Maak van je rommelzolder een prachtige plek


Wil jij van je rommelzolder iets moois maken? Dat kan vrij eenvoudig! Geniet van een extra functionele ruimte in huis wanneer je je rommelzolder opruimt en klaarmaakt voor een totale make-over. Hoe je dat kunt doen? Wij geven dé tips om jouw rommelzolder om te bouwen tot een prachtige plek.

Tip 1. Ruim op

Allereerst moet er ruimte gecreëerd worden. Vaak neemt de rommel op zolder veel meer ruimte in beslag dan nodig is. Ga er een middag voor zitten en doe de spullen die je niet meer nodig hebt weg. Zorg voor goede opbergruimtes voor de spullen die je wel wilt houden. Je kunt de wanden bijvoorbeeld perfect gebruiken bij een zolder. Maak een kastsysteem bij de lage wanden en gebruik deze lage en onbruikbare ruimte als opbergruimte. Doe de spullen in dozen en zorg op deze manier voor een duidelijk opbergsysteem dan niet in de weg staat. Door de kastdeuren ervoor te plaatsen zie je de rommel niet meer en geniet je van een grote ruimte met veel mogelijkheden.

Tip 2. Verven

Geef de ruimte een nieuw kleurtje. Het krijgt direct een frisse uitstraling wanneer het plafond en de muren strak in de verf staan. Voor het optimale resultaat kun je ook de trap verven. Zo krijgt de zolderruimte een grootse entree. De zolder verven is een flinke klus. Je kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen door een schilder. Huur een schilder in om jouw zolderkamer te voorzien van een frisse kleur. Een schilder prijs varieert meestal van € 25,- tot € 45,- per uur. Het kost misschien iets meer, maar je bent wel zeker van een mooi resultaat.

Tip 3. Inspiratie

Velen zijn je al voorgegaan met de verbouwing van de zolder tot een extra ruimte. Doe daarom eerst inspiratie op. Zoek online naar afbeeldingen van zolderkamers die omgebouwd zijn tot logeerkamers, kantoorruimtes of slaapkamers. Zorg dat je weet hoe je je zolderruimte wilt gebruiken voordat je aan de slag gaat. Maak je er een extra slaapkamer van of toch een gamekamer?

Wil jij iets moois maken van jouw zolderkamer? Zorg dan dat je de kamer een totale make-over geeft door de rommel op te ruimen en een nieuw laagje verf aan de muren en het plafond aanbrengt. Geniet van extra ruimte op zolder en maak er een geweldige plek van voor je hobby, kinderen of als werkruimte.

 

 

Facebook Comments