Verhalen van een werkende moeder
TOP
Oeps

“Oeps…foutje 24”

Het einde van de blundermaandagreeks is alweer in zicht. Als ik nummer 26 heb bereikt, dus een half jaar wekelijks een blunder, zal er een pauze volgen in de reeks. In die tijd kan ik (en de mensen om mij heen) weer een hele hoop nieuwe stommiteiten begaan en verzamelen om weer een nieuw “seizoen” te kunnen starten. Gelukkig zijn er nu nog drie stuks die ik met jullie kan delen.

Tegenwoordig is het bijna standaard, maar in mijn tijd (ik ben zo oud) hoefde je doorgaans alleen een beugel als dit noodzakelijk was voor je gebit. Omdat het echt van die ondingen waren wilde je het ook eigenlijk liever niet. Althans, ik niet. Ik heb het ook de hele tijd uit weten te stellen, want alleen voor cosmetische redenen ging ik echt niet voor Jan-met-de-korte-achternaam rondlopen. Op mijn 17e liet mijn tandarts mij weten, dat het noodzakelijk was geworden, omdat één tand anders uit mijn mond gedrukt zou worden. De orthodontist bevestigde de diagnose van mijn tandarts, dus helaas moest ik er ook aan geloven. Voor één klein lullig tandje kreeg ik het hele ijzerwerk in mijn mond. Mijn klasgenoten waren inmiddels beugelloos, dus mijn enige verzoek was dat ik niet met een enorm buitenboordding door de gangen van mijn school hoefde te lopen. Mijn orthodontist kon zich daar wel in vinden en plaatste magneten achter in mijn mond. Helaas kon hij niet een alternatief verzinnen voor de beruchte slotjesbeugel.

goat-309833_1280Een slotjesbeugel is een vreselijke beugel. Iedereen, die deze heeft gehad, kan dit denk ik wel beamen. Allereerst valt in één oogopslag op, dat er metaal in je mond zit. Zelfs als je je mond dicht heb staan je lippen nog soort van naar buiten. Ik voelde me een halve aap. Daarnaast zal je eigenlijk voortdurend je tanden moeten poetsen, want werkelijk alle etenresten lijken zichtbaar achter te blijven tussen de metaaldraden door.  Vooarl als je ook elastiekjes in je mond hebt, is het voor je gesprekspartner duidelijk wat je maaltijd is geweest. Deze kleuren namelijk mee met je laatste gerecht. Behalve dan als je net naar de orthodontist was geweest, want dan was de boel aangedraaid en deed het zo’n pijn dat je een dag niet kon of wilde eten. Maar het allerergste waren toch die haakjes aan de slotjes. Naast dat het de binnenkant van je wangen kapot maakte, kon je ook echt blijven haken. En dat is dus ook gebeurd. Midden in de aula van de school gaf ik mijn toenmalige vriendje een dikke knuffel en ik bleef letterlijk met mijn beugel aan zijn trui vastzitten. Er moest een schaar gehaald worden om mij los te knippen. De rest van de dag heb ik nog met draden van zijn trui, verweven in mijn beugel, rondgelopen. Zijn vrienden hebben ons er nog wekenlang mee geplaagd, dus wat mij betreft een oeps…foutje.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Saskia

  4 jaar ago

  Ik heb zelf ook zo’n slotjesbeugel gehad. Maargelukkig is zoiets mij nooit overkomen. De pijn van het aandraaien en dat soort dingen kan ik me nog wel heel goed herinneren.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
 • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
 • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Review: de première van Buurman & Buurman

Vandaag ging ik met Sanne en manlief even terug naar ...

Sluiten