Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten

“Onze 4 favoriete (voor)leesboeken voor de peuter”

Gisteren liet ik al weten, dat het de nationale voorleesdagen zijn op dit moment. Ik heb ook een klein beetje laten weten welke boeken hier in huis gehaald zijn en welke favoriet zijn. Vandaag zet ik een paar boeken even extra in de aandacht. Deze boeken zijn op geen enkele manier gesponsord, dus werkelijk onze favorieten.

3001161Het eerste boek, dat wij vaker dan één keer uit de kast pakten, was Gonnie het Gansje. Dit boek heeft Sanne toentertijd als kraamkado gekregen en het is eigenlijk nog steeds één van haar favorieten. Ze kan inmiddels alle gebaren bij het verhaal maken en heeft er geen enkel  probleem het oma meer dan drie keer achter elkaar te laten voorlezen. Het grote flapjesboek van Gonnie en haar vriendjes is tegenwoordig ook regelmatig op haar schoot te vinden.

3001162Één van de boeken uit mijn jeugd is gelukkig ook een favoriet van Sanne geworden. De meesten kennen het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg wel. Het boek van Eric Carle met die fantastische tekeningen van een rupsje dat eigenlijk alleen maar hongerig is om uiteindelijk een prachtige vlinder te worden. Sanne vindt het verhaal erg leuk, omdat ze alle vruchten en snoepgoed bij naam kan noemen, maar ook omdat ze erbij kan tellen.

3001163Een bijzonder verhaal vind ik die van Welterusten Kleine Beer. Ik krijg altijd een warm gevoel van binnen als ik lees over papa beer en kleine beer. Papa beer komt echt over als een grote beschermende vader met een enorme liefde voor zijn kind. Daarom vind ik het het leukste als manlief deze aan de Muppets voorleest.

 

3001164
Mijn favoriet is nog altijd floddertje. De Muppets zijn daar nog iets te klein voor, dus ik weet niet of mijn liefde voor dat boek bij de dames ook zo zal zijn. Als kind vond ik het geweldig om te lezen in wat voor moeilijkheden Floddertje zichzelf altijd wist te brengen. Zij had zelf ook een blundermaandag kunnen starten. Veerle heeft dit boek ooit als kraamkado gekregen, dus ik kan het nu stiekem af en toe alweer lezen. Ik verheug me er al op het met de Muppets te kunnen delen.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien
  • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
  • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Voorlezen is goed voor iedereen!

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn, dat de nationale ...

Sluiten