Verhalen van een werkende moeder
TOP
Oeps

“Oeps…foutje 20”

Afgelopen dagen waren wij veel onderweg om de ouders en schoonouders te bezoeken. Ik verbaasde me zoals altijd over hoeveel randdebielen een rijbewijs lijken te hebben en zich dan ook op de weg begeven. Alsof het roze papiertje bij een pak cornflakes zat en zo aan hij rijbewijs zijn gekomen. Mensen anticiperen ook bijzonder slecht in het verkeer. Of altijd?

Oké, ik zal ook niet vanaf het begin een geweldige automobilist zijn geweest. Ik kan me bijvoorbeeld herinneren, dat ik een keertje spookrijder was. Niet op de snelweg hoor! Het was in één van die zovele éénrichtingsverkeerweggetjes. Ik kwam uiteraard een tegenligger tegen en moest toen in een nauw straatje keren. Dat heeft wel even geduurd.

Het sufste wat mij is overkomen, is het niet kennen van de auto. Één keer brandde er een lampje en ik raakte in paniek. Dit mag toch niet? Een brandend lichtje betekent toch, dat er iets aan de hand is? Was het gewoon het knopje van mijn achterruitverwarming die ik per ongeluk aan had gezet. Oeps! De andere keer had ik de auto van mijn moeder geleend om boodschapjes te doen. Toen ik wilde wegrijden startte hij niet meer. Wat ik ook probeerde er gebeurde niets. Zelfs de sleutel draaide niet meer in het contact. Ik dus de ANWB bellen en ze zouden er zo snel mogelijk aankomen. Het duurde allemaal wat lang, dus ik belde even een vriend, die automonteur was, of hij wist wat er aan de hand kon zijn. “Mir? Heeft de auto een stuurslot?” Een wattes? Je raadt het al. Een klein draaitje aan het stuur en ik kon starten. De ANWB kon ik gelukkig nog afzeggen (ik werd wel hard uitgelachen). Ik voelde me behoorlijk blond van binnen en heb het eigenlijk verder nooit aan iemand verteld. Ik zeg oeps…foutje!

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Melissa

  4 jaar ago

  Hihi, leuk om te lezen. Ach we maken allemaal wel eens fouten in het verkeer. Zolang maar geen erge gevolgen heeft.

 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Ik schrik ook altijd erg van brandende lampjes. Ik word daar gestresst van.

  Gelukkig dat het meeviel bij jou, en dat het stuurslot er alleen maar op zat : ))

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Sanzilla op haar best

Als ouder ben je vaak en graag trots op je ...

Sluiten