Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“Is de miskraam eindelijk voorbij?”

Het is nu ruim twee weken geleden, dat ik de pillen in nam om de bevalling op te wekken. Het lijkt al echt zoveel langer! De afgelopen weken zijn zo rap voorbijgegaan. Lichamelijk heb ik ook eigenlijk niets te klagen gehad. Ik was daarom erg nieuwsgierig naar wat de gynaecoloog zou zeggen.

Afgelopen vrijdag was mijn geplande afspraak voor een laatste check-up. Ook deze keer verliep het weer niet zoals ik had gehoopt. De dienstdoende gynaecoloog was een oude rot in het vak. Achteraf was dit eigenlijk best wel fijn. Het was een aardige man met kennis en geduld en die ook echt luisterde. Toen ik vertelde van het gebrek aan krampen tijdens de miskraam keek hij eventjes zorgelijk, maar zei er verder niets over. Ik wist dat er een inwendige echo zou volgen en hij die gewoon eerste wilde afwachten. Inmiddels ken ik de procedures wel een beetje. Voordat het zo ver was wilde hij eerst even met het speculum mijn baarmoedermond bekijken. Of ik dit zelf wel eens gezien had? Eh nee, wie wel? Voor ik het wist kreeg ik een spiegel in mijn handen gedrukt en mocht ik mezelf van binnen bekijken. Eerlijk waar, ik was even verrast en al snel best nieuwsgierig. Hoe vaak krijg je zo’n kans nou? Het zag er van binnen anders uit dan ik had verwacht. De arts vertelde me dat het in ieder geval schoon er uit zag. De inwendige echo liet helaas wat anders zien. Zoals ik ergens al vreesde, is er nog zwangerschapsweefsel achtergebleven. Dit betekent dat ik nog van die fijne hormoontjes aan maak. Mijn vriendelijke arts zei dat ik nu een curettage kon ondergaan of hopen dat het weefsel met de volgende menstruatie er uit zal komen. Zolang het er zit zal een volgende zwangerschap sowieso geen optie zijn. Alhoewel ik graag er eindelijk eens klaar mee wil zijn heb ik toch besloten om mijn cyclus af te wachten. Die paar weken erbij overleef ik ook nog wel. Maar mocht ik bij de volgende controle nog steeds niet schoon zijn zal ik de hele boel bij elkaar vloeken en dan echt voor de curettage kiezen. Dan ben ik er gewoon klaar mee.

Dus nee, de miskraam is lichamelijk nog steeds niet voorbij. Ik ben nog heerlijk hormonaal en zal dat ook nog een paar weken blijven. (Het verklaart gelijk mijn emotionele buien.) Even nog een paar weken afzien en dan gaan we er weer helemaal voor. Toch?

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Lenneke

  4 jaar ago

  Wat heftig. Hoop dat je bij je eerstvolgende menstruatie schoon bent. Sterkte.

 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  Ik snap zo hoe je jezelf voelt. Had het je echt gegund. Wel goed dat je afwacht, al snap ik dat je er het liefst klaar mee wilt zijn. Bij mij heeft de volgende menstruatie ongeveer 6 weken op zich laten wachten en toen kwam de laatste ” troep” eruit.

 • Merel

  4 jaar ago

  Sterkte, hopelijk is het met de volgende menstruatie klaar en kun je dan echt bijkomen van de hele emotionele achtbaan van afgelopen maanden.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gadgets van Coolgift

Ik ben weer helemaal in mijn nopjes. Ik heb namelijk ...

Sluiten