Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Met warme handen fietsend de winter door”

al ik je eens wat vertellen? Ik ben gewoon overstag gegaan! Vorig jaar zat ik nog te overwegen een bakfiets aan te schaffen, maar zag ik nog vooral veel nadelen. Dit jaar toch eentje gekocht. Afgelopen zomer maakte ik namelijk voor het eerst een ritje op een elektrische fiets en dat beviel me zo goed, dat ik best wel op die manier op de tweewieler naar het werk zou willen gaan. Dat liet manlief zich geen twee keer zeggen. Met de hulp van het fietsplan van mijn werkgever konden we een prachtige nieuwe elektrische bakfiets kopen. Ik hoef er alleen maar minimaal twee keer per week mee naar mijn werk te fietsen.

Ik ben een mooi weer fietser

Ik zei al tegen manlief dat als het vriest of regent ik gewoon de auto zou pakken. Ik ken mezelf daar in en het moet toch leuk blijven. Toen wist ik nog niet dat we één auto weg zouden doen en de mijne moesten delen. En ja, als het openbaar vervoer onmogelijk is voor manlief, betekent het dat ik moet fietsen. Nou was dat in september en oktober geen probleem, maar in november was dat al een beetje afzien. Ik was vergeten dat handschoenen op de fiets niet een overbodige luxe zijn. Man man man, wat waren mijn handjes koud. De keer daarna had ik wel de benodigde bescherming aan, maar dat voelde weer te warm en broeiend aan.  Als ik ze uit deed kon ik ze na een paar minuten weer aan doen. En het was nog niet eens winter! Dat beloofde wat!

Ik was totaal vergeten dat er de oplossing voor mijn handenprobleem allang bestond. Ik had ze zelf al eens eerder bewonderd op een beurs! Dolblij was ik dan ook een samenwerkingsverzoek van WOBS te ontvangen. Echt waar, als een redder in nood voelde het. WOBS staat voor warmonbikes en komt eigenlijk neer op speciale handschoenen die je aan je stuur vast maakt. Die wilde ik uiteraard wel proberen. In een prachtig fluorescerend roze heb ik ze aangevraagd. Dan valt het goed op voor het verkeer en als ik bijvoorbeeld de fiets moet terugvinden in een drukke fietsenstalling. 

Mijn handen vieren een feestje

Inmiddels zijn ze met tie-wraps aan de stuur van mijn bakfiets bevestigd. Zo kunnen ze niet worden meegenomen door jaloerse medefietser. De wanten zijn namelijk heer zacht en warm van binnen en waterafstotend aan de buitenkant. Mijn poezelige handjes hebben het prima naar hun zin in de WOBS. De wanten zijn dusdanig van formaat, dat je versnellingen en  handremmen er ook in passen. Ook het computertje van de accu wordt extra beschermd. Het enige nadeel is dat je het schermpje ook niet meer ziet, dus moet je meer op gevoel dan. Maar ach, dat heb ik wel over voor het comfort wat ik nu geniet.

Over WOBS

Wobs is in 2012 opgericht door de leuke dame Hester Taverne. Ik heb haar ontmoet, het is echt zo. Het idee van de wanten had ze door haar tijd in Shanghai.  Daar was het al vrij gewoon om dit aan je stuur te hebben hangen. Maar goede ideeën kunnen altijd beter, dus ontwierp ze een eigen variant:  milieuvriendelijk, comfortabel en van kwalitatief hoogwaardige materialen en leuk voor het oog. Vooral het milieuvriendelijke aspect sprak me aan. Wist je dat elke set fietswanten van Wobs is gemaakt van tien gerecyclede plastic flessen? Uiteraard geldt dit voor de buitenkant. De binnenkant voelt nog immer heerlijk zacht aan. Maar wat een goed concept toch? Wat ik zelf ook nog belangrijk vind is dat de extra veiligheid in het verkeer. Ik woon in de drukke randstad en daar rijden ze als malloten. Goed zichtbaar zijn is dus een must. De reflecterende biezen aan de zijkant van de WOBS helpen daarbij. En omdat je versnellingen en handremmen ook in de wanten zitten, kan je daar nog steeds goed bij in tegenstelling tot met wanneer je dikke handschoenen aan hebt. Kortom, een super product!

Winactie

Hester van WOBS is dan ook terecht trots op haar product. Het is een echte aanrader voor iedereen die in de winter vaak op de fiets zit. Buiten dan. Ik ben er in ieder geval erg blij mee. En in het kader van goede dingen moet je delen, het volgende. Ik mag een setje WOBS weggeven! Je doet mee door in een reactie achter te laten welke variant je zou kiezen. Deze kan je hier vinden. De winactie loopt tot en met 29 december en de winnaar maak ik bekend op Facebook. Succes!

Facebook Comments

«

»

17 COMMENTS
 • Anna wienen

  11 maanden ago

  Hahaha ik wil ook zo een blije kop ik ga voor de black and white stars

 • Chelly van Wijk

  11 maanden ago

  Wauw, een paar wobs zou hier ideaal zijn. Mijn dochtertje en ik doen alles op de fiets, door weer en wind. Iedere dag naar en van school en dan niet te vergeten de boodschappen. Als het koud is zoals nu zit mijn dochtertje heerlijk warm achterop met een dekentje, deze wobs zouden dan het dekentje zijn voor mijn handen :).
  Met dat limitted edition knitted zie ik ons al rondrijden.

 • Réwana

  11 maanden ago

  https://warmonbikes.com/winkel/volwassen/luxe-anthracite/

  Lijk me super ideaal, ik doe mee hoor;)

 • Marloes de Wals

  11 maanden ago

  Wauw hier geen rijbewijs dus met weer en wind op de fiets samen met de kinderen!
  WAt lijken mij deze handschoenen heerlijk warm en comfortabel.
  Graag wil ik deze winnen https://warmonbikes.com/winkel/volwassen/luxe-anthracite/

 • elisabeth maria martina

  11 maanden ago

  Urban Orange NL, die staan geweldig bij mijn postcodeloterijfiets

 • Marloes de Wals

  11 maanden ago

  Wauw deze zou ik heerlijk vinden! Geen rijbewijs dus elke dag in weer en wind op de fiets met de kinderen.https://warmonbikes.com/winkel/volwassen/luxe-anthracite/

 • Riggie van lochem

  11 maanden ago

  https://warmonbikes.com/winkel/volwassen/stars-black-white/
  Deze zou ik wel willen winnen aangezien ik elke dag op de bakfiets zit om de kids naar school te brengen. Zij zitten warm en droog in de bak met de regenhuif en ik maar bikkelen. Zeer welkom zijn ze.

 • Manon W

  11 maanden ago

  De Luxe Antracite zouden perfect bij onze bakfiets (zonder accu, dus stevig doortrappen) passen!

 • Bianca Fenna

  11 maanden ago

  De Urban Black zouden ZEER welkom zijn. Ik doe alles op de fiets en niet alleen de boodschappen en de kinderen weg brengen maar ook tijdens mijn baan in de thuiszorg fiets ik van client naar client. Deze WOBS zouden een geweldige uitkomst zijn, want ik moet vaak even opwarmen voordat ik kan beginnen en hiermee kan ik mijn handen eindelijk eens warm houden.

 • Oma Will

  11 maanden ago

  Oeh , dat is lekker warm fietsen.
  De roze staan je goed.
  Er gaat niets boven warme handen als je een eind moet fietsen.
  De wind kan zo ook niet bij de mouwen in blazen, da’s ook fijn.
  Graag doe ik mee voor de Urban Navy.
  Ik heb geen facebook, maar volg op Bloglovin.
  Een fijne Kerst gewenst en een gelukkig en gezond 2019.

 • Marian Zw

  11 maanden ago

  Oh dat ziet er lekker warm uit, ik rijd op een postcodeloterij fiets, dus de oranje zijn wel helemaal in de stijl van de fiets!

 • Marian B

  11 maanden ago

  Dat is lekker warm en comfortabel! Ik doe graag mee voor de Limited Edition Zebra.

 • Anita H.

  11 maanden ago

  Ik doe graag mee en ik ga voor de Limited Edition Zebra.

 • Dorien

  11 maanden ago

  Ik maak graag kans op de stars green. Ik en mijn man fietsen door weer en wind op de bakfiets. Doordat we in de stad wonen en mijn man geen rijbewijs heeft. Hebben we een dubbele accu in de bakfiets gezet, maar voor de koude brrr handjes hebben we helaas nog niet de juiste oplossing gevonden. Na het lezen van dit artikel ben ik helemaal verliefd op de WoBS

 • Karen de Jong

  11 maanden ago

  Wat een ideale actie! Ik wist helemaal niet dat deze variant van wanten bestond! En ik altijd maar lopen te klungelen met de kleine op de fiets,tassen mee en mijn wanten aan! Helaas ben ik één van de personen die slecht tegen de kou kan en mijn handen barsten iedere winter weer open. De army variant vind ik echt mega stoer en hoop dat deze mijn handjes heerlijk warm ( en zacht) mogen houden!❤❤

 • Lynn Mahieu

  11 maanden ago

  Zalig! Altijd warme handen zonder het probleem dat m’n handschoenen steeds kwijt kunnen geraken! 😀 Ik vind deze onder andere heel leuk ‘Stars Black & White’ al zijn er veel mooie kleurtjes vind ik!

 • Marrit

  11 maanden ago

  Zelfs met ski handschoenen heb ik bevroren vingers op de fiets en ik fiets véél en vaak – met en zonder kids – . Ik ga voor de tijgerprint, want die passen goed bij mijn karakter haha.
  Nooit meer koude handen, het lijkt mij heerlijk.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Geen stakend personeel gisteren in het @reinierdegraafziekenhuis Toch verdienen ook zij de aandacht. Ik vond dit wel een mooie uiting van de dames op de verloskamers. Mijn stem hebben jullie!
 • Zo’n handschoen is maar vreemd...
 • Dat wordt weer naar het postkantoor 🎉
#winactie #mamablogger #linkinbio #noglangnietklaar
 • Wat ben ik toch dol op deze draakjes. Vanochtend deden ze een show voor hun zusje. Natuurlijk wilden ze ook in kostuum naar school. Die blikken onderweg waren geniaal. Ik vind het heerlijk dat het mijn meiden niet kan deren en zij gewoon hun eigen weg gaan.
 • Yup!
 • Nog eentje dan. Zo stond ze op vanmorgen. @theprfactory
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Mijn laptop is nu echt aan vervanging toe

Terwijl ik dit zit te typen zit ik in de ...

Sluiten