Verhalen van een werkende moeder
TOP
Peuter

“Is de peuter jaloers op de baby?”

cropped-zusjes.jpgWe hadden het echt niet meer verwacht. Eigenlijk had Sanne de kleine Veerle al heel snel in haar leventje geaccepteerd zonder dat ze jaloers gedrag vertoonde. Oké, ze was duidelijk haar grenzen aan het verkennen na de geboorte, maar dat kon ook gewoon bij de leeftijd horen. Het borstvoeden van Veerle ging vaak gepaard met Sanzilla die ondertussen op mijn schoot probeerde te klimmen. Alleen dan, want als ik gewoon zat zonder baby keek ze haast niet naar mij om.

050116.1Nu is ze blijkbaar in een soortgelijke fase terecht gekomen. Alhoewel ik het dit keer wel ergens aandoenlijk vind. Het gaat namelijk niet meer gepaard met afdwingen, uitproberen of krijsen. Nee, nu is het de ik-kan-het-ook fase. Alles wat we Veerle proberen te laten doen, doet Sanne vervolgens na. Als ik tegen Veerle “klap eens in je handjes zeg” hoor ik een peuterstemmetje naast me “kijk mama, ik kan ook klappen”. De voor Sanne basale dingen, zoals staan en zo, worden ineens weer uitvoerig ten tonele gebracht alsof het de meest bijzondere prestaties zijn. Zo laat ze zien, dat zij wel kan kruipen en kan draaien, maar ook dat ze net zo goed kan zitten als Veerle. Ik zeg dan altijd maar tegen haar, dat ik ook op haar erg trots ben. Het gedrag wordt niet  alleen vertoond bij het doen van bewegingen. Ook als we bellen met opa en oma wil Sanne soms wat extra aandacht. Als Veerle er niet bij is, heeft ze namelijk niet altijd tijd om gezellig te kletsen met haar grootouders en speelt ze rustig door. Maar zodra het jongere zusje de aandacht krijgt wordt er luid “ik wil ook” geroepen en propt ze zichzelf voor het beeld. Heeft ze misschien het gevoel aandacht tekort te komen of mag Veerle gewoon niet teveel aandacht krijgen?

Wat het is weet ik dus niet. Het doet er ook niet toe. Zolang Sanne maar voelt en ook weet dat wij van beide Muppets evenveel houden. (maar misschien toch goed, dat er voor binnenkort weer een één-op-één-uitje ingepland staat)

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Dit is toch zoveel liefde op een vierkante meter? Mijn meisjes! Ze zijn mijn draakjes en mijn allesjes. Wat ben ik trots op wie ze zijn. En ja, er is nog een lange weg te gaan met ook veel hulp van derden, maar de liefde is er niet minder om. En wat zijn ze ook dol op elkaar! Een zusje erbij maakt het helemaal af.
  • Tja...
  • Vind dit spel nu al leuk #megableu #whatdoyoumeme
  • 😍😍😍
  • Zo gaat het dan achter de schermen 😂
  • Dit was zoooooooooo lekker 😋
  • Zo ziet de @foodhallen in Rotterdam eruit. Gezellig toch?
  • Nog even nagenieten van een heerlijke avond met @mamasliefste @mamaliefde en @lisetteschrijft Binnenkort met het gezin maar eens naar de @foodhallen gaan. Thanks @misspublicitynl voor deze tip!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Het smerigste drankje ooit

Tijdens een zwangerschap kan je als vrouw de meest ongemakkelijke ...

Sluiten