Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Je eerste herinnering tag”

Elke dag maak ik weer foto’s en filmpjes van de Muppets. Het is ook leuk voor ze om later weer terug te zien. Ik zelf scroll er ook nog regelmatig door en ben altijd weer verbaasd over hoe hard de dames groeien. Het gaat soms echt te snel. Dan denk ik aan de leuke momenten, die we al samen hebben gehad. Ik vraag me wel eens af welke herinneringen ze er van over houden. Zo kwam ik ook op de volgende tag, bestaande uit één simpele vraag:

Wat is je vroegste herinnering?

Voor mij was het Palm Pasen. Ik zal denk ik een jaar of 3 zijn geweest en we vierden het met de hele familie van mijn moeders kant. Op zich best vreemd, want ik meen me niet te herinneren dat wij zo gelovig waren. Ik kan me wel nog als de dag van gisteren herinneren hoe verrukkelijk dat brood was. Dat plaatste je dan op een stok en vervolgens hing daar een sliert van snoepjes over heen. Vervolgens liepen we met alle neefjes en nichtjes in een rondje en zongen we de volgende tekst
:

Palm, palm Pasen, Ei koerei!
Over enen zondag krijgen wij een ei
Één ei is geen ei,
twee ei is een half ei
drie ei is een Paasei!

Wat een tekst! Deze Palm Pasen herinner ik mij nog goed, omdat ik toen gevallen was. Op zich geen ramp, want ik struikelde gewoon. Het “trauma” is ontstaan doordat het snoepjeskoord brak, al mijn snoepjes over de grond rolden en één van mijn neefjes binnen no-time ze allemaal van de grond opraapte en in zijn mond stak. Ik had dus geen snoepjes meer. Snik! Vervolgens gingen de oudere neven en nichten  ergens anders naar toe (geen idee waarheen) en ik mocht niet mee, omdat ik te klein was. Dubbel verdriet dus die dag en misschien daarom mijn vroegste herinnering?.

Ik ben reuze benieuwd wat jullie herinnering is LindaJoyce en Car!

 

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Tag: Wat is jouw eerste herinnering? - Mamaliefde on november 4, 2015
 • Pingback: Tag: Wat is jouw eerste herinnering? – Mama's met thee on november 4, 2015
 • Pingback: Het Grote Tag overzicht; vragenlijstjes die je op je blog vrij kan overnemen - Bloggerslijst on november 4, 2015
 • Instagram
  • Check deze leukerd van @affenzahn_official Schattig hè? De tijgervariant is nu te winnen op mijn blog! #linkinbio #winactie #review #mamablogger #toilettas
  • Summer, here we come!
  • Ze staan in de rij voor de Cozy Coupe van @littletikesbenelux #binnenkortmeer #gekregen #mamablogger #review #winactie
  • Veerle wilde een selfie maken 😂
  • Even een krijspaleisje pakken
  • Als mama een nieuwe tas heeft en dochterlief ermee vandoor gaat. #GastonLuga #GastonLugaNL #gekregen #review #binnenkortmeer
  • De zon schijnt en de vakantie komt er aan. Tijd om de tuin op orde te brengen. Het speelhuisje van de kinderen moet af en het kleine beetje gras dat nog over is moet bijgesnoeid worden. Daarna ook zeker nieuw gras zaaien, want er is bijna niets meer over.
  • Geweldige vrouwen en lieve vriendinnetjes!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Eten is niet zo gewoon

  Gisterochtend had ik weer zo'n moment, dat ik me er ...

  Sluiten