Verhalen van een werkende moeder
TOP
Dreumes, Mama

“Ik ben ontslagen als moeder”

Het is een treurig bericht vandaag. ik ben namelijk ontslagen als moeder. Gisteren moest ik op gesprek komen bij de dreumes en zij heeft mij ondubbelzinnig te kennen gegeven niet langer van mijn diensten gebruik te willen maken. Althans, ik word als overbodig beschouwd op de momenten dat papa in de buurt is. Het voornemen tot mijn ontslag is in goed overleg geweest met grote zus “de peuter”. Deze staat volledig achter het genomen besluit en zet het kracht bij met de woorden “Sanne is van mama en Veerle is van papa”.

Hoe deze emotionele verwijdering zich uit? De dreumes gedroeg zich alsof ik de belangrijkste persoon in haar leventje was. Ze wilde de hele tijd bij mij op schoot en mij zoentjes geven. Zodra ze bij opa of oma gezellig moest zijn werden de armpjes naar mij uitgestoken een een luide kreet van ongeduld gemaakt als ze niet per direct geretourneerd werd in mijn armen. Ditzelfde schrille geluid werd ook ten gehore gebracht op de momenten dat ik de dreumes eventjes op haar eigen billetjes liet zitten. Je kan wel begrijpen dat me een zeer belangrijk en uiterst gewaardeerd persoon voelde. En toen kwam papa.

Zodra de grote man in het vizier kwam was mijn rol van gewichtig uitermate belangrijk persoon naar nihil veranderd. Mijn innige omhelzing werd in één klap een onvrijwillige vrijheidsberoving. Mijn liefdevolle kusjes werden bestempeld als een ongevraagde aanraking van de huid. Waar mogelijk werd gepoogd zo snel mogelijk van mij weg te komen om zichzelf naar de geweldige vader te kunnen begeven. Mama, ik dus, werd een onderdeel van het meubilair. Totdat papalief weer uit het zicht verdwenen was. Dan werd er eerst een aantal minuten hartverscheurend gesnikt. Hierna werkt ik weer geaccepteerd door de dreumes en was er weer oog voor de vrouw, die negen maanden haar een veilig onderkomen had gegeven met een onuitputtelijke voorraad aan voedsel.

Dus ja, ik ben wat verdrietig vandaag. Gelukkig weet ik dat er een nieuwe reorganisatieronde zal volgen en dat ik dan weer kans maak op mijn oude functie. Tot dan houd ik de moed er in.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
  • 🙂 Herkenbaar. Ze blijven het ook doen hoor, die kinderen, tot ze veel groter zijn… Gelukkig draait het altijd ook weer om. (Ik ben tenslotte degene die bij de snoepjeskast kan en de afstandsbediening mag bedienen.)

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Bloghoppen voor 55 winacties op Mamablogger Dag 2016 – gesloten

Jajajajaja, de eerste Mamablogger Dag is er dan eindelijk!!! Ik ...

Sluiten