Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews

“Fietsweek: De eerste grote meisjesfiets voor peuter Sanne”

Mijn kleine meisje wordt echt groot! Haar woordenschat neemt met de dag toe, het plassen op de wc gaat steeds beter en sinds kort kan ze fietsen. Uiteraard wel nog met zijwieltjes, maar toch.

Ik had Sanne al vaker op de fiets gespot op het kinderdagverblijf. Ze zat er dan op en bewoog zich voort als ware het een loopfiets. Het concept van de trappers leek maar niet aan te komen, wat ze ook zeiden. Thuis op de driewieler vond ze het ook wel prima om voortgeduwd te worden. Als ze haar voetjes op de trappers zette was het meer voor de show dan dat ze daadwerkelijk ook trapte. En ineens, zonder dat iemand haar ervan heeft kunnen overtuigen, zag ze het licht en begon ze te trappen. Vervolgend zat ze middagenlang op elk fietsje beschikbaar op het kinderdagverblijf en scheurde ze het pleintje rond. Voor ons was dit een mooie gelegenheid om voor thuis ook een mooie fiets aan te schaffen.

Hoe koop je dan een nieuwe fiets? Allereerst is het belangrijk om goed op de hoogte te letten. Als je kind net heeft leren fietsen is het niet zo zinvol om al flink op de groei te kopen. Sanne is om en nabij de 98 cm, dus kozen we voor een 12 inch formaat, hetgeen ook wordt aangeraden. Verder leek het ons ook wel handig als de zijwieltjes makkelijk demontabel waren. Een korte zoektocht op het internet leidde me tot fun.be. Daar trof ik een ruime selectie aan leuke kinderfietsjes en in veel verschillende maten, dus keuze volop. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Volare Flowarie, een echte meisjesfiets met die extreem roze kleuren en mandje voorop.

Een paar dagen laten kwam de postbode al langs met het enorme pakket. Het fietsje was er gewoon al! Wat een snelle service! Ik moest het alleen nog even zelf in elkaar zetten. Het enige wat ik daarvoor nodig had was moersleutels. Nu ben ik verre van handig, maar ik moest en zou het helemaal zelf doen. Onder toeziend oog van Sanne ging ik ermee aan de slag. Als een man probeerde ik het eerst zonder de gebruiksaanwijzing in elkaar te zetten. Op mijn gevoel en wat logica kwam ik best nog een heel eind. Tot ik bij de handrem aan kwam. Om te weten hoe ik dit het beste kon afstellen moest ik toch spieken in de handleiding. Eerlijk gezegd was dat achteraf het meest tijdrovende en frustrerende van de hele exercitie. Enfin, een paar uur later was ie in elkaar gezet. Het roze gevaarte!

Sanne moest er wel even aan wennen. Blijkbaar hebben de fietsjes op het kinderdagverblijf geen terugtraptrem, want ze stond elke keer stil en keek mij vervolgens verbaasd aan. Hoe leg je dat nou uit aan een driejarige? We zullen dus nog veel moeten oefenen en ook ooit zonder de zijwieltjes. Maar tussen jou en mij? Dat wordt papa’s taak!

fiets2 fiets3

Is je kind nog niet toe aan een fiets, maar ben je wel op zoek naar een leuke loopfiets? Neem dan eens een kijkje op prijskiller.be.

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Een geweldige actie namens Fun.be! - MeerVanMir on augustus 17, 2016
 • Instagram
  • Af en toe vind ik nog een ontbrekende sok. We geven niet op!
  • Wat een uitzicht 😍
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Fietsweek: met een helmpje van Nutcase op de fiets – gesloten

  Als ouder wil je je kind te allen tijden beschermen ...

  Sluiten