TOP
Mama

““jij arrogant kapsones wijf””

Ik ben nu al een tijd werkzaam als juriste, maar een dag als vandaag heb ik gelukkig niet vaak gehad. Ook mijn cliënt zal deze niet zo snel vergeten denk ik. Wij hadden vandaag namelijk een zitting bij de rechter. Dit betekende dat ook de tegenpartij aanwezig zou zijn. Deze heer had besloten zijn familie mee te nemen als morele support. Op zich geen probleem en ook wel begrijpelijk, want zijn zaak was echt kansloos. De rechter liet hem dit eigenlijk ook al een beetje weten, maar hij wilde het blijkbaar niet horen want hij ging maar door en door met zijn verhaal. Na ruim een uur was de rechter er een beetje klaar mee en legde nogmaals in Jip en Janneke taal uit wat de juridische positie van de man was. Het leek erop alsof hij toen eindelijk begreep wat over een aantal weken het vonnis zal gaan worden. Met hangende schouders verliet hij na ons de rechtszaal.

In de gang bespraken cliënt en ik het voorgaande uur nog even na. Ineens kwam de tegenpartij er aan en ging dreigen voor mijn cliënt staan. Ik zei hem, dat hij weg moest gaan en toen kwam zusterlief van meneer er aan gerend. Dit is wat ze nodig vond tegen mij te zeggen: “jij arrogant kapsones wijf. Ik zag je wel lachen daarnet. Waar ik vandaan kom lach je pas op je graf. Ik weet je te vinden met je arrogante rotkop. Haal die grijns van je smoel of ik help je het er af te halen”. Ondertussen stond haar broer nog dreigend tegenover mijn cliënt en kwam steeds dichterbij. Gelukkig was de bewaking ongeveer twee meter verder en die lieten weten dat ze weg moesten gaan of dat hij zou helpen, maar dat ze daar niet blij mee zouden zijn. Helaas moest hij het wel nog een keer herhalen voordat er gehoor aan gegeven werd. Cliënt en ik hebben maar eerst nog een kopje koffie genomen voor we naar buiten en naar huis gingen.

Het verbaasde mij, dat mensen zich zo kunnen laten leiden door hun emoties dat ze gewoon weer bijna holbewoners worden. Wat denken ze met hun acties van vandaag te kunnen bereiken? Die grijns op mijn gezicht ging er echt niet af doordat er een gillende keukenmeid tegenover me stond. Oké, als ze me echt klappen had gegeven had ik wel anders gepiept, maar gelukkig is het niet zo ver gekomen (ik was anders vast hard weggerend). Het blijkt maar weer, het werk van een juriste is nooit saai!

 

«

»

2 COMMENTS
  • Mellanie

    4 jaar ago

    Ah, ik begrijp je helemaal. Sommige mensen!

  • Vlijtig Liesje

    4 jaar ago

    Jeetje zeg, het zal je maar gezegd worden. Best heftig. Maar zeker niet saai!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
Peutermasturbatie

Ja, je leest het goed. Er staat peutermasturbatie. Ik had ...

Close