Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Met pijn in mijn hart afscheid genomen van mijn fiets”

Je raadt nooit wat ik gedaan heb? Ik heb mijn prachtige mamafiets inclusief zitjes verkocht via marktplaats. Ik hoor je al denken, dat is toch niet zo bijzonder? Nou, voor mij was dat toch wel een dingetje. Ik had mij er ontzettend op verheugd leuke fietstochtjes mee te maken, alleen viel de realiteit wat tegen. Lees: het stond te verstoffen in de schuur. Dit had meerdere redenen.

Geen goede aankoop

De fietsstoeltjes waren helemaal prima, maar de fiets zelf was een verkeerde aankoop. Ik dacht voor een prikkie een goede deal te hebben, maar het ding trapte gewoon onmenselijk zwaar. Zelfs mijn schoonmoeder, een fervent fietser, vond het niet te doen op mijn mamafiets. Als je een versnelling lager ging, was het alsof je in zijn min 3 aan het fietsen was. Je trapte wat af, maar kwam nauwelijks vooruit. Jammer, want het leek me echt heerlijk om met de kindjes er mee op uit te gaan.

Teveel kinderen

Dat klinkt wel erg raar, ik weet het. Feit blijft dat ik nou eenmaal drie kinderen heb en ze geen van allen zelf kunnen fietsen. De oudste leert het nu een beetje, maar het is motorisch zwaarder voor haar dan voor een gemiddeld kind. Hetzelfde geldt voor de jongste, die nu volgens mij nog niet eens in een fietsstoeltje mag zitten van de fysiotherapeut. Een mamafiets is dan ook helemaal geen optie meer voor ons. Dit en de slechte fiets zijn ook de redenen geweest waarom we het verkocht hebben. Maar eerlijk, ik moest even slikken toen de dame erop wegreed. Geen kindje voorop bij mij waar ik me zo op verheugd had.

Nooit meer een fiets?

Of er nooit meer een mamafiets zal komen weet ik niet. Voorlopig in ieder geval niet. We hebben nu een bakfiets in de schuur staan, die wel veelvuldig gebruikt wordt en waar alledrie de kinderen in kunnen. Toch zou ik het heel erg leuk vinden om ooit weer met een kleintje voorop naar het dorp te kunnen fietsen. Mocht ik dan weer een mama of damesfiets aanschaffen zal ik het niet meer van de eerste aangetroffen website vandaan halen. Maar ik ga ook zeker nooit meer betalen dan nodig is. Dus wellicht is de site van Matrabike een optie? Wie heeft daar ervaring mee en wil mij dit graag laten weten. Let me know!

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Jolanda

  10 maanden ago

  Zelf heb ik heel veel plezier gehad van de Batavus Mambo met 1 zitje voor en 1 achter. Kan me voorstellen dat het in jouw geval sowieso anders is, met 3 kindjes. Wel vond ik het moeilijk de fiets te verkopen, afsluiting van een tijdperk. Maar maakte het wel gemakkelijker dat hij naar een pas gescheiden man bleek te gaan die er superblij mee was.

 • Dagmar

  10 maanden ago

  Oh dat snap ik wel fietsen is zo fijn met die a haartjes in je neus als je stiekem voor het stoplicht even knuffelt, al lijkt zo’n bakfiets mij ook wel wat….

 • Oma Will

  10 maanden ago

  Een fiets met trapondersteuning, lijkt je dat niet wat.
  Zijn er ook mamafietsen met trapondersteuning?
  Ik heb ook een fiets met ondersteuning, heerlijk is dat!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Als je weinig ruimte hebt en toch een buggy mee wil - MeerVanMir on juni 13, 2019
 • Instagram
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien
  • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
  • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
  • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.
  • Kind nummer vier en dan toch aan de draagdoek gegaan. Wie had dat ooit verwacht? Het knopen was even een behendigheidje, maar het gaat steeds sneller. Dankjewel @jesuisbaby en @with_a_touch_of_rose voor de spoedcursus. Mama en ik kind zijn blij!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Aladdin is in een nieuw en volwassen jasje gestoken

  Jaren geleden, toen ik nog actief in een bandje zong, ...

  Sluiten