mijn bezit had, had ik online al wat reviews bekeken. Het grootste minpunt wat ik tegen kwam was het schoonmaken van het ijskasteel. De meeste klaagden dat dit bijna niet te doen was. Je kan je voorstellen dat ik daar toch ook wel enigszins tegenop zag. Nou, het is me 100% procent meegevallen. Als je na het spelen gewoon de klei verwijdert uit de spuiten stelt het schoonmaken echt niet zoveel voor. Als dat het enige is wat je tegen houdt om het kasteel aan te schaffen zeg ik bestel maar.

Winactie gesloten
Houdt jouw kind ook zo van ijsjes maken? Doe dan mee met de winactie en maak kans op een ijstruck van Play-Doh. Meedoen kan door onder dit bericht een reactie achter te laten. Alle andere acties zoals delen en liken worden gewaardeerd, maar zijn geen verplichting. De winnaar maak ik bekend op de Facebookpagina.

 

 

 

 

 

 

Het Plah-Doh IJskasteel is onder andere hier te koop. En als je door de klei heen bent, kan je altijd nog zelf klei maken.

 

Facebook Comments

«

»

24 COMMENTS
 • wendy

  3 jaar ago

  Ons sharona is dol op ijsjes , ze maakt ze graag maar ze eet ze ook graag haha ,en als ze Sie maakt van paydoh moeten ze blijven staan tot ze hard worden zo kan ze er langer van genieten hahaha

 • Femke Dekker

  3 jaar ago

  Leuk! Hier een peuter en kleuter die dol zijn op kleien … en natuurlijk ook op ijsjes. Deze leuke prijs zou hier voor vele gezellige speeluurtjes kunnen zorgen, dus wij doen graag mee!

 • elisabeth maria martina

  3 jaar ago

  mijn kleindochter is tegenwoordig fan van spelen met klei, dus oma lies is er heel graag bij

 • Marian Zw.

  3 jaar ago

  Wie is er nu niet gek op ijsjes! De kids hier wel hoor! En paly do komt ook wekelijks uit de kast. Een super combi!

 • Myrthe

  3 jaar ago

  Leuk! Lijkt me gezellig om met mijn kleine meid samen ijsjes te maken. Dan maak ik zelf ook wat lekkers zodat we na het spelen echt kunnen snoepen :).

 • Marieke

  3 jaar ago

  Mijn dochtertje van 3 vindt het fantastisch om ijsjes te maken van klei. We hebben we een set waarmee je ijsjes maakt, maar niet deze. Ze zou het zeker te weten geweldig vinden als ze deze zou winnen en er uren zoet mee zijn 🙂

 • Diana

  3 jaar ago

  Ja hoor ook hier een klei verslaafde peuter…! Doe graag mee…!

 • Jolein koolske

  3 jaar ago

  Oh echt super leuk !!! Mijn dochtertjes zullen dit geweldig vinden . Ik doe vaak kleien met mijn meisjes maar een ijsjes maker hebben we nog niet en zullen ze super leuk vinden

 • Manon van Leijenhorst

  3 jaar ago

  Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter. Zij is helemaal gek op knutselen en houd van kleien. Zij zal wel raad weten met dit mooie kasteel!

  • Manon van Leijenhorst

   3 jaar ago

   Ik bedoel de ijstruck. Excuses.

 • Manon

  3 jaar ago

  Mijn dochter houdt erg van kleien, maar kan er wel wat extra uitdaging in gebruiken…

 • Lynn

  3 jaar ago

  Ik ben zelf ook altijd dol geweest op kleien en alles wat er mee te maken heeft dus herken het wel terug als er grijpgrage handjes naar de playdoh vliegen! 😉

 • Anna

  3 jaar ago

  Ik doe graag mee voor mijn dochter
  Facebook: An Na

 • Sabine Flothuis

  3 jaar ago

  Koekjes, ijsjes, boterhammen….. Zomaar wat dingen die mijn dochter heel graag maakt met klei!! Het zou zo kerk zijn als ze nu een echte ijsmakerset heeft…. Uren speelplezier gegarandeerd!!!

  • Sabine Flothuis

   3 jaar ago

   Kerk Dat moet natuurlijk leuk zijn

 • Sharon

  3 jaar ago

  Ik doe graag mee voor de ijstruck! Boaz is ook gek op kleien, ijsjes en klei eten

 • Marian

  3 jaar ago

  Play-Doh is hier altijd goed.En ijsjes maken, maar vooral ijsjes eten ook 😉 Weet zeker dat ik ze blij zal maken met een ijstruck.

 • Lieke van Veen

  3 jaar ago

  Ik doe heel graag mee om dit klei pakket te winnen voor een kennis. Ik weet zeker dat hun kindje dit helemaal geweldig gaat vinden.

 • Liesbeth

  3 jaar ago

  Oohhh gaaaff! Ik doe graag mee. Ik ben zelf dol op ijs en kids weten als ze bij tante liesbeth komen dat we even naar de ijssalon gaan. Maar als we hier mee kunnen spelen zou super zijn!

 • oma will

  3 jaar ago

  Geweldig leuk en creatief speelgoed voor mijn kleindochter van 6 jaar.
  Voor haar doe ik graag mee.
  Ik volg je op Bloglovin.

 • kempenaers

  3 jaar ago

  mijn kleinzoontjes spelen heel graag met klei en zouden hier zeer blij mee zijn

 • brants

  3 jaar ago

  doe graag mee voor mijn kleinzoontjes hebben nog niet zo veel klei maar willen wel van alles maken dus met dit pakket zouden ze zeer blij zijn

 • Sonja Hubregtse

  3 jaar ago

  Robin wil van klei graag leuke dingen maken
  Bloemen, auto’s, of gewoon ‘n gans
  poppetjes, boten of huisjes
  Dit is dus voor hem een grote kans

  Hiermee kan je ijsjes gaan maken
  met een toef slagroom op ‘t “dak”
  ook al is het niet eenvoudig
  want boetseren is een vak.

  Maar met Play-Doh is het eenvoudig
  De kids zijn altijd aan ‘t genieten,
  Uren speelplezier en veel lol,
  Daarom laat ik deze kans niet schieten…

 • Caroline Van Asbroeck

  3 jaar ago

  Als mama van een peutertje wilde ik mijn dochtertje alle kansen bieden om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. En daar hoorde uiteraard ook ‘verantwoord’ speelgoed bij. Geen lawaaierig spul …
  Dus legde ik al snel wat klei in mijn winkelkarretje. En eens thuis gekomen zou ik de creativiteit van mijn dochter eens gaan stimuleren door haar hiermee te laten spelen… Nou, was me dat een ervaring! Het werd een vieze brij die je al snel overal kon terugvinden; op de muren, stoelen, gordijnen, zelfs op het plafond meende ik wat klei gezien te hebben!
  Die doos Pay-Doh werd dan ook snel verwijderd. Dan maar terug naar de blokjes en zelfs dat ‘lawaaierig spul’ was plots in de speelgoedkist ook te vinden. 🙂
  Ondertussen zijn we enkele jaren verder en is mijn dochter reeds 5 jaar. Misschien tijd om haar opnieuw Play-Doh aan te bieden! Hopelijk dit ijskasteel?!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Af en toe vind ik nog een ontbrekende sok. We geven niet op!
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Stress? Vanaf nu niet meer!

Na een slapeloze nacht, hijs jij jezelf in een outfit ...

Sluiten