Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Mijn dochters, mijn leven”

03-2014 11104042015 858

Terwijl ik gezellig met mijn dochters in bad zit (ja, dat doen wij ook gewoon), dwalen mijn gedachten af. Ik verwonder me er weer over, dat manlief en ik samen zulke prachtige mooie wezentjes op de wereld hebben gezet. Dat dat ons gegund was. Ze hebben half mijn genen en half zijn genen en toch zijn het twee totaal verschillende meisjes. Ik kan me het leven voor en zonder de Muppets al niet meer voorstellen. Mijn dochters zijn mijn leven!

Wat zijn de dames al compleet. Ik kijk naar hun prachtige kleine billetjes, die boven het water uitsteken. Alles is nog zo klein en toch is het er gewoon al. Ze hebben mini eierstokjes en een mini baarmoedertje. Ooit worden ze (hopelijk) ook mama en zullen ze net zo verwonderd als ik nu naar hun eigen kind kijken.

Wat wil ik mijn dochters graag beschermen tegen alle ellende. Niemand mag ze pijn doen en toch weet ik dat ook zij ooit liefdesverdriet zullen ervaren. Ook bij de Muppets zullen er onaardige mensen op hun pad komen. Er gaan dagen komen, dat ze verdrietig naar bed zullen gaan. Mijn mamahart wil ze het leed van de wereld besparen, maar het hoort nou eenmaal bij het leven. Zonder de dalen zullen ze ook geen hoogten kennen (of zoiets).

Ooit moet ik ze loslaten. Dan zijn ze volwassenen en hebben ze mij niet meer nodig. Gelukkig duurt dat nog heel lang en kunnen ze nu nog niet slapen zonder een nachtzoentje van mama. Nu zijn manlief en ik hun wereldje, hun alles. En daar genieten wij volop van! Dat opgroeien hoeft niet zo snel van mij. Blijf voorlopig maar lekker klein, Muppets. Ik wil nog lekker met jullie kunnen knuffelen zoals we nu vaak doen. Wat is het toch heerlijk om een mama te zijn!

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Milou

  4 jaar ago

  Wauw mooi geschreven mir!! Ik kan me helemaal vinden in je gevoel!

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Dank je!

 • Birgit

  4 jaar ago

  Heel mooi geschreven, maar weet je, zelfs als ze straks volwassen zijn, zullen ze jou als moeder nodig hebben 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Waanzinnige woensdag deel 9

De winnaar van de geweldige mystery box is Leonie! Gefeliciteerd! ...

Sluiten