Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Ik ben zo’n moeder die…..”

Het lijkt wel alsof iedereen maar de perfecte ouder wil zijn. Er zijn tal van groepjes op Facebook terug te vinden waar moeders lid van zijn en elkaar van ongezouten kritiek voorzien. Het gaat er ook nog best behoorlijk hard aan toe. Ik kan me voorstellen dat je daar als kersverse mama best onzeker door kan worden. Vandaar dat ik met liefde de uitdaging aanneem van Linda en 10x beken waar ik volgens menig moeder zou falen wat betreft mijn kinderen en huis. Ik ben dus zo’n moeder die…

‘s-Ochtends haar kinderen tv laat kijken om nog wat te kunnen slapen

Ja, geloof het of niet, maar volgens vele moeders is dit not done en hoor je gelijk met je kroost op te staan. Ik ben dol op mijn kids, maar ook mijn slaap is heilig. Met een beetje extra rust ben ik een veel gezelliger mens, wat voor de dames ook alleen maar fijner is. Eerlijkshalve moet ik wel zeggen dat ik er doorgaans niet uitgeruster door voel, maar het idee blijft heerlijk.

Niet elke week de bedden verschoond


Eigenlijk is het best wel zonde, want er is niets fijner dan in een schoon bed slapen. Maar ik vind het verschonen zo’n gedoe! Mijn moeder deed het ook echt niet elke week en volgens mij zijn wij alle vier nog best aardig terecht gekomen. Een noodzaak is het dus niet echt. Sterker nog, ik geef eerlijk toe dat ik pas verschoon als ik het vind ruiken of als ik niet meer weet wanneer de laatste keer was. Erg he?

Haar kinderen niet elke dag schonen kleren aandoet

Kleine kinderen zweten toch niet? En als er dan geen vlekken in zitten, waarom moeten ze dan persé wat anders aan? Zo blijf ik wassen!

Met de baby op de buik in slaap valt


Jazeker! De eerste maanden van haar leven heeft Veerle heerlijk op mij gelegen in de nacht. Volgens mijn kraamverzorgster kon dat ook wel, want mama’s slapen zo licht dat ze niet op hun baby draaien. Ik ben ook wel eens op mijn zij in slaap gevallen terwijl ze nog aan mijn borst hing. Voor haar een feestje, want zo kon ze de hele nacht doordrinken. Voor mij wat minder, want ik werd wakker in een plas vol melk.

Wie houdt het het langst vol met manlief doet


Poepluiers verschonen is niet ons ding. Het komt nog wel eens voor dat geen van beiden zin heeft het natuurgeweld in de luier te vervangen door een schone. Dit betekent dat er soms niet gelijk verschoond wordt. Uiteindelijk is het meestal in ons nadeel, want als ze gaat zitten volgt er vaak een overstroming en moet er meer gewisseld worden dan alleen de luier.

Wel eens uitvalt tegen haar kinderen

Mijn omgeving is wel eens verbaasd over mijn eindeloze geduld met de meiden. Maar wees gerust, ook ik val wel eens uit tegen ze. Soms is bij mij ook de grens bereikt en halen ze het bloed onder mijn nagels vandaan. En ja, dan schreeuw ik wel eens tegen ze. Helaas maakt dit doorgaans minder indruk dan als ik in absolute kalmte ze terecht wijs, maar het voelt dan wel even goed op dat moment.

Het ontbijt wel eens overslaat

Soms, als we ons verslapen hebben of als we gewoon een trage start hebben, dan maak ik geen boterhammetje voor ze klaar. Ze krijgen dan een gesmeerde cracottes mee voor in de auto. Het is dus maar goed, dat manlief bijna dagelijks het ontbijt verzorgd.

Een vreugdedansje doet als de kinderen op bed liggen

Ik vind het heerlijk om de dag door te brengen met de kinderen en vooral natuurlijk als ze ook de hele dag gezellig zijn geweest. Het is vooral na drama avonden, dat ik bijzonder blij kan zijn als ze heerlijk gaan slapen. Even weer wat tijd voor mezelf en om bij te komen. Het is net zoals mijn moeder over ons zegt als we langskomen: het is heerlijk als ze er zijn, maar ook weer zo fijn als ze weg gaan.

Stiekem een hekel heeft aan kleien

De kinderen zijn er echt dol op en zouden het liefst dagelijks met hun handen vol in de play-doh willen zitten. Ik zelf vind het verschrikkelijk. De structuur van de klei in mijn handen kan ik nog wel net aan hebben, maar niet al die zooi die het geeft! Er komt altijd een hoop op de grond terecht waar ze vervolgens doorheen lopen zodat ik het daarna in het hele huis terug vind. En we weten inmiddels allemaal wel wat voor een fantastische poetsvrouw ik ben. NOT!

De jassen van haar kinderen vergeet

Als je eens wist hoe vaak dit is voorgekomen! Ik denk dat het korte termijn denken is, want als het alleen om het ritje naar de locatie gaat zijn jassen ook niet nodig. Ik vergeet alleen wel eens, dat ik misschien de hele dag op kantoor en dus binnen zit, maar dat de kinderen wel geregeld naar buiten gaan. Dan zijn jassen toch echt wel handig. In deze categorie valt overigens ook schone kleren voor het kinderdagverblijf en hun kleren snel terug brengen.

Onvoorwaardelijk van haar kinderen houdt!

Mijn meiden zijn mijn leven! Ik had me van te voren nooit kunnen voorstellen dat ik zoveel van die kleine mensjes zou gaan houden. Ook al zijn ze af en toe draken, ze zijn wel mijn grootste trots en prestaties. Dat ik een waardeloze huisvrouw ben, zullen ze later echt niet meer herinneren. Zij herinneren zich dan een huis waarin geleefd en gespeeld werd. Zo denk ik immers ook over vroeger. Als mama maak ik vast soms verkeerde keuzes en / of fouten en ik weet dat deze niet te voorkomen zijn. Maar dat hoeft ook niet! Het leven bestaat uit vallen en opstaan en dat is wat ook de kinderen moeten leren. Een perfecte moeder bestaat niet, maar in de ogen van mijn meiden ben ik dat (meestal) wel.

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: De rotklusjes van het ouderschap… - MeerVanMir on september 10, 2017
 • Instagram
  • Ze is zo dol op water 😍 #thirddaughter #girlsmom #soontobebigsister #mylove
  • Over throwbacks gesproken. Ik gok zo’n 37 à 38 jaar geleden. Klein was ik daar nog, hè?
  • Mijn pretletter 😍
  • Heb deze lekkere chipjes gespot op Schiphol @boerderijchips
  • Heerlijke meisjes 😍
  • Doen we er nog één? Ja toch? Dus bij deze een kiekje van de kleine meid #18weekspregnant #seo #fourthdaughter #vierdedochter #girlsmom #zwanger #echo #ultrasound
  • Vanmiddag de bingo maar eens geprobeerd @roompot
  • Tja.......

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  De Bloggershop 2017: Oh You Pretty Plates

  Vorig jaar was het de eerste keer dat de bloggershop ...

  Sluiten