TOP
Boeken

“Al 25 jaar leesplezier met Muis – gesloten”

Er zijn van die momenten, dat je realiseert dat je echt een dagje ouder bent geworden. En dan heb ik het niet eens over de dag na een avondje laat naar bed gaan. Nee, ik heb het over de onverwachte momenten waardoor je beseft dat de tijd voorbij is gevlogen. Het gebeurde mij laatst toen ik van uitgeverij Leopold een persbericht ontving: Muis viert haar 25e verjaardag! Ik weet namelijk als de dag van gsiteren dat Muis “geboren” werd. Ik was bijna een tiener (moet je nagaan hoe oud ik dus al ben) en ik herinner me dat ik de vrolijke boekjes nieuw in de boekhandel zag liggen en ook uitgebreid heb voorgelezen aan mijn oppaskindjes. Maar dat dat zo lang geleden was, daar schrok ik wel een beetje van.

Enfin, vijfentwintig jaar dus en inmiddels wereldwijd dertig miljoen muisboekjes verkocht. Dan kan je toch wel spreken van een goed geslaagde prestatie. Wat maakt de Muisboekjes dan zo bijzonder? Komt het door de simpele tekeningen? Of de vrolijke kleurtjes? Of de verhaaltjes waar de kinderen in zich kunnen herkennen? Muis is hoe dan ook een succes bij en voor de kleintjes. Veerle kan dit ook volledig beamen. Wij hebben Het Mooiste Voorleesboek van Muis in huis en ik moet geregeld met haar dit inkijken. Dit houdt eigenlijk in dat ik het voor haar op moet houden en zij aangeeft wanneer de bladzijde omgeslagen moet worden. Op elke bladzijde wijst ze dan naar iets met haar vingertje en zegt ze “die”. Blijkbaar spreekt het haar allemaal erg aan.

Eigenlijk is Muis gewoon jarig en wie jarig is trakteert. Knaagdieren zijn niet uitgezonderd van deze regel en daarom geeft Muis een exemplaar weg van Het Mooiste Voorleesboek. Wie zou dit boek nou niet graag in zijn of haar boekenkast willen hebben? Om kans te maken hoef je alleen een reactie achter te laten. De actie loopt tot zondag 24 juli en de winnaar krijgt persoonlijk bericht.

IMG_8007

 

 

«

»

4 COMMENTS
 • Marian Zw.

  4 jaar ago

  Dat is leuk! Ik wist ook niet dat Muis al zo lang bestond! Ik maak graag kans op dit leuke voorleesboek!

 • Linda W

  4 jaar ago

  Wauw alweer 25 jaar! Hopelijk maken ze nog veel nieuwe boeken 🙂 Heel graag zou ik het boek winnen voor in mijn kleutergroep!

 • liesbeth

  4 jaar ago

  Leuke actie! Muis is een van mijn favorieten! Ik doe graag mee

 • Anna

  4 jaar ago

  Mooi boek,ik wil mijn zoontje graag voorlezen uit het voorleesboek van Muis!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
De eerste stapjes een feit?

Het valt me steeds meer en meer op hoeveel moeders ...

Close