Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Waarom ik Pokémon echt verschrikkelijk vind”

Ik ben waarschijnlijk één van de weinigen, die echt een aversie heeft tegen Pokémon. Ik had het jaren geleden al toen het net bekend werd en ik merk dat mijn nekharen nog steeds overeind gaan staan als iemand praat over de nieuwste hype.

Mijn eerste aanraking met Pokémon is echt alweer jaren geleden. Ik paste  toen wekelijks op mijn toen kleine neefjes en nichtjes. Zij hadden allemaal een gameboy met het beruchte spelletje. Nieuwsgierig als ik was naar die drukte over het vangen van al die wezens, startte ik de gameboy. Misschien kwam het doordat ik echt niet handig ben in computerspelletjes, maar ik kwam geen steek vooruit en mijn gekozen karakter bleef alleen maar rondjes lopen zonder echt verder te komen. Na een kwartiertje was ik er toch echt klaar mee en sloot ik het spelletje af. Blijkbaar heb ik toen iets niet goed gedaan, want de vorderingen”  met mijn karakter overschreven de bestaande gegevens. Alle dagen en uren dat mijn nichtje al het spelletjes gespeeld had en daarmee ook alles wat ze erin had bereikt was in één oogwenk gewist. Ik heb het niet doorgehad die avond. Pas de volgende dag, toen ik de huid vol gescholden werd door een zeer emotioneel nichtje, wist ik wat er gebeurd was. Ik heb nog nooit zulk taalgebruik gehoord bij een jong meisje. Over een spelletje!!! Het was ook de laatste keer dat ik daar opgepast heb.

De Pokémonspelers van tegenwoordig roepen dezelfde gevoelens bij me op als toen. Ik begrijp werkelijk de lol niet van het spelletje. Ik dacht dat ik er wellicht te oud voor was tot ik hoorde dat heel veel volwassenen aan deze hype mee doen. Uit nieuwsgierigheid heb ik de app ook op mijn telefoon gezet, maar na twee dagen was ik er alweer klaar mee. Voor deze onzin (mijn mening) heb ik echt geen tijd. Wat ik wel geniaal vind is dat het de app maker gelukt is om miljoenen mensen de straat op te krijgen. Elke avond worden flink wat meters afgelegd om maar de juiste Pokémon te vinden. Fantastisch dat door een spelletje men in beweging komt. Wat ik dan weer jammer vind is, dat het soms zo overdreven wordt. Ik denk dan aan het bericht van de dierentuin in Amersfoort die een uur lang gratis toegang gaf voor Pokémon spelers. 25072Men kwam hier massaal op af. Waarom wordt er niet een keer uur lang gratis toegang gegeven voor bijvoorbeeld de minder bedeelden of de bejaarden of iets dergelijks. Het is een mooie reclamestunt geweest, maar het zou fijn zijn als zo’n dierentuin ook haar deuren gratis zou openen zonder commerciële motieven. Daarnaast vind ik het persoonlijk erg irritant als het meer dan een spelletje wordt. Het is toch van de zotte dat kinderen op het spoor naar Pokémon gaan zoeken of dat mensen ongelukken krijgen dan wel maken omdat ze met hun hoofd naar hun telefoon tureluren? Er worden onnodige risico’s genomen alleen maar voor een spelletje. Ik kan daar niet bij.

Enfin, ik ben dus geen fan van Pokémon en zal dit waarschijnlijk ook nooit worden. Misschien dat iemand anders mij kan vertellen waarom deze hype zo leuk is, want deze zuurpruim begrijpt het echt niet. Oh ja, in die twee dagen dat ik de app had heb ik al die ellendige beestjes in mijn wijk weten te vangen, dus hier hoef je niet meer te zoeken. Lang leve de rust.

Geef mij maar echt speelgoed zoals Lobbes verkoopt. Mocht je zoon of dochter nou echt persé dit spelletje op zijn telefoon willen spelen, zorg er dan voor dat hij zijn toestel niet kwijtraakt. Maak het bijvoorbeeld herkenbaar door een leuk hoesje (bijvoorbeeld van Shop4hoesjes) er om heen te doen. Het beschermt de telefoon ook gelijk!

Facebook Comments

«

»

5 COMMENTS
 • Mèlanie

  4 jaar ago

  Tja wat is er leuk aan? Geen idee maar toch speel ik het en ben ik soort van verslaafd haha. Alleen ben ik niet zo dat ik er speciaal voor ga lopen, ze komen maar naar mij toe haha. Toch kijk ik zodra ik kan even of er een Pokemon in de buurt is…

 • Linda

  4 jaar ago

  Je bent niet de enige hoor, heb hem zelfs niet eens op de telefoon geïnstalleerd. Vroeger ooit paar afleveringen gekeken maar nooit iets mee gehad, ook niet met games etc. Gelukkig zijn de kinderen er ook nog te jong voor dus gaat deze rage gelukkig nog dit huis voorbij.

 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  Ik snap het ook niet. Ik heb het spel niet op onze telefoons en ik vind de vangers soms ronduit irritant.

 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Ik houd ook niet van Pokémon, maar ik moet zeggen dat het wel leuk is om ze te vangen. Ik had de app geïnstalleerd om te zien waar de hype over ging. Maar inmiddels heb ik hem ook weer verwijderd.

  Toch snap ik wel waarom mensen het leuk vinden.

 • roy

  3 jaar ago

  Ik ben eerder tegen Niantic dan het spel Niantic zijn de ezelen die hun spel zelf aan t afbreken is door 70 % van hun klandizie te bannen flikkert zijn t

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De Maya’s in Avonturenpark Hellendoorn

Één van de dingen waar ik me nu al op ...

Sluiten