Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“Hoe je deze zwangere vrouw op de kast krijgt”

Woehoe, het derde trimester is zojuist van start gegaan. Alweer een nieuwe mijlpaal en alles lijkt ineens in stroomversnelling te gaan. Vorige week ontving ik al het kraampakket van de verzekeraar en ook de intake met kraamzorg is gepland. Over iets meer dan zes weekjes ga ik zelfs al met verlof! Dan duurt het echt niet lang meer voordat de kleine meid er is.

Het is bijzonder hoe iedereen met een zwangerschap kan meeleven. Zodra je iemand al een paar weken niet gezien of gesproken hebt, krijg je de vraag hoe ver je ook alweer bent en of je je nog steeds goed voelt. Het is allemaal heel attent, maar er zijn twee momenten geweest dat ik echt even tot tien moest tellen, omdat ik anders niet zo aardig gereageerd had.

Het geslacht
Een dame uit de buurt heeft een dochter van dezelfde leeftijd als Veerle. Toevallig is zij nu ook zwanger en is ze twee weken later dan ik uitgerekend. Een paar weken geleden kwam ik haar tegen en raakten we in gesprek. Zij had toen net de twintig weken echo achter de rug en wist dan ook het geslacht van haar baby. Toen ik haar ernaar vroeg sprak ze de volgende woorden uit: “WIJ krijgen wél een jongetje!” Blijkbaar keek ik nogal verontwaardigd, want al snel zei ze “dat meisjes uiteraard ook leuk waren” en “zolang het maar gezond is”. Nog nooit eerder heb ik het gevoel gehad, dat het een teleurstelling had moeten zijn, dat we weer een meisje verwachten. WIJ zijn erg blij met een derde dochter op komst en vinden niet dat een zoon ons gezin meer compleet had kunnen maken. Er hoeft dus ook niet vol medelijden gekeken of gereageerd te worden bij het nieuws van nog een prinsesje.

De buik
Deze dame in kwestie gooide er nog een schepje bovenop een paar dagen geleden nadat het zien van mijn buik. “Wat heb jij een ontzettend klein buikje! Dat is echt te klein voor je termijn hoor. Gaat het wel goed?” Helaas, heb ik dit soort opmerkingen wel vaker gehoord, ook tijdens de vorige zwangerschappen. Waarom vinden vrouwen het nodig commentaar te leveren op de buikomvang van een zwangere? Bij Veerle heb ik tot aan de uitgerekende dag gehoord dat ik zo’n bescheiden buikje had. Nou, daar zat wel een kind van ruim vier kilo in en een placenta dat twee keer zo groot was als normaal. Omvang zegt echt gewoon helemaal niets en de enige die daar een oordeel over mag geven en uitspreken is de verloskundige of de gynaecoloog. Iedereen anders moet het maar gewoon voor zich houden, want het kan een zwangere vrouw behoorlijk onzeker (of in mijn geval geërgerd) maken.

Verder heb ik mijn hormonen wel redelijk onder controle hoor 😉

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Annabel

  2 jaar ago

  Haha maar ook zo terecht! Ben niet zwanger en ik zou me al rot ergeren. Gelukkig maar! Bizarre opmerking!

 • Lisette

  2 jaar ago

  Ooohh plaatsvervangende ergernis!! Aan mij vroegen ze ook regelmatig of mijn kids wel goed groeide. En of ik dat wel zeker wist. Ik ben nota bene zelf verloskundige, serieus waar halen de mensen de brutaliteit vandaan!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
 • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
 • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Een dagje uit naar Burgers’ Zoo

Een dagje naar de dierentuin gaan is altijd dolle pret ...

Sluiten