Eerlijk is eerlijk. Ik ben niet de meest actieve moeder als het om het eten van de kinderen gaat. Ik ben niet de mama, die in het weekend uren in de keuken staat om verse hapjes te bereide, in porties te verdelen zodat ik het daarna kan invriezen. Manlief heeft het toen de oudste klein was een blauwe maandag nog wel geprobeerd hoor. Hij had toen iets worteligs en iets met broccoli gemaakt. De vriezer lag er goed vol mee. Maar de kleine meid wilde er helemaal niets van weten en weigerde het elke keer weer. De kant en klare potjes daarentegen, at ze in record tempo leeg.

Een knijpzakje voor onderweg

Met het fruit was het anders. Dat hebben we wel altijd vers aangeboden. Voor zover dat mogelijk was dan, want soms was een potje gewoon handiger om mee te nemen. Het had ook wel een nadeel, want als dan niet het hele potje leeg gegeten werd, moest je de rest weer weggooien. En eten weggooien is gewoon doodzonde. Het was daarom dat we al jaren geleden begonnen zijn met herbruikbare knijpzakjes. Deze vulden we dan met een half potje als we op pad gingen. Zo konden we de andere helft in de koelkast bewaren tot een later moment. Wat ook wel zo fijn was aan die zakjes, is dat je geen lepel hoefde mee te nemen. Je kan zo het fruit eruit zuigen.

Ze zijn nog beter geworden

Inmiddels zijn de knijpzakjes al een paar jaar op de markt en zijn ze nog fijner geworden. Tegenwoordig vul je het bijvoorbeeld aan de zijkant in plaats van de onderkant. Ook hebben ze nu twee zipsluitingen. Een extra bescherming dus. Heel fijn, want we hebben wel eens meegemaakt dat het niet goed gesloten was en ik kan je zeggen dat je daar niet blij van wordt. De zakjes zijn verder van dusdanige kwaliteit dat je ze prima kan invriezen, in warm water kan opwarmen en in de vaatwasser mogen. En voor de creatieve moeders onder ons weet ik nog een pluspunt; je kan er zelf verzonnen mengsel in doen!

Winactie

Heb je nou net als ik niet veel inspiratie als het om fruithapjes gaat, neem dan eens een kijkje op de website van Nom Nom Kids. Daar vind je leuke / lekkere recepten om te proberen. Mocht je de zakjes willen proberen, dan heb ik goed nieuws. Ik geef namelijk twee setjes weg! Je kan kiezen tussen de dieren- en monsterzakjes (hieronder afgebeeld). Je doet mee door mij je keuze te laten weten. De winactie loopt tot en met 30 januari.