Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Profiteren van andermans verdriet heet het”

Het is vandaag de “dag erna”. Gisterochtend zijn er vier gezinnen in een ware hel terecht gekomen, was iedereen van slag en vandaag draait de wereld gewoon weer door.  Alhoewel ik wel denk dat er geen enkel gezin in Nederland vanochtend bij het ontbijt een strijd gevoerd heeft. Ook ik heb extra geknuffeld met de meisjes. Het is ook deze ochtend dat ik weer moet ontdekken hoeveel rare mensen er rondlopen. (Ik noem ze maar even raar, maar eigenlijk heb ik veel zwaardere en negatievere woorden in mijn hoofd). En misschien doe ik nu hetzelfde als deze mensen, maar het moet me toch even van het hart.

Ik heb het natuurlijk over alle mensen, die uit het drama van gisteren een slaatje proberen te slaan. Werkelijk, wat bezielt je? Ik ben oprecht verbaasd en teleurgesteld om elke keer weer te moeten constateren dat er een bepaalde groep bloggers is dat elk drama verhaal aanpakt om zelf in de spotlights komen te staan.  Dan ben je toch niet goed snik? Ik kan me nog enigszins voorstellen dat je je gevoelens van je af wil schrijven, dat doe ik ook, maar op het moment dat je overal je linkje van het artikel gaat droppen is dat niet geloofwaardig meer. Dan schrijf je puur voor de bezoekers. En dat vind ik onacceptabel als het over de ruggen van de overleden kindjes gaat. Sterker nog, ik vind het walgelijk dat dit gebeurt. En eerlijk gezegd schaam ik me diep voor mijn collegabloggers als ze zich hiertoe verlagen.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle domme opmerkingen en flauwe grappen op Facebook en Twitter. Ik heb nog nooit zo’n behoefte gevoeld om al mijn social media er uit te gooien. Het lijkt wel of men gewoon geilt op sensatie. En dat is ziek! Ik hoop dat mensen echt eens bij zichzelf gaan nadenken over hun uitspraken en acties en dat een volgende keer (want er zal helaas altijd wel een volgende keer zijn) ik vooral brandende kaarsjes of iets dergelijks zal zien.  

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • kelly

  1 jaar ago

  ECHT?! Ben het nog niet tegen gekomen, maar dan zal ik alleen maar leuke bloggers volgen waarschijnlijk…
  Krijg ook de neiging om bij sommige comments echt iets te zetten. ZO asociaal wat mensen allemaal op internet gooien. Maar weet je wat ik dan denk? Ik bijt nog liever een vinger af dan dat ik jou ook maar 1 sec. aandacht geef! Zulke mensen willen reacties uitlokken dus keihard negeren met zn alle. Hoe erg het ook is wat ze schrijven vooral geen reactie op geven. Als ze geen reacties meer krijgen houden ze echt wel op maar er zijn altijd mensen die reageren en daar smullen deze beesten natuurlijk van.

 • Oma Will

  1 jaar ago

  Ja, verschrikkelijk wat er is gebeurd.
  Zo veel verdriet is toch niet te bevatten.

  Er zijn altijd mensen die over de ellende van een ander populariteit zoeken. Walgelijk natuurlijk.

  Heb er geen goed woord voor over.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
 • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
 • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
 • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.
 • Met volle aandacht en luisteren naar de gids die ons van alles over Suriname aan het vertellen is. Zo leuk dat mijn meisjes zo dol zijn op het museum. Ze gaan er echt graag naar toe.
 • Vandaag met de meiden naar Amsterdam afgereisd voor de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum. Vooral de kleine Noor was er gefascineerd van alles wat ze om zich heen zag. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, maar ik kan je nu al zeggen dat het zeker de moeite waard is om naar deze tentoonstelling te gaan. #tropenmuseum #suriname #mati #tentoonstelling #vakantietip #herfstvakantie

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog oma: nog eens leuke woensdag

Leuke woensdag, zo heet een oud stukje van mij op ...

Sluiten