Verhalen van een werkende moeder
TOP
0 tot 1 jaar

“Met drie maanden voor het eerst naar het consultatiebureau”

Een maand geleden was het dan toch weer zo ver. Ik mocht met de baby naar het consultatiebureau voor haar eerste prikjes en controle. Natuurlijk was ik al eerder welkom voor een intake, maar deze heb ik lieftallig geweigerd. Bij nummer vier weet je wel enigszins wat normaal is en ons meisje was natuurlijk ook nog onder controle bij de kinderarts. Een dubbel onderzoek van haar lijfje vond ik onnodig en voor haar ook vooral belastend. En meer negatieve prikkels wilden we en mogen ook niet. Dus gingen we pas voor het eerst naar het consultatiebureau toen de baby drie maanden oud was.

Dit wil men weten over een drie maanden oude baby

Het was de jeugdarts die het eerst consult deed. Ik vind haar doorgaans een fijne vrouw, sowieso prettiger dan de verpleegkundige, en ze toont ook echt interesse in ons gezin. Altijd even een klein praatje voordat we zakelijk worden zeg maar. Dit keer heb ik de standaard vragen die ze stellen bij een baby van drie maanden onthouden om hier op te kunnen herhalen.

 • maakt ze al geluidjes?
 • grijpt ze al naar speeltjes?
 • maakt ze oogcontact?
 • let ze op wat er in haar omgeving gebeurt?
 • volgt ze met haar ogen?
 • hoeveel eet ze op een dag?
 • hoe vaak poept ze?
 • leg je haar dagelijks op haar buik?
https://meervanmir.eu/met-drie-maanden-voor-het-eerst-naar-het-consultatiebureau

Als een expert beantwoordde ik alles

Ja, ze maakt al geluidjes. Voortdurend! Ik wist niet dat een baby van drie maanden zoveel stemgeluid en verschillende klanken kon produceren. Ook ‘s-nachts. Het is is wel gezellig. Ook het grijpen naar speeltjes was al aanwezig met drie maanden. Daar waren wij zelf wat verbaasd over, want haar zussen deden dit niet zo vroeg. Althans, hadden er weinig interesse nog in op die leeftijd. Het oogcontact en het iedereen in de gaten houden was hun favoriete bezigheid. Nu worden ze bespied door hun jongste zusje. Het eten gaat ook wel goed, want ze lijkt de hele dag hongerig te zijn. Ook dit is een zeer herkenbaar trekje van haar zussen. De jeugdarts liet mij weten dat we, gezien haar gewicht, haar niet meer ‘s-nachts hoefde wakker te maken voor een voeding. Eh ja, het is de baby die daar om vraagt. Ik slaap liever dan dat ik een nachtelijke voeding geef. Het is dus niet dat ik haar daar voor wakker maak. Ook dit hebben de andere dames tot een maand of acht gedaan, dus ik ga er maar van uit dat het voorlopig nog niet doorslapen wordt.

Ongekende spierkracht

Uiteraard werd de kleine dame nog even op haar buik gelegd. Haar hoofdje ging gelijk fier omhoog. En dit hield ze nog vrij lang vol. Hier was ze toch echt duidelijk anders in dan haar zussen. Ze heeft een behoorlijke spierkracht! Het was ons zelf ook al opgevallen. Ze wil graag alles sneller dan dat we gewend zijn. En niet omdat we haar dagelijks op haar buik leggen (want dat vergeten we vrijwel dagelijks). Ook heeft de baby niet de hypermobiliteit die haar zussen wel hebben. Ze lijkt qua uiterlijk op ons allemaal, maar haar bouw is tot nu toe niet volgens het ons bekende patroon. En eigenlijk vind ik dat ook wel eens leuk om mee te maken. Een kind dat motorisch volgens het boekje gaat.

Dus geen fysiotherapie dit keer! Wel nog één keer kinderarts en de dermatoloog, maar dat vertel ik een volgende keer. Pas bij de volgende prikjes ronde gaan we weer naar het consultatiebureau. Voor nu weer lekker verder genieten van alle prachtige ontwikkelingen bij haar, maar ook bij haar zussen.

https://meervanmir.eu/met-drie-maanden-voor-het-eerst-naar-het-consultatiebureau

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Met drie maanden naar het consultatiebureau - MeerVanMir on mei 21, 2020
 • Instagram
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!
  • Zelf ondertekenen voor je identiteitskaart. We hebben even soort van geoefend. De “e” is lastig en in Veerle zitten er maar liefst 3! Maar in één keer geslaagd! We kunnen weer op vakantie dus.
  • Ze gaat nog net niet in de bak Duplo zitten
  • Dankjewel @bijdas voor de prachtige bloemen!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  https://www.shutterstock.com/image-photo/happy-young-woman-caller-talking-on-1297544914
  Tijd voor een nieuw abonnement om extra veel te kunnen kletsen!

  Het is een rare tijd waar we nu in leven ...

  Sluiten