Ik mag niet meer Googelen van mijn omgeving


Ik heb een serieus verbod gekregen van manlief om online dingen op te zoeken als het om mijn kinderen gaat. Hij zegt dat in mijn geval “Google my worst friend” is. Misschien heeft hij ook al wel een puntje hoor, want sinds ik bepaalde sites op het internet ontdekt heb, heb ik ineens overal verstand van. Althans, dat denk ik dan. Het zijn vooral de onderzoeken waar hij een allergie tegen heeft. Negen van de tien keer is een op het internet gepubliceerd onderzoek namelijk gebaseerd op onjuistheden of zonder wetenschappelijke waarde. En toch roep ik dan soms heel hard dat het gewoon een feit is.  Soms ook wel om te narren hoor. Maar dit is niet de reden waarom ik Google heb moeten afzweren. Het zijn de doktersites waar ik beter niet meer naar toe kan surfen.

Tijdens de zwangerschappen was ik verslaafd aan de week tot week sites, maar ook was ik vaak terug te vinden op verschillende forums. Ik was voortdurend bang voor miskramen, vroeggeboortes, afwijkingen en noem maar op. Op de zwangerschapssites kon ik enigszins gerustgesteld worden, dacht ik. Helaas werd ik er soms gewoon nog angstiger door.

Deze zoektocht op het internet heeft zich nu uitgebreid naar het wel en wee van de kinderen. Vooral over de jongste heb ik veel online proberen te vinden. Na het zoveelste telefoontje aan manlief met een zelf gestelde diagnose, vond hij het wel genoeg. Immers had ik mijn zorg uitgesproken dat ons kleine meisje de meest zeldzame en / of zorgelijke aandoeningen zou hebben. Als je namelijk niet wat je moet intypen op Google en ook niet weet welke websites betrouwbare mediche informatie hebben, dan lees je de meest afschuwelijke dingen. Ik werd er in ieder geval niet gelukkiger door en de grootste zorgen maalden door mijn hoofd. Daarom mag ik van omgeving niet meer over de ontwikkeling van een baby op Google zoeken. Ieder kind ontwikkelt zich op een eigen tempo en zolang er groei in zit, moet je je niet te druk maken. (Dit krijg ik ook vaak genoeg te horen van de leidsters op het kinderdagverblijf als ik weer eens miep over iets dat mijn moppie nig niet kan). Ik ga dus nu ook echt stoppen met de zelfdiagnoses van en op het internet en gewoon genieten van mijn heerlijke meisjes. Het dokteren laat ik nu maar aan de echte artsen over.

 

Facebook Comments