Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen, Reviews, Uitstapjes

“Een bijzonder avondje uit”

Een hele tijd terug had manlief een dinerbon gekregen van zijn werkgever. Aangezien deze niet onbeperkt geldig zijn is het belangrijk de geldig tot datum goed in de gaten te houden. Dit geldt helemaal voor ons, want wij hebben nog wel eens leuke acties laten verlopen. De dinerbon in kwestie was ook al haar einde aan het naderen. Gelukkig konden we nog terecht bij de Pepermolen in Leidschendam.

Per e-mail had manlief gereserveerd voor de zaterdag. De oppas was ook al geregeld en aangezien ik niet mocht drinken zou ik haar terugrijden. En toen kreeg ik op die donderdag ervoor de verschrikkelijke echo. Wat toen? De dinerbon zou niet meer geldig zijn na het weekend en de datum prikken was ook al niet eenvoudig geweest. In goed overleg hebben we toen besloten toch maar alles door te laten gaan. Mijn enige voorwaarde was dat ik nu ook aan de wijn zou gaan. Dit betekende dat we qua vervoer het een en ander opnieuw moesten regelen. Gelukkig was de moeder van onze oppas, tevens een goede vriendin van mij, zo lief om ons naar het restaurant te brengen. Terug konden we dan een taxi nemen.

Aangezien manlief had doorgeven dat ik zwanger was, had hij ze ook maar geïnformeerd dat het inmiddels niet meer het geval was. Anders zou het zo vreemd zijn als ze mij ineens wijn zagen drinken. De eigenaar van het restaurant liet mij weten dat ze erg met ons meeleefden. Vervolgens werden wij de hele avond in de watten gelegd.

IMG_7707De Pepermolen is niet als een één-van-zovelen eetcafe. Nee, het zijn echte culinaire hoogstandjes wat je op je bord gepresenteerd krijgt. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik meestal een lekkere schnitzel prefereer boven een mousse van de wang van een everzwijn klaargemaakt in een rode wijn uit de Loirestreek verfijnd met een snufje koriander en mediterrane zeezout (of iets in die trant). Toch heb ik deze avond oprecht heerlijk gegeten. Alle gerechten waren stuk voor stuk bijzonder, maar niet te ingewikkeld voor mij. Dat, gecombineerd met de geweldige bediening, maakte de avond heel speciaal voor ons.

Onze dank gaat dus ook uit naar de mensen van De Pepermolen. Ondanks het intense verdriet dat ik had die dagen, heb ik die avond veel gelachen en kijk ik er met een goed gevoel op terug. Het was een avond, die ik niet snel meer zal vergeten. Dank voor de goede zorgen!

IMG_7713 IMG_7710 IMG_7723

 

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Nathalie

  4 jaar ago

  Ik ben er ook altijd zo goed in om die bonnen te vergeten. Ik hang ze nu meestal aan het prikbord op de gang zodat ik er vaak genoeg langs loop. Zo zonde als je te laat bent om ze in te leveren.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Eropuit-tag

De herfstvakantie komt er alweer bijna aan. Mocht je nog ...

Sluiten