Monster Jam 2018: ben jij er klaar voor?


Na al die glitters en rozigheid van de afgelopen maanden werd het wel weer eens tijd voor iets stoers. En dan bedoel ik ook echt mega stoer! Het eerste weekend van de schoolvakantie (althans, in deze regio) kan je optimaal gaan genieten van één en al snelheid, brute kracht en reusachtigheid. Weet je al waar ik het over heb? Inderdaad, het is de Monster Jam!!!

Wat is de Monster Jam?
Één keer per jaar vindt in de Kuip van Rotterdam een wel heel speciaal live evenement plaats, namelijk de Monster Jam (georganiseerd door Feld Entertainment). Dit spektakel is overgekomen uit Amerika waar jaarlijks in Las Vegas de World Finals plaats vinden. Dan komen de beste trucks in actie en strijden ze om het kampioenschap. Het evenement in Rotterdam wordt daarom ook wel door de bestuurders “Kleine Las Vegas” genoemd. Het gaat dus om enorme trucks die een showtje neerzetten voor het publiek. Dit gebeurt in verschillende categorieën:

Freestyle
Tijdens dit onderdeel mogen de bestuurders laten zien welke trucs en stunts zij kunnen uitvoeren met hun monstertruck. Zo rijden ze bijvoorbeeld over  oude autowrakken, heuvels en andere obstakels heen. Ook zullen ze enorme sprongen en wheelies uitvoeren. Ooit gehoord van een Donut?  Dan draait de truck zo hard in het rond, dat het stof doet opwaaien. Één en al sensatie dus!

Racing
Dit onderdeel spreekt voor zich. De truck welke als eerste het parcours goed overleeft en over de finish komt na een aantal rondes te hebben gereden, wint de race en gaat door naar de volgende ronde. Eenmaal een ronde verloren en de truck ligt er uit.

De monstertrucks
Uiteraard worden de parcours niet afgelegd door de auto’s die bij ons op de oprit staan. In de auto zit een motor die speciaal gebouwd is voor de monstertrucks. Het type van de motor is Supercharged Fuel Injected Big Block American V8.  Deze wordt vervolgens in een ander chassis geplaatst. Heel vaak wordt die van de Ford-truck ervoor gebruikt, maar sommige zijn special design. Vervolgens worden de buitenkant gepimped om de blits te kunnen maken tijdens de show en krijgt het voertuig een stoere naam. Mocht je willen weten wie er dit jaar allemaal meedoen klik dan hier. De trucks zelf zijn verder 3,5 meter breed en 3,5 meter hoog, en zijn wel 6 meter lang. Een monstertruck weegt wel 4500 kilogram en heeft banden van 1,60 meter hoog bij 1,10 meter dik.

Winactie
Wie oh wie zou heel graag naar dit live evenement toe willen op 30 juni in de Kuip? Ik mag namelijk iemand blij maken met maar liefst 4 tickets!!! Wat moet je daar voor doen? Laat in een reactie achter met wie je naar dit spektakel zou willen gaan. Delen wordt gewaardeerd, maar is geen verplichting. De actie loopt tot en met 21 april 2018. De winnaar maak ik bekend op mijn Facebookpagina. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).

Facebook Comments