Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“De schuldige van omvallende kasten”

Soms vraag ik me af of sommige mensen gewoon niet goed nadenken. Vandaag las ik het bericht van de “gevaarlijke” kasten van de Ikea en dat er weer een peutertje onder terecht was gekomen met een dodelijke afloop. Het bericht werd gepresenteerd als nieuws terwijl ik na één blik op het artikel al wist dat het uit april van dit jaar stamde en dus al tot in den treure besproken was. Neemt uiteraard niet weg dat het een droevig bericht blijft. Maar dat is niet waarom ik het nu aanhaal. Door dit bericht zo te brengen lijkt het alsof Ikea kasten produceert, die zomaar ineens kunnen omvallen. Betekent dit dat “normale” kasten dit niet kunnen doen? Zeg dat maar tegen de ladekast in onze slaapkamer! Als ik drie laden tegelijk zou openen dondert deze ook gewoon om. Dat zou overigens heel erg naar zijn als dat omvalt, want de televisie staat er ook op. Als Sanne de ladekast als een klimrek zou beschouwen garandeer ik de stabiliteit ook niet meer. Dat is toch een kwestie van logisch nadenken in combinatie met zwaartekracht?

In onze kinderkamers staan er dus geen kasten in de buurt van de bedjes van de kinderen net zoals we ook geen planken boven hun slaapplek zouden ophangen. Alhoewel manlief en zijn vader heel handig zijn en zij het allemaal vast goed zouden kunnen bevestigen, sluit ik liever elk risico uit (waar ik kan). Ik ben eerlijk gezegd ook oprecht verbaasd als ik in een kinderkamer bij een ander kom waar een plankje boven het ledikantje hangt. Ik vind het al eng genoeg als er eentje boven de commode bevestigd is, maar daar ben ik gelukkig altijd wel bij. Houdt de slaapkamer van je kind zo veilig mogelijk en zet gewoon geen kast in de buurt van het bed. Heb je beperkte ruimte? Dan bevestig je het toch aan de muur? Volgens mij staat dit ook aangegeven in de bijgeleverde instructies. Zelfs al zou het er niet in staan zou dit toch redelijk vanzelfsprekend moeten zijn. Het is makkelijk om een Ikea de schuld te geven als er een kast omvalt, maar uiteindelijk ligt het megaconcern er geen enkele nacht wakker om. De drie overleden peuters komen er ook niet door terug, dus wie is dan de uiteindelijke verliezer? Niet de Ikea lijkt me. Overigens, wil ik wel nog opmerken dat de drie incidenten allemaal in Amerika waren. Ik heb dan ook de hoop dat wij Nederlanders toch nog intelligent genoeg zijn om dit soort ongevallen te voorkomen dan wel te beperken.

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
  • Marijke

    3 jaar ago

    Hier viel het plankje boven de commode na ruim 7 of 8 jaar toch ook spontaan van de muur. En ja natuurlijk bovenop de jongste. De plastic ophangsysteem was niet zo best meer. De haakjes nog stevig in de muur. Was echt even schrikken. Ik was niet snel genoeg. Meer dan een bult op zijn hoofd was het gelukkig niet.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De Liebster Award! Ik ben genomineerd!

Dank je Linda voor de nominatie! Wat is de Liebster ...

Sluiten