Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Wat het zwangerschapshormoon met mij deed”

Één van de kwaaltjes van mijn zwangerschappen was die van die vervelende hormonen. Nou was ik echt niet zo’n draak hoor, maar ik was gewoon ontzettend labiel leek het. Om alle schattige of zielige filmpjes moest ik keihard huilen. Als manlief boos op mij of Sanne was kwamen de waterlanders ook gelijk weer tevoorschijn. Ik heb een keer tijdens een zitting zeer bitchy naar een rechter gereageerd. Deze keek mij met opgetrokken wenkbrauwen aan en keek vervolgens naar mijn buik en schonk mij een brede glimlach. Cliënt vond het overigens fantastisch.

Maar mijn mooiste moment was toch in de bioscoop. Manlief en ik zouden naar de film “warm bodies” gaan, een chickflick zombie film. Ik had me er echt ontzettend op verheugd. Mijn eerste teleurstelling van de dag lag helaas op de mat toen ik thuis kwam. Een dikke vette prent voor door rood licht rijden. Je raadt het al, ik ben in huilen uitgebarsten. Ik zou toch nooit door rood licht rijden? Hoe konden ze dat nou van mij denken? En weet je wel hoeveel geld dat kost? Het heeft echt even geduurd voordat ik de emoties weer onder controle had.

Eenmaal gekalmeerd zijn manlief en ik in de auto gestapt op weg naar de bios waar we ruim op tijd aan kwamen. Ik wilde geen enkel risico lopen iets van de film te missen. Manlief zou wel de kaartjes halen terwijl ik wachtte. Binnen een minuut zei hij al, dat hij de film niet kon terugvinden in de kaartjes automaat. Dat kon niet! Ik had het van te voren gecheckt, dus hij zou wel weer met zijn neus hebben gekeken. Maar ook ik kon het niet terug vinden in de automaat. Toch dan maar even in de app kijken waar ik ook de tijden had opgezocht. En ja hoor, we stonden bij de verkeerde bioscoop!!!! Vlug weer in de auto stap om naar de andere Pathé te rijden was geen optie meer gezien de tijd, dus of we konden wachten tot de latere avondvoorstelling of we zouden naar huis gaan. Dan kan je maar één ding doen en dat is heel hard in huilen uitbarsten midden in de hal van de bioscoop. Al snikkend zei ik, dat ik me er zo op had verheugd. Manlief kon me op dat momeny alleen maar troosten en heeft de knoop voor mij doorgehakt. We gingen naar huis en ik moest maar mijn bedje in. Onder de medelevende en vaak ook verbaasde blikken van de medebioscoopgangers hebben we vervolgens het pand verlaten. Hormonen doen maar rare dingen met de vrouw!

Wat is het meest rare dat jij hebt ervaren door en met je hormonen?

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Fleur

  3 jaar ago

  Ik ben ook geen jankert, maar tijdens (en na) mijn zwangerschappen heb ik ook een aantal keren zo hard gehuild, dat mijn vriend er niets van begreep. De eerste keer was toen eindelijk de verbouwing door kon gaan van de aanbouw, alleen zou die net starten in mijn eerste week verlof. Keek zo uit naar de tijd voor mezelf en nu moest ik hem delen met bouwvakkers. De andere keer was toen bleek dat we niet op babymoon zouden kunnen gaan ivm het werk van mijn vriend. Na een potje heel hard janken bij zijn compagnon kon het opeens wel 😉

 • Aahgossie.. ja ik ben ook enorm jankerig tijdens mijn zwangerschap. Maar eigenlijk lucht het altijd wel erg op. Beter dan emoties inhouden (wat ik vroeger deed). Hopelijk word ik straks weer “normaal” haha.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Oeps…foutje 13

Soms ben ik echt een ontaarde moeder hoor! Vooral als ...

Sluiten