Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Hoe leg je dat nou uit aan een kind?”

Mijn kinderen hebben al vroeg kennis gemaakt met de maandelijkse ellende van de vrouw. Het was niet helemaal gepland en het was ook wat lastig uit te leggen. Maar dat het indruk heeft gemaakt, weet ik wel zeker.

De eerste keer was met Sanne. Zij had een doosje tampons gevonden en wilde weten waar het voor was. Op dat moment was ze nog net geen drie jaar oud en ik dacht dat als ik haar zou vertellen dat vrouwen elke maand bloeden, dat het twee vragen op zou roepen. 1. Elke maand bloeden? Waarom? 2. Waarom doe je er dan geen pleister op? Op beide vragen zou ik niet zo snel een antwoord kunnen verzinnen, dus heb ik haar afgeleid met mijn deodorant, wat ze altijd machtig interessant vindt. Het bloemetjes en bijtjes gesprek komt wel een andere keer.

De tweede keer was een paar maanden geleden. Vlak na de bevalling gebruikte ik van die enorme kraamverbanden en er was een keer dat ik net aan het verwisselen was, toen Veerle binnen kwam zetten. “Wat is dat?”, vroeg ze gelijk. Terugdenkend aan dat eerdere moment met Sanne besloot ik er een andere draai aan te geven. Het was een luier voor mama. Dit antwoord was plausibel voor haar en werd meteen geaccepteerd. Natuurlijk wist ik toen nog niet dat vervolgens iedereen te horen zou krijgen, dat ik luiers droeg. Blijkbaar was het idee machtig interessant dat ik net als zij misschien wel ongelukjes kon hebben. Volgende keer zal ik wat duidelijker zijn.\

Een collega van mij vertelde dat het altijd nog extremer kan. Zij was een keer ongesteld en was net haar tampon aan het inbrengen toen haar zoon de badkamer in kwam lopen. Deze zag de handeling van zijn moeder en kon alleen maar verwonderend uitbrengen: “waar is ie nou?” Een ware goochelaar, die collega van mij.

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Lieke van Veen

  6 maanden ago

  Grappig geschreven. Al lijkt het me inderdaad moeilijk uit te leggen en een tikkeltje gΓͺnant als je kind iedereen vertelt dat je luiers draagt.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Lees mee 67 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings on april 11, 2018
 • Instagram
  • Deze vandaag geproefd. Jammie! Daar lust ik wel meer van! @misspublicitynl @krakenrum
  • Als je onverwacht mama boven op de tribune ziet 😍
  • Oh wow! Rare actie weer! #oss #stints #nieuws #benieuwdwaternugaatvolgen @metro
  • Alweer een paard! πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ
  • πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚, ik dus bijna 38 jaar!
  • Hoera! @melkmeisje_nl heeft een nieuwe verzorgingslijn voor onze kleintjes! Om dat te vieren mag ik drie pakketten vol heerlijke producten weggeven. Doe je mee? Lees dan snel de blog hoe je kans maakt op zo’n pakket! #linkinbio #verzorging #baby #winactie #mamablogger
  • Slapen in het krijspaleis. Ik vind het knap!
  • Smelt 😍

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten