Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews

“Dit is wat wij belangrijk vinden in een babyfoon”

Het is toch bijzonder hoeveel je eigenlijk pas ontdekt als je al moeder bent. Van te voren denk je alles al te weten, maar het merendeel wordt pas duidelijk als je echt al bezig bent met je kindje. Zo wist ik van tevoren wat voor een moeder en ik wilde zijn en hoe ik mijn kinderen zou opvoeden. De praktijk bleek echter anders, want kinderen zijn niet makke lammetjes die luisteren naar alles wat ik zeg. Ik had nooit gedacht dat ook mijn kroost als drama queentjes op de grond van de supermarkt zouden liggen. Kwestie van opvoeden toch? Nou nee, door dit soort fases moet je gewoon even heen en het zegt niets over je kwaliteiten als ouder. Dezelfde onwetenschap geldt ook voor producten. Voordat je bevallen bent, krijg je een uitzetlijst met alles wat je nodig hebt. Ook je omgeving zal je allerlei tips geven met welke producten echte “musthaves” zijn. Uiteindelijk blijk je bij lange na niet alles te gebruiken. En er zijn tal van producten waarvan je achteraf misschien een ander merk zou hebben uitgezocht. Gelukkig was ik met één aanschaf lekker eigenwijs en heb ik er goed over na kunnen denken welke soort ik wilde. Ik heb het over de babyfoon.

Wij hebben gewoon heel lang geen babyfoon gehad. Dit komt deels door mijn ouders, want die hadden er vroeger ook geen. Hun theorie was dat je je kind echt wel hoort huilen in huis. En dat was ook zo. Toen de oudste geboren was, woonden we nog in een klein appartementje. Het was daar best gehorig, dus we hoorden haar prima. Toen de tweede geboren was, woonden we wel al in onze huidige woning maar ook toen was er geen babyfoon nodig. Zij hulde namelijk dusdanig hard dat je haar drie verdiepingen hoger nog zou horen. Nog steeds geen noodzaak dus voor een babyfoon. Totdat we een weekendje weg gingen. Onze familie zat in een huisje naast ons, maar we konden daar niet gelijktijdig zijn als de kinderen sliepen, want we hoorden ze niet. Op dat moment hebben we besloten toch maar zo’n ding in huis te halen.

Alecto

Weet je wel hoeveel verschillende soorten babyfoons er zijn? Hoe moesten we daar een keuze in maken? Iedereen was wel enthousiast over degene die ze zelf in huis hadden, dus aan ervaringsverhalen had ik niet veel. Mijn keuze heb ik daarom ook gebaseerd op die van het kinderdagverblijf. Als zij tevreden zijn met een bepaald merk en type, dan kan het niet anders dan goed zijn. Immers wordt het daar voortdurend gebruikt. En zo haalden wij de Alecto babyfoon in huis. En inderdaad, het is een geweldig product. Ik gebruik het nu soms ook voor de wasmachine. Als het aanstaat in de babykamer kan ik de wasmachine op zolder horen en weet ik wanneer deze klaar is. Het scheelt mij weer twee trappen op lopen.

Nu de jongste telg er is, merkte ik dat we behoefte kregen aan een uitgebreidere babyfoon. Degene die we al hadden was absoluut een toppertje voor de oudste twee kinderen, maar met de baby wilden we ook kunnen kijken. Zij slaapt namelijk meer onrustig dan haar zussen. Op de één of andere manier weet ze elke keer weer haar benen tussen de spijlen te krijgen waardoor ze wakker wordt. Maar ook lijkt ze soms gewoon erg onrustig te dromen. Het verschil tussen wakker zijn en dromen is vaak niet te horen. Maar als we gaan kijken, weet je bijna zeker dat ze wakker wordt. Gewoon laten liggen kan ook niet altijd, want dan ligt ze de hele nacht met haar benen tussen de spijlen.  Het is daarom dat we voor het eerst de behoefte hadden aan een babyfoon met camera. En zo begon er dus weer een nieuwe zoektocht naar de ideale babyfoon.

DIVM – 550

Aangezien we al een Alecto in huis hadden waar we erg tevreden over waren, wist ik gelijk dat we weer eentje van dit merk wilden hebben. Maar ook daar bestaan weer verschillende soorten van. Elk apparaat heeft ook zo enorm veel mogelijkheden, dus het is best lastig kiezen. Het is dan goed om eens na te denken over wat je nou echt belangrijk vindt in een babyfoon en zo is onze keuze uiteindelijk gevallen op de DIVM-550. Er zijn een paar redenen waarom we dit apparaat nu ons bezit hebben:

 • je kan via de ouder unit je kind toespreken
 • er kunnen meerdere camera’s op aangesloten worden
 • je kan je telefoon er op aansluiten
 • de camera is op afstand in te stellen

Dat het ook nog video kan opnemen en foto’s kan maken is een leuke feature, maar zeker geen must. Hetzelfde geldt voor het afspelen van slaapliedjes. Die functie hebben we bij de andere babyfoon ook nooit gebruikt, dus daar heb ik nu ook niet de beslissing van af laten hangen. Wat eigenlijk voor mij het allerbelangrijkste was, is de mogelijkheid je smartphone er op aan te sluiten. Ik vind het een heel fijn idee dat ik altijd en overal even een kijkje kan nemen in het bedje van mijn meisje. Zeker als er een oppas is. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat je misschien ooit een nannycam nodig gaat hebben en die hebben we nu dan al gelijk in huis. Zodoende mijn keuze.

De installatie

Ik heb weer ontdekt dat ik soms echt blond van binnen ben. Ik ben dus serieus twee uur bezig geweest met een installatie wat normaal vijf minuten zou duren. Elke keer weer leek de verbinding uit te vallen. Ik snapte er werkelijk niets van. Het was volgens de gebruiksaanwijzing zo simpel. Ik dacht nog even dat misschien de oude babyfoon de storende factor was, maar nee. Pas na twee uur kwam ik er achter dat ik de antenne’s nog niet uitgeklapt had. Eenmaal in juiste standje werkt het fantastisch. De app had ik gelukkig daarna een stuk sneller aan de praat. In de appstore is deze snel gevonden en het programma zelf werkt hetzelfde als de ouderunit. Kortom, al met al een geweldige babyfoon!

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Eindeloos bouwplezier met de Aviation #1 van Twickto

Als je net verhuisd bent en je lieve 7-jarige zoon ...

Sluiten