Verhalen van een werkende moeder
TOP
Baby, Producten, Reviews

“De ideale matras voor de baby”

Met een derde kindje op komst heb je eigenlijk niets nieuws meer nodig in huis. En helemaal niet als je ook nog eens een derde dochter verwacht. Ik ben namelijk niet zo’n moeder die dan een hele nieuwe garderobe of uitzet koopt. Wat voor de andere dames prima was, kan ook nog steeds voor de nieuwe telg. Toch kriebelde het gat in mijn hand dit keer wat sterker dan vorige keer. Bij de tweede had ik nog vaak genoeg een excuus om toch toch iets aan te schaffen. Dit keer lijken we echt alles al in huis te hebben, dus extra shoppen zit er niet in. Toen bedacht ik me ineens, dat er wel degelijk iets is waar ik mijn nieuwe kleine meisje mee kan verwennen. Het matrasje wat in haar bedje ligt, is namelijk al behoorlijk ingewijd door haar zussen. Na vier jaar onder gekwijld, gespuugd en geplast te zijn, was het wel een fris idee deze te vervangen. Zo begon dus weer een nieuwe zoektocht en dit keer naar een matrasje voor een baby / dreumes.

Als het om matrasjes gaat voor de kinderen, ben ik zeer kieskeurig.  Ze brengen er immers de eerste jaren van hun leven zoveel uren op door. Het moet goed zijn voor het lichaampje en de ontwikkeling daarvan. Daarnaast ben ik ontzettend bang voor de wiegendood en als je dat risico enigszins kan beperken door de juiste matras aan te schaffen, dan is niets te duur. Wat ook belangrijk is voor mij, is het reinigingsgemak. Kleine kinderen zijn niet de meest schone slapers, dus een matrasje moet makkelijk en snel schoon te maken zijn. Verder zou het ook fijn zijn als ik niet elk jaar een nieuwe hoef aan te schaffen: duurzaamheid is ook van belang.

Nu ik de voor mij belangrijke punten weer op een rijtje had gezet, kon de zoektocht beginnen. De eerste plek waar ik kijk als ik meer wil weten over producten is uiteraard de site van de Consumentenbond. Daar wordt alles zo uitvoerig getest, dat ik meestal afga op hun expertise. Op de site van de Consumentenbond zag ik dat de matrassen van Emma in 2017 als beste uit de test waren gekomen. Reden genoeg dus om de babyvariant eens nader te bekijken. De volgende kenmerken vielen mij al gelijk positief op:

  • vrij van schadelijke stoffen
  • de perfecte hardtegraad voor een goede ondersteuning
  • luchtkanalen voor het optimale slaapklimaat
  • Innovatief Safesleep speciaalschuim.
  • wasbare hoes
  • en allerlei veiligheidscertificaten

Ook las ik, dat je het matrasje 100 dagen mag testen en dat er 10 jaar garantie op zit. Reden genoeg dus om er eentje in huis te halen voor onze verwachte kleine meid. Inmiddels hebben de matras al een paar maanden in huis en heeft de peuter het als eerste mogen testen. Zij is behoorlijk kieskeurig als het om slaapplekken gaat en was ook even boos dat ik haar oude vertrouwde slaapplek veranderde. Eventjes was ik bang, dat ze niet meer wilde gaan slapen, maar vijf minuten later was ze al in dromenland.  Eerlijk gezegd, slaapt ze sindsdien beter dan voorheen. Ik kan dus met alle vertrouwen haar zusje binnenkort op het nieuwe matrasje neerleggen. Voor die tijd zal ik het nog een keertje wassen, wat overigens zeer gemakkelijk gaat, voor een extra schoon effect. Maar wat ben ik blij met het Emma babymatras.  Echt een aanrader voor in elke baby- en kinderkamer. Sterker nog, ik overweeg er eentje voor manlief en mij aan te schaffen! Ze zien er zo comfortabel uit!

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Ergonomisch dragen hoeft niet duur te zijn

Vorige week zaterdag begon ik met de speciale thema week ...

Sluiten