Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Je kind wel of niet alleen laten?”

Vorige week in blogger land was er een bericht online, dat een moeder haar baby wel eens alleen thuis liet als ze boodschappen ging doen. Zij kreeg vervolgens veel kritiek van andere mama’s. Ik ken weer iemand, die haar vierjarige zoon alleen thuis liet terwijl ze boodschappen deed. Zij loste dat op door ondertussen met hem te bellen. Ook een ander vriendinnetje van mij laat gerust haar kind liggen in bed als deze slaapt en zij haar oudste kind ophaalt van school. Ik ben daar toch niet zo makkelijk in als die andere moeders. Ik word al panisch in Center Parcs als ik met de babyfoon twee huisjes verder zit. Maddy spookt dan vaak door mijn hoofd. Ik vertrouw namelijk de Muppets wel, maar andere mensen niet als het om mijn kinderen gaat. Waarom zou ik ze op deze jonge leeftijd alleen in huis laten? Er kan zoveel gebeuren. Zo kan er brand uitbreken of er kan mij iets overkomen of er wordt ingebroken en mijn kind wordt ontvoerd. Er is geen haar op mijn hoofd die dat risico wil nemen. Begrijp me niet verkeerd hoor, het is geen kritiek op andere mama’s. Ik ben daar gewoon wat minder makkelijk in.

03-2014 287Waar ik dan weer misschien iets te relaxed in ben, is zowel het bad als de commode. Althans bij Sanne dan. Veerle is nog te onverwachts in haar bewegingen, dus die laat ik liever niet alleen. Ik ga dus gerust Veerle afdrogen en aankleden (in rap tempo) terwijl Sanne nog in bad zit. Ik roep dan wel af en toe naar haar en ze antwoord me altijd braaf. Bovendien hoor ik haar ook non-stop kletsen. Ook als ze op de commode ligt kan ik rustig van haar weglopen. Als heel kleintje al heeft zij nooit de behoefte gehad zich erop om te draaien of er af te springen. Oké, op de anti-aankleedkussenfase na dan, maar dan liet ik haar ook niet alleen. Bij Veerle zal dit waarschijnlijk niet kunnen. Zij is zo’n beweeglijk kindje en ze gooit zich zelf vaak omver (Tja, het is maar wat je leuk vindt).  Uiteindelijk begrijp dus ik die andere moeders ook wel een beetje. Althans, ik kan er moeilijk kritiek op hebben als ik zelf ook af en toe (te) gemakkelijk ben. Het enige verschil is, dat ik een paar meter verder ben en dus snel kan ingrijpen. Hoe denken jullie erover? Maakt dit mij een ontaarde moeder of valt dat wel mee?

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Birgit

  4 jaar ago

  Oooh ik kan dat echt nooit, mijn kind alleen laten. Mijn oudste word nu 8, en nu pas durf ik snel naar de winkel en hem alleen te laten. Maar dan ook maximaal 5 minuten. Het is voor mij ook precies zoals je het zelf zegt, voor hetzelfde geldt gebeurd er wat met jou of breekt er brand uit. Ik moet er niet aan denken.

  Ook op de commode of in badje liet ik ze niet alleen. Ongelukken kunnen in een fractie van een seconde gebeuren. Misschien ben ik dan iets te voorzichtig, maar toen de kinderen klein waren heb ik dat nooit kunnen doen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Waanzinnige Woensdag deel 6

Ongelooflijk! Deel 6 alweer en ik ben nog niet klaar! ...

Sluiten