Verhalen van een werkende moeder
TOP
Winacties

“Ook kleintjes vinden bouwen leuk”

Gisteren vertelde ik nog over hoe mijn vader goede herinneringen had uit zijn jeugd over het samen met zijn vader bouwen van Meccano modellen. Wat ik niet erbij had verteld was dat mijn vader dit ook graag wilde doen met mijn broertje en dat deze nihil interesse daarvoor had. Bouwen an sich wel, want we hebben eindeloos met de lego gespeeld. Het was gewoon de Meccano waar hij niet warm voor liep. Ik zelf denk dat dit komt door twee redenen:

 1. Mijn vader gaf mijn broertje pas de Meccano toen hij eigenlijk al geen zin meer had in bouwen
 2. De Meccano was van mijn vader geweest en zag er “oud” uit.

Ik kan me heel goed voorstellen, dat je als ouder niet al te vroeg je bouwsets van vroeger aan je kinderen wil geven. Als mijn vader dat aan mijn broertje op jonge leeftijd had gegeven, was naar alle waarschijnlijkheid de helft verloren gegaan. De oude Dinky Toys van mijn vader hebben het namelijk ook niet overleefd (pas later hoorden wij over de waarde van die autootjes). Een alternatief voor de metalen bouwset was er toen nog niet echt. Tegenwoordig kunnen de peuters en kleuters naar hartenlust voertuigen en andere creaties in elkaar zetten, want er zijn kleutervriendelijke bouwsets op de markt gekomen. Dus voordat er over wordt gegaan naar het “echte” werk van metaal, kunnen de kleintjes oefenen met houten onderdelen. Ook leuk dus voor papa’s die eigenlijk niet meer kunnen wachten om samen met hun kind dingen in elkaar te zetten. Het is eigenlijk een ideaal opstapje.

Kiddeaus is een webshop dat veel houten speelgoed verkoopt waaronder ook gereedschapsets, werkbanken en bouwwerken. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een bouwset voor de kleuter dan is het zeker de moeite waard even een kijkje te nemen op de website. Ook misschien nog leuk om te weten is, is dat Kiddeaus ook heel veel houten speeleten heeft. Super leuk voor in het keukentje van de kleine.

Winactie
Speciaal voor Vaderdag heeft Kiddeaus een houten speelset beschikbaar gesteld. Deze bouwset bestaat uit 75 onderdelen en is geschikt voor jonge kinderen. Wil je kans maken op deze winactie? Laat dan in een reactie achter dat je meedoet. Kiddeaus zou het ook erg waarderen als je haar facebookpagina liked. Delen wordt gewaardeerd, maar is geen verplichting. De actie loopt tot en met 17 juni 2017. De winnaar maak ik bekend op Vaderdag. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).

Facebook Comments

«

»

24 COMMENTS
 • Les schlepers

  2 jaar ago

  Wat leuk zeg! Ik doe graag mee voor onze kanjers thuis!

 • Annabel

  2 jaar ago

  Leuk! Ik doe graag mee voor onze kleine bouwer! Wil net als haar oom en opa met schroefjes en gereedschap aan de slag !

 • Nadia Lahpor-Hesse

  2 jaar ago

  Wat leuk zeg! Ik doe mee voor mijn kleine ventje… Hij helpt papa altijd graag met dingen bouwen, eigenlijk met alles! Met dit speelgoed kan hij zelf lekker ‘bouwen’…

 • Anna

  2 jaar ago

  Ik doe heel graag mee..!

  Facebook: An Na

 • Mira

  2 jaar ago

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn zoontje

 • Goele H

  2 jaar ago

  Ik doe heel graag mee. Zou mijn dochtertje fantastisch vinden!

 • Andy E

  2 jaar ago

  Lijkt me leuk om samen met mijn zoontje te bouwen!

 • Andrea de ruiter

  2 jaar ago

  superleuk zeg! Ik doe graag mee! Dan kan onze boef samen met zijn lieve papa mooie dingen bouwen!

 • elisabeth maria martina

  2 jaar ago

  dat zou mijn kleinzoon vast erg leuk vinden

 • Susanne Peeters

  2 jaar ago

  Gaaf! Ik doe graag mee

 • Floor Verseveldt

  2 jaar ago

  Wat een super leuke actie! Ik doe graag mee

 • Els

  2 jaar ago

  Ik doe graag mee voor mijn kindjes.

 • Marian B

  2 jaar ago

  Wat een leuk speelgoed! Kan mijn kleuter ook naar hartenlust alleen bouwen zonder hulp!

 • Tamara

  2 jaar ago

  Heel leuk! En hout is veel leuker dan al dat plastic. Ik doe graag mee, maar heb geen facebook.

 • Sharon de Ridder

  2 jaar ago

  Wat een toffe set! Daar maak ik graag kans op: de kinderen uren zoet en wij lekker relaxen op Vaderdag 🙂

 • Linda Raaijmakers

  2 jaar ago

  ik doe graag mee 😀

 • Claudia Diependaal

  2 jaar ago

  Ik doe heel erg graag mee! Superleuk!

 • AnnaB

  2 jaar ago

  Lijkt mij erg leuk voor mijn zoontje om mee te bouwen en te spelen

 • Liesbeth

  2 jaar ago

  Wat een gave bouwset! Ik doe heel graag mee voor onze zoon Lex! Zou hij geweldig vinden om met opa of papa te bouwen!

 • Iris

  2 jaar ago

  Dit zouden mijn mannen geweldig vinden. Mijn vent is automonteur en sleutelt daarnaast maar wat graag aan zijn circuit- en crosauto’s. Supercool als die kleine papa hiermee na kan doen

 • Liesbeth

  2 jaar ago

  Wat gaaaaaffff! Dit zou ik erg graag willen winnen voor ons zoontje! Uitdagend en leerzaam speelgoed!

 • Linda Smeets

  2 jaar ago

  Goed voor de motoriek! Ja, ik doe graag mee.

 • Annemieke

  2 jaar ago

  Heel leuk, ik doe graag mee!

 • Femke Dekker

  2 jaar ago

  Gaaf … daar zouden mijn man en onze twee mannetjes heel blij mee zijn.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Speelgoed van en voor alle generaties

De geschiedenis Er is een typisch jongens en mannen speelgoed, ...

Sluiten