Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids, Mama

“Keuze voor naam”

Elk jaar wordt een lijst gepubliceerd van de meest lachwekkende namencombinaties. Ik moet er altijd hard om lachen. Wie noemt zijn kind nou Donald Duk of Con Domen of gebruikt de initialen WC als de achternaam Pot is? Zijn de ouders dan erg grappig geweest, gemeen of ontzettend naïef? Uit ervaring weet ik hoe ontzettend moeilijk het is om de naam voor je kind te verzinnen. Meestal zijn er 2 mensen die erover beslissen en de smaken van die 2 hoeven niet overeen te komen. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen heeft het manlief en mij ook enige tijd geduurd voordat we met Sanne kwamen. Mijn ouders hadden hetzelfde dilemma bij mij.

Mijn vader wilde mij Susanne noemen en mijn moeder Susanna. Daar zijn ze niet uitgekomen en werd het dus Miriam. Mijn zus is naar een wollenwinkel vernoemd. Zij heeft zo’n bijzondere naam, dat zij de enige in Nederland is met die naam. Helaas kan ik het dus daarom ook hier niet plaatsen. Mijn broertje heeft dezelfde namen gekregen als mijn vader en mijn jongere zus heeft de tweede naam van mijn oudere zus gekregen. Inspiratie was blijkbaar op bij nummer vier.

Manlief is vernoemd naar zijn grootvader en overgrootvader. Als ik de stamboom van mijn familie bekijk zie ik, dat alleen de huidige generatie niet meer vernoemt is. Het is tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk natuurlijk. Wij vonden het ook niet zo nodig. De tweede namen van de Muppets zijn wel nog verwijzingen naar beide families.

Hoe is het bij jullie? Zijn de door jullie gekozen namen verwijzingen naar familie of iets bijzonders? Ben benieuwd!

De lijst met grappige namen is te vinden op detop100.nl. 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • astrid

  4 jaar ago

  ja mirjam mijn zoon is bijzonder vernoemd en door mij verzonnen toendertijd

  jancko heet hij jan de voornaam van zijn vader en co de achternaam van mij cornelissen alleen vond ik t kaal en heb de k er tussen gezet
  zo is de naam jancko 30 jaar geleden bij ons ontstaan

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Go Glam nageltjes. Mogelijk gemaakt door @pinkstudio.amsterdam
 • Twee kleine diva’s helemaal happy met hun nieuwe nageltjes van Go Glam. Iedereen mocht het bewonderen van ze. #goglam @lindenbarbosa #binnenkortmeer #uitgenodigd #mamablogger #reviewvolgt @pinkstudio.amsterdam
 • Dol op die oude filmpjes. Mini Sanne hier 😍
 • Dit soort humor houd ik van 😂
 • Ja hoor, we zijn alweer in de stemming 😂
 • Dit is toch zoveel liefde op een vierkante meter? Mijn meisjes! Ze zijn mijn draakjes en mijn allesjes. Wat ben ik trots op wie ze zijn. En ja, er is nog een lange weg te gaan met ook veel hulp van derden, maar de liefde is er niet minder om. En wat zijn ze ook dol op elkaar! Een zusje erbij maakt het helemaal af.
 • Tja...
 • Vind dit spel nu al leuk #megableu #whatdoyoumeme

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Bijten / duwen / slaan

Afgelopen week vertelde de leidster van het kinderdagverblijf mij, dat ...

Sluiten