Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Jep, ze zit er nog steeds in!”

Elke dag komt de veertig weken mijlpaal steeds meer een stukje dichterbij. Inmiddels heb ik alle vertrouwen er in, dat ik deze ook daadwerkelijk ga bereiken. Als je het ene uiterste hebt gehad (geboorte bij 35 weken) is het niet meer dan logisch dat je ook het andere uiterste een keertje haalt. Mijn moeder had exact hetzelfde. De eerste drie kinderen kwamen twee weken te vroeg en de jongste eigenwijs kwam vrolijk twee weken te laat. Het kan gewoon dus niet anders dan dat ik overtijd zal gaan.

De laatste paar dagen krijg ik veel whatsappjes met vraagtekens binnen als ik even niet snel genoeg terug gereageerd heb. Ook lijkt men zich allemaal hetzelfde af te vragen. Gemakshalve zal ik dus nu al deze vragen beantwoorden zodat ik daarna weer even in mijn coconnetje kan wegduiken.

Hebben jullie nu al een naam?
Nou, nee dus. We hebben het wel inmiddels weten te beperken tot nog maar twee stuks, maar daar wordt nog uitvoerig over gediscussieerd. Althans, dat denkt hij, want als het puntje bij paaltje komt wordt het toch mijn keuze. Ik laat hem nog even in de waan dat hij er daadwerkelijk iets over te zeggen heeft.

Slaap je al slecht?
Al weken, als het niet al maanden is. Op de een of andere manier slaap je gewoon een stuk lichter tijdens een zwangerschap.Daarnaast moet ik minimaal 5 keer per nacht eruit voor een toiletbezoek. Maar eerlijk is eerlijk, mijn nachtrust gaat er niet beter op worden als zij geboren is. Nu kan ik tenminste nog overdag mijn uurtjes pakken.

Rommelt het al / nog steeds?
Ken je het verhaal van Peter en de Wolf? Ik heb inmiddels al zo vaak geroepen dat het gaat gebeuren die avond, dat niet alleen mijn omgeving maar ook ik mijzelf niet meer geloof. Ik zal oprecht verbaasd zijn wanneer het eindelijk eens doorzet. In de tussentijd puf ik elke avond wel weer door.

Ben je het al zat?
Dat was ik twee weken geleden al! Maar sinds ik me erbij heb neergelegd dat ik elke avond voorweeën heb, klaag ik een stuk minder en baal ik er minder van dat ze nog in mijn buik zit. Zoals ik toen al zei, geniet ik nu gewoon nog even van de rust. Ik ben het dus minder zat dan vorige week.

Zijn Sanne en Veerle er veel mee bezig?
Eigenlijk bijna niet. Ik denk dat het voor hun nog iets te onwerkelijk is allemaal. Alhoewel Sanne wel vanochtend tegen de baby in de buik zei dat ze nu toch wel een keertje er uit mocht komen. Veerle negeert het nog zoveel mogelijk.

Wat mis je het meest?
Ik zou heel graag een broodje carpaccio willen en niet bij elk gerecht me hoeven af te vragen of het zwangerschapsproof is. Gewoon dus weer de vrijheid alles te kunnen eten. Verder zou een glaasje Chardonnay of een heerlijk Texels Skuumkoppe er inmiddels ook wel ingaan. Maar dat zal wat langer op zich laten wachten aangezien ik borstvoeding wil gaan geven.

Ben je al aan het bevallen?
Deze vraag blijft bijzonder. Als dat zo was zou ik toch niet gaan antwoorden? Gewoon even rustig afwachten, mensen. Je hoort het snel genoeg.

Mocht je nog andere vragen heb, stel ze gerust.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
12x ergernissen van het kinderdagverblijf

Ik ben een werkende moeder en dat betekent dat enkele ...

Sluiten