Verhalen van een werkende moeder
TOP
Gastbloggers

“Koken met drop? Werkelijk?”

Jep, je leest het goed. Ik was uitgenodigd voor mijn allereerste kookworkshop! En dat terwijl ik nooit kook en absoluut geen verstand van goed eten heb. Gelukkig kan ik dan altijd terecht bij mensen uit mijn directe omgeving. Foodliefhebber Jeannet vond het geen enkel probleem om mijn honneurs waar te nemen in Amsterdam. Ze had er ook veel zin in, want ze zou met een wel heel speciaal ingedriënt koken. Drop! En niet met de minste soort. Ze leerde koken met Italiano drop. Zo is haar dag verlopen:

Vol gezonde spanning begaf ik me naar de workshop “Koken met Italiano drop”. Het was in het centrum van Amsterdam op een prachtige locatie. Dat was het eerste cadeautje al. We zouden de middag les krijgen van echte sterrenkoks (Joost Bouthoorn en Sander Looren), dus er viel echt veel te leren.  We werden warm onthaald. Ik ben nog niet helemaal bekend in het wereldje van de bloggers, dus dacht even dat ik als enige niemand zou kennen. Echter bleek niemand elkaar te kennen, dus iedereen zat in hetzelfde schuitje en contacten werden makkelijk gelegd. Van de andere deelnemers bleek wel 99% foodblogger te zijn. Daarnaast was ik er, voor een mamablog, en een journalist van het Parool. Net wat anders dus.

We werden die middag in drie groepen verdeeld. Ik sloot mij aan bij het voorgerecht groepje. Samen met een foodblogster liet ik mij instrueren hoe een gel van dragon gemaakt kon worden. Dat had ik nog nooit gedaan, dus ik was ontzettend nieuwsgierig en leergierig. Mijn kooktechnieken namen met de minuut toe! Ondertussen werden lolly’s rondgebracht van eendenlever in een bietenjasje en gedroogde yoghurt. Delicatesse! Vreemd genoeg was niet iedereen daar even fan van. De ene helft smulde ervan, de andere helft weigerde. Op zich wel verrassend als je een foodblogger bent en dan eten niet durft te proeven. Mijn beeld van deze categorie bloggers begon wat af te brokkelen. Toen daarna ook nog eens werd gevraagd hoe coquille smaakt en hoe een artisjok eruitziet, kon ik mij bijna niet meer inhouden. Foodbloggers hebben dus niet persé kennis van eten. Bizar!

 

Ondertussen werd er een dropsaus gemaakt voor bij de coquilles, een dropsaus voor bij de kalfstong en werd ijs gedraaid van drop en sesam. Ik keek er enorm naar uit. Nadat alles gereed was moesten de borden worden opgemaakt. Ook dit is een kunt en hiervoor kregen wij tips van de meesters. Wist je dat je bijvoorbeeld lange ingrediënten kruislings moet neerleggen om de lengte te benadrukken? Ronde ingrediënten met een kookring leg je weer midden op het bord om een mooie compositie te krijgen.

 

Mijn tafelgenoten waren gelukkig wel lekkerbekken. We genoten van al het heerlijks. Pedagogisch was het allemaal weinig verantwoord, dus het was maar goed dat de kinderen niet mee waren. Iedereen zat namelijk met de telefoon aan tafel om posts op Instagram te plaatsen en foto’s te maken voor het blog. Een hele aparte gewaarwording, die wereld van de bloggers/ En sommigen likten zelfs hun bord af! Onze kinderen moesten eens weten.

Wel is duidelijk hoe wij onze kinderen aan de groente kunnen krijgen. Overgiet het met dropsaus en broccoli, witlof en andijvie gaan erin als koek. Of drop.

Wie had ooit gedacht, dat je met Italiano drop gewoon een heerlijke saus kon maken? Ik niet! Als ik Jeannet moet geloven is het echt om je vingers bij af te likken. Lijkt het je wat om zelf ook eens te proberen? Stuur mij maar een berichtje en dan voorzie ik je graag van de recepten van Joost Bouthoorn en Sander Looren. Misschien wel leuk voor het Kerstdiner?

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Oma Will

  8 maanden ago

  Koken met drop, mmmmmmm
  Ik ben gek op drop, mijn lievelings snoep.
  Een sausje van Italiano drop, wie wil dat nou niet.
  Ik wist niet dat dat kon.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Terwijl mama hard aan het werk is, is de peuter blijkbaar ook aan de arbeid. Ze is zo dol op schoonmaken. #heeftzenietvanmij #werkendemama #kinderdagverblijf
 • Ik geloof dat de Broccoli Rundvlees Rijst van @olvarit het favoriete smaakje is 😂
 • Ze wilde niet meer naar binnen 😂. De rest was al weg.
 • Vandaag is de sterfdag van mijn opa. Één van de meest bijzondere en erudiete persoon, die ik heb mogen kennen. Ik denk nog dagelijks aan je, lieve opa. Ik hoop oprecht dat je gezellig samen met oma bent. Ergens.....
 • Tip van de week! #gratis #babymutsje #zwangerschap
 • Als je in je element bent tijdens een fotoshoot 😍
.
.
.
.

#kidslife #instamom #toddler #hypotonia #hypermobiel #ontwikkeling #lovemykids #discoverunder5k #motherofthree #girlsmom #meisjesmama #momof3 #mamaofthree #childhoodunplugged #storytellingmama #dailyparenting #blogger #bloggermom #lifeofamom #clickinmoms #motherhood #workingmom
 • We feel so corny
 • Heb mijn “bontje” maar omgedaan. Man, wat is het koud!!!! #onderweg #ret #zitting #werkendemama

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Belangrijke vitamientjes, zo worden ze leuker!

"Let the sunshine in!" Ken je dat liedje? Ik kan ...

Sluiten