Hoe je met het jaarlijks wisselen van energieleverancier geld kan besparen


Over een paar maanden is het voor ons weer zover. Ons jaarcontract bij de energieleverancier loopt dan weer op zijn einde. Het wordt dus weer tijd voor ons om uit te zoeken naar welk bedrijf we zullen gaan overstappen, want bij je energieleverancier blijven is gewoon zonde van het geld. Manlief heeft namelijk jaren geleden ontdekt dat als je elk jaar van energieleverancier wisselt je enorm veel geld kan besparen. Dit komt doordat de meeste energieleveranciers werken met een eenmalige welkomstkorting. Deze loopt al snel op tot meer dan € 200 euro! Het enige wat je hoeft te doen is één jaar energie af te nemen. Na dat jaar kan je dan overstappen naar een andere energiemaatschappij om daar ook weer gebruik te kunnen maken van een welkomstkorting.

Maar hoe weet je nou naar welke energieleverancier je jaarlijks moest overstappen? De keuze is namelijk enorm en elk hebben ze hun eigen aanbiedingen. Je kan ze allemaal stuk voor stuk vragen om een offerte of iets dergelijks, maar persoonlijk zou ik daar geen zin in of tijd voor hebben. Dan is zo’n welkomstaanbieding niet zo interessant meer, want tijd is immer ook geld. Gelukkig zijn er bedrijven op het internet, die een speciale tool hebben ontwikkeld waardoor je eigenlijk niets hoeft te doen dan je gegevens in te vullen.  Zo’n energievergelijker tool kan je bijvoorbeeld vinden bij Pricewise. Je vult je gegevens in en er wordt voor je berekend welke energieleverancier de beste deal voor je heeft op dat moment.

Oké, er zijn tal van dit soort energievergelijkers te vinden op het internet, maar wist je dat Pricewise in zowel 2015 als in 2016 tot website van het jaar is uitgeroepen? En dat ze een gemiddelde klantwaardering hebben van een 9,0? Als je dus met een veilig gevoel energie vergelijken wil, neem dan eens een kijkje op hun site.

Facebook Comments