Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“RET en kinderwagen gaan niet samen”

Ik ben gewoon even zo boos, dat ik het van me moet afschrijven. Gisteren was ik namelijk met de Muppets naar de dierentuin. Manlief was zo lief geweest ons weg te brengen, maar terug zouden we met het openbaar vervoer gaan. Sanne vindt dat fantastisch en omdat we niet hoefden over te stappen vond ik het ook niet zo erg. Het was voor mij ook wel een uitdaging om het met beide dames te doen. Het metrostation bleek alleen een tikkie verder te zijn dan ik had gedacht, dus toen we daar eenmaal aankwamen had ik er al een flinke wandeling op zitten. Ja ik, want Veerle zat in de wagen en na een lange dag wilde Sanne ook niet meer lopen, dus zat zij op het voeteneind bij Veerle. Toen Sanne de metro zag aankomen werd ze wel gelijk weer wakker door haar enthousiasme voor het openbaar vervoer. Een half uur lang kletste ze me tegen me aan over het vervoersmiddel waarin we ons begeven. Toen ons eindstation werd omgeroepen mocht zij van mij op het knopje drukken en blij dat ze was!

En daar is nou dus mijn woede over. Tussen de metro en het perron zat een gat van ongeveer 20 centimeter. Sanne, die niet erg handig is, vindt dat best wel eng. Dit betekende dat ze aarzelde over haar te nemen stap. Ik tilde haar dus vlug op en zette haar op het perron terwijl ik ondertussen bezig was de kinderwagen achter me de metro uit te trekken. Ineens hoor ik dat bekende geluid en gaan de deuren dicht!!!! Mijn kinderwagen inclusief kind stond alleen nog half binnen terwijl de metro aanvang nam weg te rijden. Ik ben keihard gaan gillen en andere mensen die het zagen bonkten op de ramen om de aandacht te trekken van de machinist. Gelukkig ontwaakte hij ook uit zijn slaap en kon ik vervolgens de kinderwagen op het perron zetten. Maar wat was ik geschrokken!

De lamlendige machinist van deze metro is voor mij nu dus een eersteklas droplul. Het was echt niet, dat we zo extreem erg langzaam waren. Als ik iets minder snel te voet was, was ik ook nog te laat geweest. De machinist heeft gewoon zijn deuren gesloten zonder even te kijken of iedereen goed en wel was uitgestapt. Het is nou niet, dat hij verder ontzettend op het verkeer of iets dergelijks hoeft te letten. Dus ja, meneer de machinist van de RET, dankjewel dat je mijn eerste avontuur met twee kinderen en het openbaar vervoer zo hebt laten eindigen. Ik denk dat ik volgende keer gewoon weer de auto pak.

 

Facebook Comments

«

»

6 COMMENTS
 • Henrike Laning

  4 jaar ago

  Kun je geen klacht indienen bij de RET? Ik heb dat in Amsterdam weleens gedaan. Dit is toch schandalig? De metro is juist ideaal met kinderwagen als er een lage instap is. Maar dan moet een bestuurder toch even opletten of iedereen erin of eruit is. Dit had ook iemand op krukken kunnen gebeuren bijvoorbeeld. Je kunt het goed verwoorden, dus stuur een officiële brief naar de RET!

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Misschien is dat niet eens zo’n slecht plan!

   • Henrike Laning

    4 jaar ago

    Het lucht mij in elk geval wel op om een klacht in te dienen, ook al bereik ik er niks mee. Ik heb het in elk geval neergelegd bij de mensen die erover gaan. Dan ben ik het kwijt. Misschien helpt het jou ook. En wie weet reageren ze wel positief. Zo heb ik van de NS een keer een gratis dagkaart gekregen omdat ik twee treinen had gemist door foute communicatie.

 • Fleur

  4 jaar ago

  Wat irritant he? Ik heb ook altijd zulke avonturen met het OV, maar bij mij heeft het meestal met die ellendige OV-chipkaart te maken. Kan me voorstellen dat je geschrokken bent! Gelukkig is het uiteindelijk goed gegaan.

 • Marijke

  4 jaar ago

  Ik heb hier als kind dus een trauma met trams door opgelopen. Mijn zusje en ik in de tram, mijn ouders met kinderwagen met mijn broertje nog buiten.
  Ik was dus 3 à 4 jaar, maar vind trams nog steeds een beetje griezelig.

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   OMG!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Peutermarkt

Vorig weekend had het kinderdagverblijf van de Muppets een zogeheten ...

Sluiten