Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Miskraam een taboe?”

Vandaag het verdrietige nieuws gehoord, dat iemand die ik ken een miskraam heeft gekregen. Het blijft altijd een treurig bericht. Al snel kom je er dan achter wie nog meer deze ellende heeft meegemaakt en dan merk je dat het toch vrij vaak voorkomt. Waarom dan die geheimzinnigheid op het bewuste moment dan?

Voor Sanne hebben wij een zogeheten missed abortion meegemaakt. Dit betekent dat je er pas bij de echo achter komt dat de foetus niet meer leeft. Ik was heel verdrietig uiteraard. Op mijn werk wisten ze al van de zwangerschap af en kon ik “gelukkig” mijn verdriet delen. Dit heeft mij goed geholpen met de verwerking van het verlies. Toen ik zwanger was van Veerle heb ik het weer vroeg (dus voor de 12 weken) verteld. Er waren collega’s die dat niet begrepen, omdat het toch nog mis kon gaan? Juist daarom heb ik het verteld. Het was voor mij toen bij de miskraam fijn dat de mensen, die mij toch 40 uur per week zagen, wisten wat er aan de hand was. Uiteraard wisten onze families en een paar goede vriendinnen van mij ook van de zwangerschap.

Iedereen draagt het verdriet natuurlijk op een eigen manier. Een goed vriendinnetje van mij heeft bijvoorbeeld haar kleintje een naam gegeven. (Ze zou trouwens vandaag uitgerekend zijn.) Mijn lief heeft de eerste echo foto ingelijst, zodat de ukkepuk nooit volledig weg zou zijn. Dit hielp voor mij om het een plekje te geven. Als je er niet over wil of kan praten, kan dit misschien helpen met het gemis en het verdriet.

Hoe dan ook, het blijft altijd een treurig bericht en helaas maakt bijna elke vrouw het mee. Mijn hart gaat uit naar alle vrouwen, die nu dit nare nieuws te verwerken hebben.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Sharon

  4 jaar ago

  Zo is dat, het is bij vele vrouwen een stil verlies terwijl dat niet zo hoeft te zijn.
  Bedankt voor het delen van je verhaal! X

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat ben ik toch dol op deze draakjes. Vanochtend deden ze een show voor hun zusje. Natuurlijk wilden ze ook in kostuum naar school. Die blikken onderweg waren geniaal. Ik vind het heerlijk dat het mijn meiden niet kan deren en zij gewoon hun eigen weg gaan.
 • Yup!
 • Nog eentje dan. Zo stond ze op vanmorgen. @theprfactory
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Maakt eerste kind ongelukkig?

Een paar weken geleden las ik een bericht op het ...

Sluiten