Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Ik mag niet meer Googelen van mijn omgeving”

Ik heb een serieus verbod gekregen van manlief om online dingen op te zoeken als het om mijn kinderen gaat. Hij zegt dat in mijn geval “Google my worst friend” is. Misschien heeft hij ook al wel een puntje hoor, want sinds ik bepaalde sites op het internet ontdekt heb, heb ik ineens overal verstand van. Althans, dat denk ik dan. Het zijn vooral de onderzoeken waar hij een allergie tegen heeft. Negen van de tien keer is een op het internet gepubliceerd onderzoek namelijk gebaseerd op onjuistheden of zonder wetenschappelijke waarde. En toch roep ik dan soms heel hard dat het gewoon een feit is.  Soms ook wel om te narren hoor. Maar dit is niet de reden waarom ik Google heb moeten afzweren. Het zijn de doktersites waar ik beter niet meer naar toe kan surfen.

Tijdens de zwangerschappen was ik verslaafd aan de week tot week sites, maar ook was ik vaak terug te vinden op verschillende forums. Ik was voortdurend bang voor miskramen, vroeggeboortes, afwijkingen en noem maar op. Op de zwangerschapssites kon ik enigszins gerustgesteld worden, dacht ik. Helaas werd ik er soms gewoon nog angstiger door.

Deze zoektocht op het internet heeft zich nu uitgebreid naar het wel en wee van de kinderen. Vooral over de jongste heb ik veel online proberen te vinden. Na het zoveelste telefoontje aan manlief met een zelf gestelde diagnose, vond hij het wel genoeg. Immers had ik mijn zorg uitgesproken dat ons kleine meisje de meest zeldzame en / of zorgelijke aandoeningen zou hebben. Als je namelijk niet wat je moet intypen op Google en ook niet weet welke websites betrouwbare mediche informatie hebben, dan lees je de meest afschuwelijke dingen. Ik werd er in ieder geval niet gelukkiger door en de grootste zorgen maalden door mijn hoofd. Daarom mag ik van omgeving niet meer over de ontwikkeling van een baby op Google zoeken. Ieder kind ontwikkelt zich op een eigen tempo en zolang er groei in zit, moet je je niet te druk maken. (Dit krijg ik ook vaak genoeg te horen van de leidsters op het kinderdagverblijf als ik weer eens miep over iets dat mijn moppie nig niet kan). Ik ga dus nu ook echt stoppen met de zelfdiagnoses van en op het internet en gewoon genieten van mijn heerlijke meisjes. Het dokteren laat ik nu maar aan de echte artsen over.

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Oma Will

  2 jaar ago

  Ik google nooit met de namen o.i.d. van mijn kleinkinderen enz.
  Ik doe bijna alles met een nickname en nooit over mijn kinderen en kleinkinderen.
  Veel te gevaarlijk .
  En als ik iets wil weten over een ziekte vraag ik altijd aan mijn huisarts . Op Internet zijn wel dokterssites, maar die zeggen altijd iets anders en maken je maar ongerust.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Nieuw in Attractiepark Hellendoorn: Bella’s Swingpaleis

De komende week wordt het nog prachtig weer, dus reden ...

Sluiten