Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids, Mama

“Keuze voor naam”

Elk jaar wordt een lijst gepubliceerd van de meest lachwekkende namencombinaties. Ik moet er altijd hard om lachen. Wie noemt zijn kind nou Donald Duk of Con Domen of gebruikt de initialen WC als de achternaam Pot is? Zijn de ouders dan erg grappig geweest, gemeen of ontzettend naïef? Uit ervaring weet ik hoe ontzettend moeilijk het is om de naam voor je kind te verzinnen. Meestal zijn er 2 mensen die erover beslissen en de smaken van die 2 hoeven niet overeen te komen. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen heeft het manlief en mij ook enige tijd geduurd voordat we met Sanne kwamen. Mijn ouders hadden hetzelfde dilemma bij mij.

Mijn vader wilde mij Susanne noemen en mijn moeder Susanna. Daar zijn ze niet uitgekomen en werd het dus Miriam. Mijn zus is naar een wollenwinkel vernoemd. Zij heeft zo’n bijzondere naam, dat zij de enige in Nederland is met die naam. Helaas kan ik het dus daarom ook hier niet plaatsen. Mijn broertje heeft dezelfde namen gekregen als mijn vader en mijn jongere zus heeft de tweede naam van mijn oudere zus gekregen. Inspiratie was blijkbaar op bij nummer vier.

Manlief is vernoemd naar zijn grootvader en overgrootvader. Als ik de stamboom van mijn familie bekijk zie ik, dat alleen de huidige generatie niet meer vernoemt is. Het is tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk natuurlijk. Wij vonden het ook niet zo nodig. De tweede namen van de Muppets zijn wel nog verwijzingen naar beide families.

Hoe is het bij jullie? Zijn de door jullie gekozen namen verwijzingen naar familie of iets bijzonders? Ben benieuwd!

De lijst met grappige namen is te vinden op detop100.nl. 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • astrid

  4 jaar ago

  ja mirjam mijn zoon is bijzonder vernoemd en door mij verzonnen toendertijd

  jancko heet hij jan de voornaam van zijn vader en co de achternaam van mij cornelissen alleen vond ik t kaal en heb de k er tussen gezet
  zo is de naam jancko 30 jaar geleden bij ons ontstaan

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Bijten / duwen / slaan

Afgelopen week vertelde de leidster van het kinderdagverblijf mij, dat ...

Sluiten