Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“De luizenmoeder in het echte leven: seksuele voorlichting”

Als je aan mij zou vragen wanneer ik voor het eerst bewust was van het verschil tussen meisjes en jongens, dan zou ik dat echt niet meer weten. Net zoals ik totaal geen idee heb wanneer mijn moeder ons vertelde over de bloemetjes en de bijtjes. Eigenlijk vraag ik me af of ze ooit wel met ons is gaan zitten voor zo’n gesprek. Voor mijn gevoel is het gewoon nooit een issue geweest en vertelde ze erover als we er naar vroegen. Mijn moeder had ook een “speciaal” boek over de bloemetjes en de bijtjes waarin alles haarfijn uitgelegd werd. Dat boek kan ik me dus wel weer heel erg goed herinneren. Ik denk alleen wel dat dat komt door de expliciete plaatjes die er in stonden. Maar ook de onderdelen die gewoon bij naam genoemd werden. Na het lezen van dit boek was je geheel voorgelicht.

Ik wist dat mijn moeder het niet had weggegooid en ik vroeg haar of ik het mocht hebben. Na al die jaren is het boek “hoe baby’tjes worden gemaakt” nog altijd zeer bijzonder om in te kijken. De tekst is alleen wel een tikkie achtergehaald. Je hoeft toch niet getrouwd te zijn om kindjes te maken?

Ik heb werkelijk geen idee hoe en wanneer we onze kinderen gaan vertellen hoe de natuur werkt. Ik denk dat ik, net zoals mijn moeder deed, wacht tot het onderwerp een keer ter sprake komt. Toen ik zwanger was van onze jongste heb ik de meiden wel gevraagd waar ze denken dat de baby uit zou komen. Het antwoord was heel stellig: uit mama’s mond! Ik heb het er maar even bij gelaten. Alles op zijn tijd, dacht ik. Ooit komt vanzelf de vraag: “waar komen baby’tjes vandaan? Tot die tijd is het gewoon een groot wonder dat mama’s buik zo groeide en hun zusje er uit kwam.

 

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
  • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
  • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte  haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
  • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.
  • Met volle aandacht en luisteren naar de gids die ons van alles over Suriname aan het vertellen is. Zo leuk dat mijn meisjes zo dol zijn op het museum. Ze gaan er echt graag naar toe.
  • Vandaag met de meiden naar Amsterdam afgereisd voor de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum. Vooral de kleine Noor was er gefascineerd van alles wat ze om zich heen zag. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, maar ik kan je nu al zeggen dat het zeker de moeite waard is om naar deze tentoonstelling te gaan. #tropenmuseum #suriname #mati #tentoonstelling #vakantietip #herfstvakantie

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Chillen met je billen in de Hangloose Baby

Toen ik de eerste keer als mamablogger over de negenmaandenbeurs ...

Sluiten