Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Mijn hart brak een beetje”

Soms maak je dingen mee waar je echt even stil van wordt en jezelf afvraagt of je misschien iets had moeten doen. Een soort van ingrijpen of zo. Vandaag heb ik echt even getwijfeld om mij ergens mee te bemoeien terwijl de ouders vlakbij zaten. Dit is wat er gebeurde.

Het was de dag dat mijn oudste twee zwemles hebben. De tijd dat zij in het water liggen te dobberen, geniet ik in de kantine van mijn zakje chipjes en een koude chocomel (ja, ik weet het, heerlijk kinderachtig) terwijl ik wat domme spelletjes op mijn telefoon speel. Soms zijn er ook kinderpartijtjes gaande en zit ik tussen allemaal hyperkinderen die met smart op hun patatjes aan het wachten zijn. Vanavond dus ook. Ik schat dat de jarige jongedame een jaar of acht was geworden. Echt nog zo’n leeftijd dat het heerlijk is om in het middelpunt te staan en je op en top jarig te voelen. Het meisje had samen met haar vriendinnen een zeemeerminfeestje gehad en als kers op de taart kreeg ze als cadeau haar eigen zeemeerminstaart om mee te zwemmen. Je had haar ogen moeten zien. Helemaal verrast en zo blij, het was echt schattig. En toen was daar de grote zus….

Grote zus vond het nodig om de vriendinnetjes van de jarige dame te vertellen dat ze een week lang had moeten aanhoren dat ze als een zeemeermin zou gaan zwemmen. Zo’n dertig keer heeft ze met een kinderachtig stemmetje “ik ga zeemeerminzwemmen” herhaald. Vervolgens begon ze haar zusje Ariël te noemen. Ik zag het arme kind steeds meer in elkaar krimpen toen haar vriendinnetjes begonnen mee te lachen met de zus. En het ging gewoon maar door. Ik zag echt een treiterij ontstaan waar ik normaal al ziek van word, maar al helemaal als het gaat om een jarig kind. En de ouders? Die zaten aan dezelfde tafel, helemaal in beslag genomen door hun telefoon.

Ik heb even overwogen de ouders aan te schieten of zelf de grote zus even te laten weten wat ik van haar gedrag vond. Uiteindelijk is het gebleven bij een vernietigende blik. Ze heeft het wel gezien, maar of het indruk heeft gemaakt? Eerlijk waar, mijn hart breekt gewoon als ik denk aan dat ontzettend blij jarige meisje dat met de minuut meer ineen kroop. Wat zou jij gedaan hebben?

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Oma Will

  1 jaar ago

  Ik snap dat je er niet op afstapte. Is ook wel een heel ding!
  Ik weet ook niet zeker wat ik gedaan ZOU hebben, maar zoals ik nu denk.
  Even naar de ouders gaan en zeggen: Zie even wat daar gebeurd.
  Het kind zal toch wel belangrijker zijn dan het mobieltje, zou ik denken.

  Het zou mij dan denk ik een zorg zijn wat ze van mij zouden denken.
  Maar ja, ik was er niet, heb makkelijk praten.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!
 • Zelf ondertekenen voor je identiteitskaart. We hebben even soort van geoefend. De “e” is lastig en in Veerle zitten er maar liefst 3! Maar in één keer geslaagd! We kunnen weer op vakantie dus.
 • Ze gaat nog net niet in de bak Duplo zitten
 • Dankjewel @bijdas voor de prachtige bloemen!
 • Ook deze dame is fan van je outfit @kellycaresse en @noppiesofficial Komt er weer een nieuwe lijn binnenkort?
 • Jeej, een sprongetje! #alleenmaarbijmamawillenzijn #negentienwekensprong #pittig #oeiikgroei #teamnosleep
 • Ik kreeg haar al met moeite erin, maar het jurkje van @ca uit doen bleek echt onmogelijk. Dus hebben we letterlijk de schaar er in gezet. 1x gedragen maar! #mamageeftslagroom #borstvoeding #ietsmetdikkearmpjes #hollandswelvaren
 • Sofieke heeft nu al een mening

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Klaar voor school met de Ellipse waterfles

Kleine meisjes worden groot. Over twee weken onze peuter geen ...

Sluiten