Het is alweer vijf jaar geleden dat manlief en ik op huizenjacht gingen. Wat een relatietester is dat! We hebben al die tijd namelijk in huurhuizen gewoond waar je niet veel aan te sleutelen of wensen hebt. Als er iets aan de hand was, dan belde je gewoon de huurbaas. Met een eigen woning moet je er ineens zelf voor opdraaien. Dat betekent eigenlijk dat je een potje moet maken voor onderhoud. Zelfs als je aan kant en klaar huis hebt gekocht. Een cv ketel kan ook al na een jaar kapot gaan en zonder wil je echt niet teveel dagen doorbrengen. Als je niet van teveel rompslomp houdt, is het aan te raden om sowieso een huis te kopen, waar je niet teveel aan hoeft te veranderen.

Het moet klaar zijn

Jawel, als het om huizenkoop gaat ben ik een soort Housezilla. Het moet eigenlijk kant en klaar zijn. Een likje verf hier en daar is geen probleem, maar dat is het dan wel. Er moeten geen muren doorgebroken hoeven te worden of dakkapellen opgezet te worden of iets dergelijks. Nou ja, althans niet als ik er in wil trekken. Dan dient het huis al af te zijn. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat in onze huidige woning we wel nog wat hebben aangepast. Het had namelijk alleen maar een douche en je weet hoe ik van mijn momentje badderen houd. Dus hebben we een dagje badkamers uitzoeken gedaan. Heb je trouwens enig idee hoeveel verschillende soorten baden er zijn?

Verdrinken in de opties

Er zijn hoekbaden, vrijstaande baden, zitbaden, whirlpool baden, bubbelbaden en de klassieke ligbaden. Eerlijk waar, het is gewoon lastig te kiezen met zoveel mogelijkheden. Ik zag mezelf stiekem al urenlang dobberen tussen de bubbels, maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Het fenomeen zitbad kende ik al en ik weet dat ik daar lang niet zo van geniet als dan wanneer ik languit omgeven door water lig. Dat is pas mijn moment van ontspanning. En zo geschiedde het dan ook. De douche werd vervangen door een ligbad en ik heb er nooit spijt van gehad.

Je zou denken dat alles nu klaar is in huis, toch? Nou, manlief liet me dit weekend weten toch de wc’s te willen vervangen. Het liefst door zo’n variant, die je achterkant schoon spuit. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken, maar heb hem beloofd het te overwegen. Dus gaan we binnenkort op zoek naar leuke nieuwe toiletten. Echt een leuk uitje om naar uit te kijken. Toch?