Met houten speelgoed kom je wel over de brug


Ik zal eerlijk bekennen, dat de Muppets omkomen in speelgoed. Alles waar hun grote nicht Julia niet meer speelde, werd naar de meiden gebracht. Dat is het voordeel van de enige nichtjes zijn. Daarnaast spelen ze met dezelfde dingen, dus alles wat de een krijgt is ook gelijk voor de ander. Dit maakt het soms best wel lastig om nieuwe cadeautjes voor de meiden te verzinnen. Ik denk dat ook daarom mijn omgeving zo vurig hoopt op een jongetje dit keer, want dan kan er weer eens vol inspiratie geshopt worden. Niet alleen wat betreft cadeautjes, maar ook voor kleding.

Houten speelgoed
Toch zijn er wel leuke cadeautjes om te kopen en te geven, die altijd wel aanslaan en eigenlijk gewoon tijdloos zijn. Zo heeft Veerle bijvoorbeeld voor haar eerste verjaardag de regenboogpoppetjes van Grimm gekregen. Alhoewel het een simpel stuk speelgoed is, blijft het een groot succes. Eigenlijk geldt dat best vaak voor houten speelgoed. Het heeft iets tijdloos en misschien daardoor ook wel iets aantrekkelijks. Gelukkig is er steeds meer houten speelgoed beschikbaar en ook online verkrijgbaar. De webshop Houtspel bijvoorbeeld is volledig gespecialiseerd in duurzaam, hoogwaardig en origineel houten speelgoed. Maar wat het nou echt bijzonder maakt, is dat veel van de producten met de hand gemaakt zijn. Heerlijk ouderwets ambachtelijk vakmanschap dus!

Houten bruggenset van Gluckskafer
Je kan je voorstellen dat ik des te blijer was toen Houtspel mij liet weten graag met mij te willen samenwerken . Voor de verjaardag van Veerle ontving ik de gekleurde houten bruggenset van Gluckskafer om aan een nader oordeel te onderwerpen. En zoals verwacht was ook dit stuk speelgoed een groot succes bij ons thuis. Nadat de dames eerst onderhandeld hadden wie met welke kleur spelen mocht, werd er vervolgens samen gebouwd. Het leukste vonden de Muppets om de bogen van elkaar te halen en dan op de juiste volgorde weer terug te zetten. Vervolgens werden de regenboogpoppetjes erbij gepakt en beleefden deze wilde avonturen op de gekleurde bruggen. Kortom, enorm veel speelplezier.

Als kritische moeder ben ik ook echt tevreden over de bruggenset van Gluckskafer. Het is zeker niet het doorsnee speelgoed dat je in de grote speelgoedketens zal treffen. Het heeft iets unieks (wellicht dat dit komt door het handwerk). En wat vooral belangrijk is, is dat het de fantasie en de creativiteit van de kinderen prikkelt. Wat wil een ouder nog meer?

 

Winactie
Speciaal ter ere van deze winweek heeft Houtspel een extra bruggenset (t.w.v. € 33,95) beschikbaar gesteld. Wil je kans maken op dit geweldige houten speelgoed? Laat dan in een reactie achter dat je mee doet en like het bericht. Delen wordt gewaardeerd, maar is geen verplichting. De actie loopt tot en met 7 april 2017. De winnaar maak ik bekend op mijn Facebookpagina. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).

Joyce heeft uiteraard ook weer een leuke winactie online vandaag, namelijk de Little Tikes zandbak. Een ideale plek om bruggen te bouwen!

 

Facebook Comments