Verhalen van een werkende moeder
TOP
Peuter

“Peuter voedt op”

Kennen jullie dat? Dat je in je kinderen jezelf terug gaat zien? Of dat je op je eigen moeder begint te lijken? En dan heb ik het niet over het uiterlijk. Ik merk, dat ik laatste tijd Sanzilla wat vaker moet corrigeren nu ze haar grenzen aan het verkennen is. Dit betekent ook vaker dreigen met en het daadwerkelijk op de gang zetten. Soms is waarschuwen en tot 3 tellen voldoende. Het woord “oppassen” is de laatste tijd ook (helaas) wat meer uitgesproken. Blijkbaar weet Sanzilla donders goed wat het betekent, want als haar iets niet zint van Veerle gaat ze bij haar staan , wijst met haar vingertje en zegt: “Nee baby, nee. Oppassen!”  Tja, het hoort erbij denk ik. Mijn zus deed het ook bij mij.

Vorige week ging het een stapje verder. We zaten met zijn allen aan tafel en waren ondertussen ook aan het facetimen met mijn beste vriendinnetje. Sanne was aan het genieten van haar aardbeien. Dat is haar favoriete fruit en dus heilig voor haar. Manlief durfde haar te trotseren en pakte één aardbei uit haar schaaltje. Sanne werd heel boos, zei “nee papa” en stuurde hem vervolgens naar de gang. Ik was het wel met haar eens, en omdat ik ook niet wil dat zij de gang gaat weigeren,  haalde ik manlief over een minuut naar de gang te gaan. Dit deed hij dan ook. Mijn vriendinnetje, die getuige was van dit tafereel, begon hier keihard om te lachen. Sanne vond dat niet leuk en stuurde haar ook naar de gang. Ik heb hier gehoor aan gegeven door de mobiel in de gang te zetten. Ach ja, de peuter mag ook af en toe opvoeden. Ouders weten ook niet alles, toch?

"time-out " stoeltje in de gang

“time-out ” stoeltje in de gang

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Jeannet

  4 jaar ago

  Jazeker. Mijn jongens zeggen weleens: zeg je geen dankjewel ?

 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Alle hulp is natuurlijk welkom : )

  En mooi als je ziet dat bepaalde dingen al eigen zijn geworden van een kind!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Go Glam nageltjes. Mogelijk gemaakt door @pinkstudio.amsterdam
 • Twee kleine diva’s helemaal happy met hun nieuwe nageltjes van Go Glam. Iedereen mocht het bewonderen van ze. #goglam @lindenbarbosa #binnenkortmeer #uitgenodigd #mamablogger #reviewvolgt @pinkstudio.amsterdam
 • Dol op die oude filmpjes. Mini Sanne hier 😍
 • Dit soort humor houd ik van 😂
 • Ja hoor, we zijn alweer in de stemming 😂
 • Dit is toch zoveel liefde op een vierkante meter? Mijn meisjes! Ze zijn mijn draakjes en mijn allesjes. Wat ben ik trots op wie ze zijn. En ja, er is nog een lange weg te gaan met ook veel hulp van derden, maar de liefde is er niet minder om. En wat zijn ze ook dol op elkaar! Een zusje erbij maakt het helemaal af.
 • Tja...
 • Vind dit spel nu al leuk #megableu #whatdoyoumeme

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Eindelijk oma gezegd

Sanne is het eerste kleinkind van mijn ouders. Je kan ...

Sluiten