Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Mijn broertje en zusje worden papa en mama”

De titel geeft een beetje een vertekend beeld, want het lijkt nu net alsof ze samen een kind krijgen. Dat is uiteraard niet zo. Beiden verwachten in 2016 hun eerste kindje. De Muppets worden dus “grote” nichten! Hoe bijzonder is dat!

Voor mijn ouders betekent dit een verdubbeling van de kleinkinderen. Het wordt dus aardig druk met de feestdagen. Ik verheug me er nu al op om mijn broertje en zusje als ouder bezig te zien. Beiden deden namelijk erg grappig onhandig toen ze voor het eerst hun nichtje oppakten. “Oh, dat hoofdje wiebelt zo”. Een vieze luier? Hop, het kind weer terug aan mama!

Kleintje van zusje

Toen mijn zusje laatst op de Muppets paste vroeg ze mij hoe het slaapzakje werkte. “Waar laat je de armen?” Nou, die steek je door het armsgat heen. Duh! Bleek dat ze de slaapzak maar tot de oksels omhoog had getrokken.

 

 

Zoontje van broertje

Mijn broertje en zijn vrouw zijn eerder dit jaar verhuisd. Ze wonen nu echt prachtig, maar het is overduidelijk dat er nog geen kind leeft. Ik denk dat de woonkamer over een aantal maanden onherkenbaar zal zijn.

 

 

Ik ben ook erg benieuwd of ze dezelfde opvoedingsmethoden zullen gebruiken. Waarschijnlijk leren wij ook weer wat bij. Hoe dan ook, ik ben nu al een trotse tante!!!

Het leek me leuk om met jullie hulp een soort bundeling van tips voor de kersverse ouders te maken. Brand dus maar los! Hier zijn er alvast een paar van mij:

 • Volg je eigen gevoel
 • Neem het advies van het consultatiebureau met een korreltje zout
 • Accepteer de gebroken nachten
 • Na de 4 maanden sprong wordt het echt rustiger
 • Altijd extra kleren meenenem
Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Mama van Vesper

  4 jaar ago

  Wat speciaal zeg en spannend !

 • Frederique

  4 jaar ago

  Leuk zeg! Ik ben het 100% met je eerste twee adviezen eens. Op je gevoel als kersverse ouder vertrouwen, dat gaat het meestal helemaal goed! Voordat ik mijn eigen dochter vasthield had ik nog nooit een baby vastgehouden. Ja echt. Geen kleintjes in mijn omgeving en ik was de eerste van mijn vrienden die een kind kreeg. Ik maakte me daar dus wel een beetje zorgen om maar het ging allemaal vanzelf. En je broertje en zusje hebben jou om te vragen hoe zo’n slaapzak nou werkt dus ๐Ÿ˜‰

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Het leed dat kolven heet #earlybird #moedermelk #allesvoordekleine #borstvoeding #kolven #ziekenhuis #neonatologie
 • Dit vandaag met de post gekregen. Zo ontzettend attent!
 • Het waren best heftige dagen met de kleine dame. Op mijn blog vertel ik waarom.
 • Complete surrender ๐Ÿ˜
 • Kijk eens wie er wakker is ๐Ÿ˜ #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje ๐Ÿ˜
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Oeps…foutje 12

Ik was op vakantie met mijn ouders in Italiรซ. Het ...

Sluiten