Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Je eerste herinnering tag”

Elke dag maak ik weer foto’s en filmpjes van de Muppets. Het is ook leuk voor ze om later weer terug te zien. Ik zelf scroll er ook nog regelmatig door en ben altijd weer verbaasd over hoe hard de dames groeien. Het gaat soms echt te snel. Dan denk ik aan de leuke momenten, die we al samen hebben gehad. Ik vraag me wel eens af welke herinneringen ze er van over houden. Zo kwam ik ook op de volgende tag, bestaande uit één simpele vraag:

Wat is je vroegste herinnering?

Voor mij was het Palm Pasen. Ik zal denk ik een jaar of 3 zijn geweest en we vierden het met de hele familie van mijn moeders kant. Op zich best vreemd, want ik meen me niet te herinneren dat wij zo gelovig waren. Ik kan me wel nog als de dag van gisteren herinneren hoe verrukkelijk dat brood was. Dat plaatste je dan op een stok en vervolgens hing daar een sliert van snoepjes over heen. Vervolgens liepen we met alle neefjes en nichtjes in een rondje en zongen we de volgende tekst
:

Palm, palm Pasen, Ei koerei!
Over enen zondag krijgen wij een ei
Één ei is geen ei,
twee ei is een half ei
drie ei is een Paasei!

Wat een tekst! Deze Palm Pasen herinner ik mij nog goed, omdat ik toen gevallen was. Op zich geen ramp, want ik struikelde gewoon. Het “trauma” is ontstaan doordat het snoepjeskoord brak, al mijn snoepjes over de grond rolden en één van mijn neefjes binnen no-time ze allemaal van de grond opraapte en in zijn mond stak. Ik had dus geen snoepjes meer. Snik! Vervolgens gingen de oudere neven en nichten  ergens anders naar toe (geen idee waarheen) en ik mocht niet mee, omdat ik te klein was. Dubbel verdriet dus die dag en misschien daarom mijn vroegste herinnering?.

Ik ben reuze benieuwd wat jullie herinnering is LindaJoyce en Car!

 

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Tag: Wat is jouw eerste herinnering? - Mamaliefde on november 4, 2015
 • Pingback: Tag: Wat is jouw eerste herinnering? – Mama's met thee on november 4, 2015
 • Pingback: Het Grote Tag overzicht; vragenlijstjes die je op je blog vrij kan overnemen - Bloggerslijst on november 4, 2015
 • Instagram
  • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
  • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
  • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
  • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
  • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
  • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
  • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
  • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Eten is niet zo gewoon

  Gisterochtend had ik weer zo'n moment, dat ik me er ...

  Sluiten