Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Ik heb ze weer op een rijtje”

Wij hebben een huishouden van Jan Steen. Dat is altijd al zo geweest en zal waarschijnlijk nooit veranderen. Mijn moeder zegt nu dat ze best netjes is, maar ik herinner me van vroeger dat het thuis soms net zo erg was als bij mij nu. Mijn vader kijkt altijd onthutst naar alles wat we in de woonkamer hebben staan en doet dan alsof hij ontzettend proper is. Nou, niet dus hoor. Ik heb hem volgens mij nog nooit op zijn knietjes de toiletten zien schobben. En ja, er leven nou eenmaal kinderen in ons huis en die maken gewoon een zooi ervan. Het komt vaak genoeg voor dat ik op woensdagmiddag samen met de meiden alles heb opgeruimd, gestofzuigd en weet ik niet wat niet meer om op donderdagmiddag weer in dezelfde puinhoop te zitten. Het voelt soms als dweilen met de kraan open. Waar we kunnen proberen we de kinderen wel te stimuleren om zelf hun speelgoed weer op te bergen. En als ze iets kwijt zijn roep ik ook altijd “dat ze het dan maar hadden moeten opruimen”. Echt een gemene moeder ben ik. Er was ook een hoekje in de gang waar ik pijn van in mijn hart en ogen kreeg. Het befaamde schoenenhoekje van de meiden. Het is ook wel deels mijn eigen schuld, omdat ze gewoon misschien teveel paar schoenen hebben voor op die leeftijd. Maar aan de andere kant werden hun gympies, laarzen en “hakken” (zoals ze door de kinderen worden genoemd) gewoon op een hoopje in de hoek gesmeten. Ik bleef bezig al hun paartjes weer op een rijtje te zetten. Of het nou gemakzucht of desinteresse was, weet ik niet maar het zag er niet uit. En het hoekje is het eerste wat je ziet als je onze gang binnen stapt. Ik heb ook mensen in de deuropening vol verbazing naar de hoop van schoenen zien kijken. Daar moest dus verandering in komen. Ik was niet echt actief op zoek naar een opbergsysteem ervoor, maar kwam deze toevallig tegen op de site van Lionshome waar ik naar iets anders zocht.. Ik wist gelijk dat het dé oplossing zou zijn voor het schoeiseloverschot van de kinderen. De shoe rack, zoals het heet, is namelijk een manier om de schoenenpaartjes netjes te stapelen. Ik wist zeker dat de meisjes daar wel lol in zouden hebben waardoor ze het opgeruimd zouden houden. Ik heb deels gelijk gekregen. Ze waren inderdaad heel erg enthousiast over de shoe racks en hoe netjes hun schoenen erbij stonden, maar om nou te zeggen dat ze zelf nu ook gemotiveerd zijn het zo te houden, dat niet. Maar, eerlijk is eerlijk, het ziet er nog steeds beter uit dan voorheen.
Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Oma Will

  1 jaar ago

  Heb ook even gekeken voor een schoenenrek of opbergsysteem voor bij mij thuis.
  Is ook wel nodig met die vele schoenen die wij hebben.
  Wát veel soorten hebben ze, ben er nog niet uit welke het moet zijn.
  Wat een keuze! Nog even zoeken.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Project fotoboek is nog steeds niet gestart

Zal ik eens een geheimpje verklappen? Ik ben een waardeloze ...

Sluiten