TOP
Mama

“Zonder mama ben je alles kwijt”

Ik ben echt een enorme sloddervos. Althans, zo lijkt het vast voor de buitenwereld, want als ik iets ergens heb neergelegd weet ik het bijna altijd wel weer terug te vinden. Het is pas als manlief zich met mijn “rotzooi” gaan bemoeien dat ik spulletjes kwijt raak. Oké, handig ben ik echt niet hoor. Ik moet sleutels om mijn nek dragen als ik winkel, want anders laat ik ze geheid ergens vallen. Maar dat is allemaal buitenshuis. In ons huis heeft alles een (onlogisch) plekje.

Sanne heeft dit inmiddels ook al helemaal door. Ik denk dat zij net zo “opgeruimd” is als ik. Op de meest niet logische plekjes laat zij haar speeltjes achter en weet ze ze ook weer terug te vinden. En als ze het echt kwijt is weet ze ook hoe het komt. Ze zegt dan heel stellig “heeft papa gedaan”. Heel soms is het oma die de schuldige is, maar meestal is het toch papa. Gelukkig is er dan nog mama, die het meestal kan vinden. Ze kan er alleen een beetje in doordraven.

Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld was het de dag van mijn ouders om voor de Muppets te zorgen. Tijdens het bedritueel van Sanne hebben zij mogen ervaren hoe mijn moederrol vervuld wordt. Sanne heeft de gewoonte dat ze, naast haar popje en speentje, ook een boek mee in haar bedje wil. En dan niet een willekeurig boek. Nee, het moet en zal haar telboek zijn. Het is dan ook een groot drama als deze kwijt is op het moment dat ze moet gaan slapen. Zo was het dus ook afgelopen vrijdag. Het telboek was nergens te bekennen en zonder wilde Sanzilla echt niet naar bed gaan. Nadat ze op alle logische en onlogische plekken hadden gezocht had Sanne de oplossing voor opa en oma. Ze moesten gewoon even mama bellen, want die kan goed zoeken en weet waar alles ligt. Mijn ouders hebben er gelukkig niet aan toegegeven en hebben haar overtuigd van een alternatief boekje. Toch was ik stiekem wel gevleid door mijn dochter, dat ze mij als de oplossing ziet. Een prima gedachte!

«

»

1 COMMENT
  • simpel, met een snufje liefde

    4 jaar ago

    Hahha, die mama die kan ook alles! Hier moet ik ook vaak en veel dingen opzoeken.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Is de miskraam eindelijk voorbij?

Het is nu ruim twee weken geleden, dat ik de ...

Sluiten