Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Mijn dochters, mijn leven”

03-2014 11104042015 858

Terwijl ik gezellig met mijn dochters in bad zit (ja, dat doen wij ook gewoon), dwalen mijn gedachten af. Ik verwonder me er weer over, dat manlief en ik samen zulke prachtige mooie wezentjes op de wereld hebben gezet. Dat dat ons gegund was. Ze hebben half mijn genen en half zijn genen en toch zijn het twee totaal verschillende meisjes. Ik kan me het leven voor en zonder de Muppets al niet meer voorstellen. Mijn dochters zijn mijn leven!

Wat zijn de dames al compleet. Ik kijk naar hun prachtige kleine billetjes, die boven het water uitsteken. Alles is nog zo klein en toch is het er gewoon al. Ze hebben mini eierstokjes en een mini baarmoedertje. Ooit worden ze (hopelijk) ook mama en zullen ze net zo verwonderd als ik nu naar hun eigen kind kijken.

Wat wil ik mijn dochters graag beschermen tegen alle ellende. Niemand mag ze pijn doen en toch weet ik dat ook zij ooit liefdesverdriet zullen ervaren. Ook bij de Muppets zullen er onaardige mensen op hun pad komen. Er gaan dagen komen, dat ze verdrietig naar bed zullen gaan. Mijn mamahart wil ze het leed van de wereld besparen, maar het hoort nou eenmaal bij het leven. Zonder de dalen zullen ze ook geen hoogten kennen (of zoiets).

Ooit moet ik ze loslaten. Dan zijn ze volwassenen en hebben ze mij niet meer nodig. Gelukkig duurt dat nog heel lang en kunnen ze nu nog niet slapen zonder een nachtzoentje van mama. Nu zijn manlief en ik hun wereldje, hun alles. En daar genieten wij volop van! Dat opgroeien hoeft niet zo snel van mij. Blijf voorlopig maar lekker klein, Muppets. Ik wil nog lekker met jullie kunnen knuffelen zoals we nu vaak doen. Wat is het toch heerlijk om een mama te zijn!

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Milou

  4 jaar ago

  Wauw mooi geschreven mir!! Ik kan me helemaal vinden in je gevoel!

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Dank je!

 • Birgit

  4 jaar ago

  Heel mooi geschreven, maar weet je, zelfs als ze straks volwassen zijn, zullen ze jou als moeder nodig hebben πŸ˜‰

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Waanzinnige woensdag deel 9

De winnaar van de geweldige mystery box is Leonie! Gefeliciteerd! ...

Sluiten