Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen, Mama

“Dat wordt weer katjesspul”

De Muppets, en daarmee ik ook, zijn weer in een nieuwe fase terecht gekomen. De dames hebben elkaar namelijk ontdekt. Dit betekent, dat er zoetjes naast elkaar en soms ook met elkaar gespeeld wordt. Dit zijn de momenten dat deze mama het even rustig heeft. Helaas komt het nog geregeld voor, dat Veerle net dat ene blokje of potlood pakte waarvan Sanne zich op dat moment realiseerde dat zij die wilde hebben. Het voorwerp wordt dan vervolgens uit de handen gegrispt waarna een luide krijs van ongenoegen volgt uit de keel van Veerle. Dit is hoe meestal het vredige samenspel snel haar einde nadert. Er zijn ook baldadige samenspelen waarvan je op voorhand weet dat het mis zal gaan. Dit is als de Muppets de grootste lol hebben door wild met elkaar te spelen. Je weet dat het altijd zal eindigen met één van de twee in tranen door een net iets te hard . Mijn moeder noemde dat vroeger “Katjesspul”, een term waarvan ik dacht dat ze het zelf verzonnen had. Blijkbaar komt het uit een heel oud (1914) spreekwoord, namelijk uit “het loopt op katjesspel uit”.  Het komt erop neer, dat wat leuk en gezellig begon eindigt in kijven en vechten. Net zoals dat wanneer je te lang met katten speelt je uiteindelijk gekrabd zal worden.

Ik was echt in de veronderstelling dat het een uitspraak was van de familie van mijn moeder. Vooral ook, omdat ik altijd zo raar werd aangekeken als ik zei dat iets katjesspul werd. Het grappige is dat manlief deze term inmiddels ook heeft overgenomen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Terwijl hij mij de eerste keer ook met vragende ogen aankeek.

Elke familie heeft zo zijn eigen tradities wat betreft uitspraken. Manlief had het ooit tegen mij over afniften en daar had ik echt nog nooit van gehoord. Heb jij ook uitspraken of woorden die je familie gebruikt en die typerend zijn of niet vaak voorkomen? Laat het me weten!

 

 

 

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Het leed dat kolven heet #earlybird #moedermelk #allesvoordekleine #borstvoeding #kolven #ziekenhuis #neonatologie
  • Dit vandaag met de post gekregen. Zo ontzettend attent!
  • Het waren best heftige dagen met de kleine dame. Op mijn blog vertel ik waarom.
  • Complete surrender 😍
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Geld verdienen met roken tijdens de zwangerschap

Er zijn van die berichten waar mijn oren van gaan ...

Sluiten