Verhalen van een werkende moeder
TOP
Alles voor het dagelijks leven

“Met Poeder Pret en Strooi Pret wordt het eten nog leuker!”

Iedereen kent het programma Heel Holland bakt wel, maar dat het echt zo’n waarheid zou worden had niemand kunnen voorspellen. Al een paar maanden lang lijken de schappen van de supermarkt waar de bakspulletjes liggen, compleet leeg te zijn. Men is massaal koekjes, cakejes en pannenkoeken aan het maken. En eerlijk gezegd, wij doen er net zo hard aan mee. Het is gewoon erg gezellig om met de meiden de lekkernijtjes te maken om deze vervolgens op te peuzelen. Ik word er ook steeds beter in (lees: laat niet standaard de eerste batch verbranden). Mijn kinderen vinden vooral het versieren van de baksels het leukst. Al helemaal toen ze potjes en flesjes van Poeder Pret en Strooi Pret ontdekten. Toen heb ik dagenlang de vraag gekregen wanneer ze eindelijk eens open mochten. En ik snap wel waarom hoor!

Poeder Pret op de pannenkoek

We begonnen met een avondje pannenkoeken bakken. Terwijl manlief zich stond uit te sloven in de keuken (ik kook niet), werd er aan tafel druk gediscussierd welke kleur poedersuiker als eerste op de pannenkoek gestrooid zou worden. Toen ik zei dat ze ook gewoon alle kleuren tegelijk konden doen, werd ik met grote ogen aangekeken. “Een regenboog!” Daar hadden ze zelf nog niet eens bij stil gestaan. Met de grootste lol werden er tekeningen gemaakt op de pannenkoeken. En hoe het smaakte? “Heerlijk mama!” 

https://meervanmir.eu/met-poeder-pret-en-strooi-pret-wordt-het-nog-leuker!

Poeder Pret is in de supermarkt te koop, o.a. bij de AH.

Wist je trouwens dat er ook twee smaken siroop zijn van Poeder Pret? Het heeft de toepasselijke naam Stroop Pret. Je kan je pannenkoeken dan extra lekker maken met een rode of groene stroop. 

Strooi Pret op de cake

Wat ik mij nog goed kan herinneren aan kinderfeestjes van vroeger, was dat we vaak zelf plakjes cake mochten versieren. Je weet wel, zo’n lekkere natte cake waar een dot slagroom op ging en je vervolgens zoetigheid op strooide. En dan opeten uitaard! Ik heb daar warme en fijne herinneringen aan. Zelfs zo leuk, dat ik het op de partijtjes van de kinderen graag herhaal. In mijn geheugen waren we daar vrij lang zoet mee. De kinderen van tegenwoordig hebben het na vijf minuten wel voor gezien. Als je niet het juiste strooisel hebt uiteraard! Want ook hier kan het potje van Strooi Pret het plakje cake versieren net wat meer bijzonder maken. Om dat te testen heb ik speciaal een cake gebakken. En ja hoor, het baksel was natuurlijk wel lekker, maar het leukste vonden de dames toch om het te versieren. Er wordt goed overlegd welk strooisel als eerste erop mocht en waarmee ze zouden afsluiten. Bij elk plakken cake werd opnieuw de volgorde bepaald. Maar het opeten was uiteraard het allerleukste. Daar is deze mama het wel mee eens!

https://meervanmir.eu/met-poeder-pret-en-strooi-pret-wordt-het-nog-leuker!

Geen rare dingen in de Poeder Pret of Strooi Pret

Het is ook wel een fijn idee dat, ondanks de chemische uitziende kleur, er geen rare ingrediënten zijn toegevoegd aan de Poeder Pret en Strooi Pret. De Poeder wordt bijvoorbeeld gekleurd met fruit en planten zoals citroen, radijs, zwarte bessen en appels. De Strooi Pret wordt eveneens gekleurd met fruit en planten. Als zetmeel wordt een combinatie van tarwe-, aardappel- en maiszetmeel gebruikt. Allemaal helemaal verantwoord dus. Wel een fijne gedachte voor als je het op tafel zet. Dat maakt het versierplezier voor de ouders nog groter. Toch? Als je meer over dit merk wil weten, neem dan een kijkje op de website.

Winactie

Omdat iedereen wel van versieren houdt, heb ik een Poeder Pret en een Strooi Pret beschikbaar. Wil jij deze twee winnen? Laat mij dan weten welke je als eerste denkt te gaan gebruiken. Meedoen kan tot en met 23 mei. Succes!

https://meervanmir.eu/met-poeder-pret-en-strooi-pret-wordt-het-nog-leuker!
Facebook Comments

«

»

45 COMMENTS
 • Lotte

  2 weken ago

  De poederpret komt denk ik als eerste aan de beurt op het lievelingseten van onze kids: pannenkoeken!

 • Betti Scheringa

  2 weken ago

  Wat leuk
  De strooipret zouden we als eerste gaan gebruiken
  De poederpret hebben we hier ook
  Echt een grote hit al die kleurtjes en denk met de letters van de strooipret mijn meiden erg blij zouden zijn ❤

 • Anna Wienen

  2 weken ago

  De poederpret…! Ziet er heerlijk uit

 • Marloes de Vetten

  2 weken ago

  De poederpret!! Ik heb maandelijks wel pannenkoeken op het menu. Al is de strooipret wel een goede reden om weer een grootmoeders cake te bakken.

 • Marian Zw

  2 weken ago

  Leuk! Ik denk dat wij als eerste cakejes gaan versieren. Super lekker en extra feestelijk met poederpret.

 • Tanja

  2 weken ago

  Strooipret met letters komt hier wel van pas 🙂
  Poederpret gebruiken we al een aantal jaar… Met verjaardagen een groot succes op de cake inderdaad 🙂

 • Marjo

  2 weken ago

  Strooipret! Want poederpret hebben wij afgelopen week nog gebruikt

 • Tamara Jongkees

  2 weken ago

  Ik dendat wij de poederpret als eerst gaan gebruiken voor op de pannenkoeken. En dan gaat mijn zoon vast voor roze.

 • Oma Will

  2 weken ago

  Wat leuk en lekker.
  Zo wordt pannenkoeken eten een nog geweldiger feestje, als het dat al niet was.
  De strooipret met letters word waarschijnlijk het eerst gebruikt .
  Ik had nog nooit van strooipret gehoord!
  Erg leuk.
  Hoop dat het pannenkoeken versieren snel weer bij ons kan.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

 • Sandra

  2 weken ago

  Wat een leuke actie! Die lettertjes 🙂 dat wordt scrabble op de pannenkoeken hihi

 • Suus

  2 weken ago

  Wat een leuke winactie! Ik ga graag voor de strooipret.

 • elisabeth maria martina

  2 weken ago

  quinn en lise zijn dol op pannenkoeken en met deze strooipret word dat vast alleen nog maar leuker

 • m chen

  2 weken ago

  Ik doe mee en denk dat de Strooi Pret als eerste wordt gebruikt voor het decoreren van een taart!

 • Nelly

  2 weken ago

  Strooipret wordt het eerst uitgeprobeerd

 • melissa

  2 weken ago

  Ik denk de strooipret! maar de poederpret gaat zeker weten ook geprobeerd worden.

 • Nanda

  2 weken ago

  Zag ze voorbij komen in een t v reclame spotje.
  Meteen dacht ik : die neem ik bij de volgende boodschap mee
  Maar helaas is dat er nog niet van gekomen.
  Zou ze op een pannenkoek doen of in m n bakje yoghurt.
  Dit wordt een kleurrijk feest op tafel. Kijk er met plezier naar uit.

 • Iris raeymaekers

  2 weken ago

  Zou fijn zijn voor mijn kids om de taart of cake te versieren

 • Renilda van thielen

  2 weken ago

  Ik doe mee voor mijn kleinkinderen

 • Angela

  2 weken ago

  ik ga degene met letters als eerste gebruiken.

 • Peggy

  2 weken ago

  Wat leuk én lekker! Ik denk dat mijn boefjes voor de strooipret gaan!

 • Jan

  2 weken ago

  Lekker feestelijk en creatief met poederpret .

 • Hester Habets

  2 weken ago

  Ohh dit ziet er super feestelijk uit!! Dit win ik graag voor mijn nichtje zodat ze eten een stuk prettiger gaat vinden!

 • Remco B

  2 weken ago

  Wat lekker en feestelijk. Waarschijnlijk wordt strooipret het eerst gebruikt. Mijn neefjes en nichtjes vinden het leuk om cupcakes te maken en die feestelijk te versieren.

 • Imy Ali

  2 weken ago

  Ow, wat leuk! Met het thuisonderwijs van tegenwoordig en een zoontje die in eind groep 2 zit en stiekem al begint met leren lezen, zou ik zeker de strooipret direct gebruiken. Dat wordt cakeje versieren met onze eigen naam erop!

 • Iris Bakker

  2 weken ago

  Strooipret voor in de toetjes!

 • Angelique

  2 weken ago

  Strooipret
  Lekker op cake of eierkoek met slagroom

 • G. T.

  2 weken ago

  Strooipret! Zelf cakejes bakken en dan versieren met te veel strooisel is toch geweldig voor kinderen <3

 • Suleika

  2 weken ago

  Ik ga als eerste poederpret gebruiken! Leuk voor de kids bij pannenkoeken gourmet!

 • Roy

  2 weken ago

  Strooipret, onze oudste dochter bakt graag en jongste wil graag helpen wat met strooipret erg leuk kan worden

 • Tamara

  2 weken ago

  Lekker zeg! En fijn dat het niet alleen lekker is, maar ook geen onnatuurlijke stoffen inzitten. Zodra ik ze zou winnen, vieren we het met een extra ingelaste pannenkoekendag 🙂

 • marij brand

  2 weken ago

  super leuk voor mn kinderen… zijn beide dol op pannenkoeken dus nu helemaal een feestje

 • Shiv Chin

  2 weken ago

  Ooee, ze zijn allebei zo leuk en lekker! Wij zullen eerst de strooipret gaan gebruiken, lekker creatief bezig zijn en dan opsmullen.

 • Maggy

  2 weken ago

  Wij gaan voor strooipret. Hier worden door de meiden de mooiste bakcreaties gemaakt de laatste weken.

 • Pascale

  2 weken ago

  Wat leuk!!! Beide superleuk zou voor de strooipret gaan. Geweldig voor mijn dochter!!

 • Nadine

  1 week ago

  Dit lijkt me geweldig! De poederpret gebruik ik direct op pannenkoeken!! Lijkt me heerlijk! Ik doe dan ook graag mee.

 • Sarita

  1 week ago

  Strooipret! Mijn zoontje vindt het leuk om zijn pannenkoek met verschillende dingen te versieren.

 • Marian B

  1 week ago

  Beide zullen ze hier geweldig vinden! De strooipret komt goed van pas want we hebben binnenkort een jarige die op zijn verjaardag steevast pannenkoeken of poffertjes wil eten. Dit maakt het feestje helemaal af. Ook leuk voor op de taart of cakejes natuurlijk!

 • Ajay

  1 week ago

  Strooipret voor de poffertjes!

 • Anneliese de Waal

  1 week ago

  Strooipret voor op de cake, wat leuk om de kinderen zelf te laten doen Groetjes Anneliese

 • Anita te Gussinklo

  1 week ago

  Ik ben erg benieuwd naar strooi pret

 • Chris de haas

  1 week ago

  de poederpret gaan we als eerste gebruiken,, de strooipret kennen we in een andere variant,,dus de poeder is nieuw en spannend om voor de eerste x te gebruiken

 • Linda Smeets

  1 week ago

  Wat is dit leuk! Ik doe graag mee en ik denk dat het strooipret met letters hier als eerste gebruikt gaat worden daar onze dochter taal ontzettend leuk vindt! Letterfeest!

 • Mariska

  1 week ago

  Deze bussen zijn hier al populair, toevallig met het pannenkoeken versieren de bus leeg gemaakt. We winnen graag deze nieuwe set.

 • Diana

  1 week ago

  Ik denk dat mijn dochters eerst de strooipret zouden open om direct daarna de poederpret te proberen

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Lieke bakt: cake recept zonder pakje - MeerVanMir on mei 16, 2020
 • Instagram
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!
  • Zelf ondertekenen voor je identiteitskaart. We hebben even soort van geoefend. De “e” is lastig en in Veerle zitten er maar liefst 3! Maar in één keer geslaagd! We kunnen weer op vakantie dus.
  • Ze gaat nog net niet in de bak Duplo zitten
  • Dankjewel @bijdas voor de prachtige bloemen!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Gastblog oma: oma op de wc spotten

  Gisteren ben ik samen met mijn echtgenoot op bezoek geweest ...

  Sluiten