Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Iets met kleine naaldjes, kou en dikke tranen”

Mijn eerste zwangerschap was tevens ook mijn eerste miskraam. Ik herinner me nog zo goed hoe ellendig ik me in die tijd voelde. Ik wist me gewoon geen raad meer met mezelf. Geestelijk was het verlies erg hard aangekomen, maar lichamelijk was ik al helemaal van slag. Ineens werd ik elke drie weken ongesteld en het leek alsof ik gewoon helemaal geen eisprong meer had. Ik wist dat het niet zo langer door moest gaan, want ik werd er niet beter op. Hoe ik er op ben gekomen ben weet ik echt niet meer, maar een kleine zoektocht op het internet leidde tot Katinka. Mijn acupuncturist.

Een beetje goede acupuncturist heeft al snel een wachtlijst, dus ik kon niet gelijk bij haar terecht. Heel even was ik daarom alweer bijna afgehaakt, maar nu achteraf ben ik zo blij dat ik toch geduldig heb gewacht. Ten eerste is mijn acupuncturist gewoon een hele leuke en gezellige vrouw. Ten tweede geloof ik oprecht dat zij mij geholpen heeft en nu inmiddels weer aan het helpen is. Zij vertelde mij namelijk destijds dat zwanger worden nooit een probleem zou zijn, maar het zwanger blijven wel. Ik zou een “koude” baarmoeder hebben waardoor een innesteling en groei nooit volledig zou kunnen slagen. Bij Sanne en Veerle heb ik bij haar onder behandeling gestaan en daarna niet meer. Nou, we weten allemaal hoe het sindsdien verlopen is, dus ik neem geen risico meer en heb weer afspraken staan. Baat het niet dan schaadt het niet!

Vanochtend mocht ik weer langs bij haar om geprikt te worden. Ik krijg meestal meerdere naaldjes in mijn voeten waaronder eentje op de wreef. Dit is op zich best een gevoelig plekje, maar vandaag was het wel erg extreem. Ik heb voor het eerst in al die tijd bij haar echt even hardop gevloekt. Katinka vertelde mij dat daar de plek zit waar frustraties en irritaties en andere blèèègh buien opgehoopt kunnen raken. Twee seconden later voelde ik een rare tinteling en begon ik spontaan te huilen. Echt even heel hard ook gedurende één minuut en toen was het klaar. Het was zo raar, maar ik voelde gewoon mijn ergernissen en frustraties wegebben uit mijn lichaam. Alsof er een zware last van mijn schouders af viel. Ik besefte weer hoe bijzonder drukpunten in je lichaam zijn en dat één zo’n klein naaldje een behoorlijk effect kan hebben. Dus ja, ik heb er weer volop vertrouwen in en zie de toekomst positief tegemoet.

Hoe denk jij over acupunctuur? Geloof jij in de werking van naalden en drukpunten

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Ilona

  3 jaar ago

  Zeker! Ik ben met acupunctuur (NAET) van mijn hooikoorts af gekomen en ik was echt heel erg allergisch. Niet hier en daar een nies, maar binnen blijven en iedere lente en zomer ziek. Nu kan ik zonder medicijnen genieten van de lente en de zomer. Ik heb een lange adem nodig gehad, 2,5 jaar acupunctuur, maar het is het me waard geweest!

 • Nathalie

  3 jaar ago

  Geloof ik wel maar heb het zelf nog nooit geprobeerd. Ben niet zo gek op geprik..

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Bizarre uitspraken tijdens bevallingen

Als verloskundige of arts bij een bevalling aanwezig zijn is ...

Sluiten